دریافتی جدید پزشکان در مناطق محروم ؛ روزی ۱.۵ میلیون، شب‌ها ۵ میلیون تومان | 2 بسته‌ای که شاید شهرهای محروم را از تغییر مداوم پزشکان نجات دهد

تبلیغات بنری


الهمشهری آنلاین – مریم سرخوش: یکی از مهم ترین دلایل عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و شهرهای کوچک، نبود شرایط اقتصادی و معیشتی است. سال هاست که این موضوع برای دریافت خدمات درمانی مردم این مناطق را با چالش های فراوانی مواجه کرده و رفت و آمد در شهرها و شهرها را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

البته به گفته دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، این وضعیت در دو سال گذشته بهبود یافته و تصمیمات برای افزایش حقوق در بخش دولتی به ویژه در مناطق محروم، تمایل پزشکان را برای افزایش حقوق بیشتر کرده است. برای ارائه خدمات در این زمینه تلاش کنند.

کریمی در گفت وگو با خبرنگار تینو به نکاتی در خصوص اصلاح مصوبات افزایش حقوق پزشکان با هدف ماندگاری پزشکان در مناطق محروم اشاره می کند و می گوید: مصوبه تصویب طرح پزشکان قبل از انقلاب تصویب شد و به تصویب رسید. پس از انقلاب نیز تصویب شد. حقوق این افراد تابع قوانین کشور است و حدود 12 تا 15 میلیون تومان است و مطمئناً کفاف هزینه های زندگی آنها را نمی دهد اما با ابلاغ و اجرای بسته های اقامتی و کاری و همچنین اصلاحیه. از تعرفه پزشکان، حقوق همکاران ما اگر در مناطق محروم باشند حداقل به حدود 50 میلیون تومان می رسد.

افزایش تعداد پزشکان تمام وقت در بخش دولتی

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در حوزه کادر پزشکی، مهاجرت و مهاجرت شغلی مرتب شنیده می شود، می گوید: این موضوع نباید صرفاً به بیان مشکل اکتفا شود و باید فکری برای آن کرد. بر این اساس اصلاحاتی در مصوبات این حوزه انجام شد.
وی ادامه می دهد: در سال 1394 سقفی برای پزشکان در بخش دولتی تعیین شد و تا سال 1400 تغییری نکرد و پزشکان به ارائه خدمات اکتفا کردند. از سوی دیگر یک پزشک پرمشغله در بخش دولتی درآمدی مشابه سال 95 داشته و بابت خدمت بیشتر حقوقی دریافت نکرده است.

کریمی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم در سال اول این سقف اصلاح شد و در سال دوم به طور کامل حذف شد، می گوید: از آن زمان تاکنون محدودیتی برای خدمات پزشکان در بخش دولتی نداشته ایم. پزشکان در بخش دولتی هر مقدار خدماتی را که به مردم ارائه کنند بدون هیچ محدودیتی دریافت خواهند کرد. این وضعیت منجر به افزایش ارائه خدمات در بخش دولتی شده و پزشکان تمایل بیشتری برای پیوستن به بیمارستان‌های دانشگاهی و دولتی پیدا کرده‌اند.

به گفته کریمی، با بررسی سقف ظرفیت پزشکان، نه تنها تعداد پزشکان تمام وقت در وزارت بهداشت کاهش یافت، بلکه 1700 پزشک تمام وقت و 2500 پزشک تمام وقت افزایش داشت. برای پزشکان پاره وقت

بسته اقامتی 10 برابر شد

معاون وزیر بهداشت درباره بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز توضیح می دهد: در این طرح شهرها به سه گروه الف، ب، ج، د تقسیم می شوند که هر چه محرومیت بیشتری داشته باشند، تعداد پزشکان بیشتر می شود. در نظر گرفته شود. اما سقف این مبلغ برای هر روز حضور پزشک در مناطق محروم و محروم 1.5 میلیون تومان است. اگر پزشک یک ماه کامل در منطقه محروم خدمت کند، علاوه بر حقوق پایه، تقریباً 45 میلیون تومان بابت بسته طول عمر خود دریافت می کند. حق الزحمه پزشکان در مراکز درمانی مناطق محروم مانند بخش خصوصی است.

کریمی با تایید اینکه این مبلغ تا اسفند 1402 هجری شمسی به پزشکان پرداخت می شد، درباره بسته اسکان نیز می گوید: بسته اقامتی برای پزشکانی است که شیفت شب دارند و این مبلغ برای هر شب پزشکان 300 تا 500 هزار تومان بوده است. کار در گذشته این در حالی است که با مصوبه وزارت بهداشت هزینه اسکان در سال جاری برای روزهای تعطیل 4 میلیون و 950 هزار تومان و در روزهای غیر تعطیل 3 میلیون و 750 هزار تومان است که هر شب به پزشک پرداخت می شود.

به گفته این مقام مسئول، افزایش پرداخت بسته اقامتی با هدف ماندن پزشک در بیمارستان، افزایش دسترسی بیماران به وی و کاهش فشار کاری بر دستیاران صورت می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه بسته دستیاری ویژه پزشکان متخصص و بسته دائمی برای پزشکان متخصص و عمومی است، گفت: طرح دو ساله پزشکی قانون است و همه باید به آن پایبند باشند. پس از اتمام طرح نمی توانیم پزشکان را به زور در مناطق محروم نگه داریم، به همین دلیل وظیفه ما ایجاد انگیزه دائمی برای آنهاست.

چرا پزشکان به شکایت ادامه می دهند؟

کریمی در پاسخ به سوال تینو مبنی بر اینکه چرا با وجود این طرح دو سالی است که پزشکان همچنان از مشکلات اقتصادی خود گلایه دارند، توضیح داد: تمام نارضایتی پزشکان جوان به دلیل بداعتمادی نهادهای بیمه گر در پرداخت هزینه هاست. خدماتی که باید به آنها ارائه شود. در صورتی که بیمه ها به موقع مطالبات مراکز درمانی را پرداخت کنند مشکلی برای صرفه جویی در هزینه های این بسته ها وجود نخواهد داشت. اما مشکل اینجاست که با وقاحت موسسات بیمه مواجه هستیم و گاهی تا 8 ماه مطالبات مراکز درمانی را پرداخت نمی کنند و به همین دلیل مطالبات پزشکان در این مطالبات طولانی مدت و مزمن پرداخت می شود. . بسته های اقامتی با تاخیر

به گفته قائم مقام وزارت بهداشت، تنها 13 هزار میلیارد تومان بدهی به مراکز درمانی در رابطه با سازمان تامین اجتماعی وجود دارد. حدود 50 درصد از این بدهی هزینه های پرسنلی است که مراکز درمانی باید برای کارکنان خود از جمله پزشکان بپردازند. این رقم با سایر بیمه ها مانند بیمه سلامت، نیروهای مسلح و غیره دو برابر می شود.

ادامه مطلب

14 مورد از این دکترها با آنها مریض را آزار می دهند

حتی یک نفر هم نیست که داوطلب جراحی عروق شود

نگاهی به فعالیت های زنان دکتر و جهادی

خبر خوب برای تیم درمان؛ این افراد از مالیات معاف شدند

وی با اشاره به اینکه راندمان مشترک پزشکان نیز افزایش یافته است، می گوید: به عنوان مثال پزشکان برای عمل آب مروارید 32 زکات دریافت می کنند که ضرب در بازده مفصل امسال (101 هزار تومان) حدود 3 میلیون تومان می شود. اگر 50 درصد آن را صلح و مالیات بگیرد، نسبت به مبالغی که در گذشته پرداخت می شد، عدد قابل قبولی است. البته اگر پرداخت به موقع انجام شود برای پزشکان ارزش بیشتری دارد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *