به گزارش سایت تینو، اگر در روزهای آینده قطعی برق رخ دهد تعجب نکنید! دو هفته پیش به دلیل افزایش بی سابقه دمای هوا، گنبد گرمای شدید بر فراز آسمان ایران قرار می گیرد و خطر انفجار مصرف برق جدی است. از این ایده که وزارت انرژی می تواند بیشتر از نیروگاه ها برق تولید کند، خلاص شوید. جایی باقی نمی ماند مگر اینکه همه به فکر صرفه جویی در مصرف باشیم.
با وجود اینکه 40 درصد مشترکان برق با مصرف کمتر و بهینه پاداش دریافت کردند، روز گذشته تمامی مسئولان ارشد وزارت نیرو در محل مرکز توزیع کشوری شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای جلوگیری از ناپایداری احتمالی شبکه برق تشکیل جلسه دادند. هشدار وزیر نیرو نسبت به جهش شدید تقاضا برای مصرف برق به دلیل افزایش بی سابقه دمای هوا از نتایج این جلسه بود. علی اکبر محرابیان دستورات نهایی را صادر و اعلام می کند: بدون چانه زنی برق اداراتی را که باعث کاهش مصرف نمی شود قطع کنید و تمامی مولدهای تولید برق دولتی و حتی تجهیزات نظامی در اداره مستقر شوند.
توجه داشته باشید که افزایش دمای هوا به میزان یک درجه معادل 1800 مگاوات مصرف برق است و مصرف برق در ایران در حال حاضر 60 درصد مصرف 27 کشور اروپایی است.
زنگ خطر توسط وزیر به صدا درآمد
وزیر نیرو در تلاش است تا حد امکان از قطعی برق منازل در روزهای پایانی ریاست جمهوری خود جلوگیری کند اما نکاتی را به صراحت بیان می کند:
نصب گنبد حرارتی و افزایش شدید دما تنها به ایران محدود نمی شود، کل منطقه غرب آسیا با این شرایط مواجه است و گزارش ها حاکی از آن است که برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس که زیرساخت های مناسبی نیز در این زمینه دارند. برق، مجبور به اجرای قطعی برق هستند
قرار است حداکثر امروز بعدازظهر واحدهای محدودی که به دلیل تعمیرات از سرویس خارج شده بودند وارد مدار تولید شوند تا بتوانیم با بالاترین ظرفیت ممکن در زمینه تولید به بخش های مختلف برق خدمت رسانی کنیم. در دو سال گذشته با وجود عدم تعادل بین مصرف و تولید توانستیم حداکثر بار مصرف برق را به خوبی مدیریت کنیم.
– همچنین تعداد معدودی از مشترکان بخش داخلی مصرفی 2 تا 3 برابری نسبت به مدل دارند و در دو هفته آینده باید برق آنها را محدود کرده و در صورت لزوم برق آنها را قطع کنیم تا تخلفی صورت نگیرد. حقوق سایر مشترکین
برخی ادارات همکاری نمی کنند و حداکثر همکاری آنها کاهش مصرف به 1200 مگاوات است که تا رسیدن به نقطه هدف 300 مگاوات باید کمتر مصرف شود.
پشت پرده چه اتفاقی می افتد؟
مجتبی جلونژاد، رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نرو می گوید: از آنجایی که بیشتر برق کشور ما از طریق گاز سوزی تولید می شود، افزایش دما نه تنها باعث کاهش راندمان تولید می شود، بلکه منجر به افزایش مصرف انرژی در کشور می شود. . وی توضیح می دهد: با هر درجه افزایش دما، بار شبکه برق حدود 1800 مگاوات افزایش می یابد و ظرفیت تولید برق و تاسیسات شبکه بیش از 400 مگاوات کاهش می یابد. یعنی با هر افزایش دما، عدم تعادل بین تولید و مصرف بیش از 2200 مگاوات به شبکه تحمیل می شود. یعنی به ازای هر درجه افزایش مصرف، اختلاف بار و تولید یا افزایش بار و کاهش تولید به 2200 مگاوات می رسد که منجر به عدم تعادل می شود.
زنان پیشگام
شکی نیست که زنان نقش مهمی در کنترل مصرف برق دارند و می توانند به دولت کمک کنند. کافی است در ساعات اوج مصرف برق یعنی بین ساعت 11 تا 18 هر روز از استفاده همزمان و غیرضروری از لوازم خانگی پرمصرف مانند اتو، جاروبرقی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی خودداری شود و از اعضای خانواده بخواهد دمای راحت را روی 24 درجه تنظیم کنید و کولرهای آبی را به آرامی اجرا کنید.
hamshahrionline به نقل از تینو