خانی‌آباد؛ خاستگاه پهلوانان – تینو

تبلیغات بنری


همراه آنلاین – سید سروش طباطبایی پور: خان آباد; محله ای که از دوران قاجار شروع شد، سرچشمه بزرگ مردانی چون غلومریزو تختی شده است. به بهانه 26 دی ماه 1346 سالروز درگذشت شاه پهلوی تختی به زادگاه او – خان آباد – سفر می کنیم و در کوچه پس کوچه های این محله قدیمی نفس می کشیم.

بیشتر:

خانه ای بود و یخچال هایش. آن روزها که برق نبود زمین را به صورت حوض می کندند و در کنار آن انبارهایی چند پله پایین تر از حوض می ساختند و در زمستان آبی که در حوض ها یخ می زد. آنها را تکه تکه در انبارهایی که معمولاً با سقف پوشانده بودند نگهداری می کردند تا اینکه تابستان فرا رسید و پایتخت نشینان خسته از گرما به سراغ یخ فروشان آمدند. معروف است که این محله به سبک دوره قاجار نیز متعلق به یکی از شاهزادگان قاجار به نام «خان علیخان» بوده است. در بیستمین سال سلطنت ناصرالدین شاه که به فکر گسترش پایتخت بود تصمیم گرفت دروازه های تهران را به 12 دروازه برساند که یکی از آنها دروازه خان آباد شد.

حاج کالی ساکن خانی آباد و صاحب یک یخچال بود. او در مغازه اش روی تخت بلندی می نشست و به همین دلیل مردم او را به نام «حاج کلی تهتی» می شناختند. حجالی پدربزرگ تختی بود. برخی تلفات خانواده غلومریزو را ناشی از سیل سال 1346 و برخی تخریب دروازه های ناصری و احداث راه آهن در اراضی خانی آباد و به ارث بردن پدر تختی در اوایل دوره پهلوی می دانند. ورشکستگی پدر تختی در محله خانی آباد. این حوادث زندگی را برای غلومریزو در کودکی سخت کرد. البته شرایط زندگی این محله برای دیگر مردم خان آباد سخت شد.

خان آباد; سرچشمه رزمندگان

امروز هم یکی از خیابان های اصلی محله خان آباد، خیابان چاهون پاخلونی تختی است. این خیابان تقریباً به قطر مستطیل منطقه خانی آباد کشیده شده و دارای نخل فروشی های زیادی است. این محله از شمال به خیابان مولوی، از جنوب به خیابان شوش، از شرق به خیابان خیوم و از غرب به خیابان وحدتی اسلامی محدود می شود. در خان آباد مساجد، مدارس، مراکز درمانی و سالن های ورزشی کوچک و بزرگ وجود دارد که عموماً بافت سنتی و قدیمی دارند. در

خان آباد; سرچشمه رزمندگان

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *