دریاچه ارومیه برنده جدال با تابستان گرم

تبلیغات بنری


شهروندی آنلاین – مجید الجعبری: با وجود افزایش بی سابقه دمای هوا و تبخیر زیاد آب در تابستان امسال، وضعیت دریاچه ارومیه خوب است و نسبت به سال گذشته یک میلیارد مترمکعب آب بیشتر دارد. همچنین 11 تالاب دریاچه ارومیه زهکشی شده و نسبت به سال های گذشته در بهترین وضعیت خود قرار دارند. شرایط مساعد دریاچه ارومیه در تابستان امسال باعث شده تا پرندگان بیشتری دریاچه ارومیه را برای اقامت تابستانی خود انتخاب کنند.

افزایش حضور پرندگان

سعید شاهند، مدیرکل حفاظت محیط زیست زابستی آذربایجان غربی وضعیت آبی دریاچه ارومیه را خوب توصیف کرد و گفت: خوشبختانه با وجود دمای بالا، آتش سوزی در این منطقه رخ نداده و وضعیت حیات وحش تامین می شود. تامین علوفه و تامین آب این حیوانات مرهون تلاش دوستداران محیط زیست است. وضعیت تالاب های استان آذربایجان غربی نیز مساعد است. برخی از تالاب های استان که سال گذشته در این موقع از سال خشک بودند، اکنون پر آب هستند. به عنوان مثال تالاب بین المللی درجه سنگی که سال گذشته خشک بود، امسال با وجود گرمای هوا وضعیت خوبی دارد و پیش بینی می شود تا پایان فصل تابستان شاهد آب در این تالاب ها باشیم.

بهبود شرایط با همکاری مردم منطقه

آرزو اشرفی زاده، مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست، اما بر ادامه فعالیت ها برای حفظ وضعیت فعلی دریاچه ارومیه تاکید کرد به لهمشهری آنلاین گفت: رهاسازی آب از رودخانه ها و سدها در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه. دریاچه ارومیه یک طرف ماجرا است و کنترل برداشت‌های غیرقانونی در پایین دست طرف دیگر ماجرا. بهبود شرایط دریاچه ارومیه در گرو همکاری مردم منطقه در جلوگیری از برداشت آب از دهانه و انجام ندادن کشت غیرمجاز و عملیات برداشت آب است. بهبود وضعیت دریاچه ارومیه با تامین مستمر آب مورد نیاز، تنظیم الگوی کشت، کنترل مصرف حوضه دریاچه و اجرای کامل مصوبات ستاد نجات دریاچه ارومیه.

حمل و نقل و زمان حمل و نقل آبی

معاون پروژه سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با بیان اینکه بارندگی ها و احداث سد فلزی سیب در احیای دریاچه ارومیه موثر بود، به تینو گفت: تنها چیزی که می تواند آب و هوا و محیط زیست ما را احیا کند، شرایط آب و هوایی، یعنی باران و نزولات جوی که تبدیل به نهرهایی می شود که به رودخانه ها می ریزند و مسیرهای مختلف کشور آنچه ما به عنوان وزارت نیرو باید انجام دهیم، ایجاد سازه هایی است که بتواند حمل و نقل و زمان بندی آب را به درستی مدیریت کند. .

محسن عباس زاده گفت: تا امروز از نظر تجهیزات و کاری که وزارت نیرو باید برای انتقال آب از حاشیه معدن سیب به دریاچه ارومیه انجام دهد، حدود 5200 میلیارد تومان هزینه داشته است که با قیمت های امروزی و مجموعه سد برای معدن سیب و سد بادین آباد هزینه ای بیش از 16 هزار میلیارد تومان دارد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *