به گزارش سایت تینو، رضا نصری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران در خصوص اولویت های دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: آنچه دکتر مازیکیان تاکنون در مورد سیاست خارجی بیان کرده نشان می دهد که ایشان یک نگاه واقع بینانه دارند. و درک درستی از جهت گیری تحولات منطقه ای و بین المللی دارد و متوجه می شود که نقش و کارکرد سیاست خارجی در ارتقای کیفیت زندگی مردم به خوبی درک شده است.
ایجاد توازن در روابط با همه کشورها
وی در این خصوص ادامه داد: به عنوان مثال دکتر مزیکیان در تبیین سیاست خارجی خود تاکید کرد که به دنبال ایجاد تعادل در روابط با همه کشورها است و رویکرد «یک گزینه» را در سیاست خارجی نمی پذیرد. این بدان معناست که او به خوبی می داند که در دنیای امروز، اگر حتی نزدیک ترین متحد شما باور داشته باشد که جز او «انتخاب دیگری» ندارید، با شما وارد رابطه ای نامتعادل و نابرابر می شود که شما نمی توانید. تا از فرصت ها و توانمندی های این اتحاد به درستی بهره برداری کنند.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل گفت: دکتر مزیکیان معتقد به نظریه منطقه قوی است یعنی کشورهای همسایه باید به سطحی از تعامل و همکاری برسند که بتوانند از ثروت و منابع خود برای رشد و توسعه کشور استفاده کنند. منطقه طراحی چنین ایده ای به جای محدود کردن یکدیگر و این به معنای ایجاد روابطی است که از یک سو بتواند رشد اقتصادی آنها را در فضای امن تری توسعه دهد و از سوی دیگر با تشکیل بلوک جدید قدرت و تاثیرگذاری بیشتر در روابط کلان بین المللی که دکتر مزیکیان درک می کند که روند محله به خوبی پیش می رود و قصد دارد در آن ایفای نقش کند.
پرهیز از غرب گرایی و شرق شناسی در عین پرهیز از غرب ستیزی و شرق شناسی
نصری تاکید می کند که موضع او در مورد «پرهیز از غرب زدگی و شرق شناسی و پرهیز از غرب ستیزی و شرق شناسی» یا مواضعی که در مورد چین، روسیه، اروپا، بریکس، شانگهای و مدیریت تنش با آمریکا مطرح کرده است نیز نشان دهنده نگاه واقع بینانه به این موضوع است. روابط حاکم در نظم نوین جهانی و وی در نظر دارد از تمامی ظرفیت های موجود در راستای تامین منافع ملی استفاده کند و اظهار داشت: دیدگاه دکتر مازیکیان در خصوص لزوم لغو تحریم ها، آغاز سیاست های غیر همدلانه و زیانبار و یا طراحی سیاست خارجی در. به گونه ای که جوانان کشور محیطی با ثبات و فرصت های شغلی مناسب در کشور پیدا کنند و از مهاجرت دست بکشند، نشان می دهد که وی رابطه بین کیفیت زندگی مردم در سیاست خارجی و مشکلات اجتماعی را درک کرده و قصد دارد از این ابزار برای حل این چالش های محلی استفاده کند. همچنین.
توانایی گرد هم آوردن کل جامعه برای حمایت از محور مقاومت
این کارشناس ارشد روابط بین الملل با بیان اینکه معتقدم اهمیتی که آقای مدیچیان برای شرایط و ارتقای «دیپلماسی» قائل هستند می تواند برای محور مقاومت ارزش و الزام آور باشد، اظهار داشت: دیپلماسی هوشمندانه و قوی در ایران. می تواند کمک کند تا محور مقاومت به عنوان یک «جنبش آزادیبخش» در سطح بین المللی شناخته شود و با نفوذ و مشروعیت بیشتری در مجامع بین المللی حرکت کند. دکتر مزیگیان در عین حال این توانایی را نیز دارد که بخشی از جامعه را که به اهمیت حمایت از محور مقاومت و حساسیت های کاذب برخی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور در خصوص حمایت واقف نیستند، گرد هم آورد. برای این حرکت بومی در منطقه برای خنثی کردن طبقه انسانی که ایجاد شده بود.
hamshahrionline به نقل از تینو