به گزارش تینو، شاید در میان نگرانی ها مبنی بر اینکه رشد جمعیت در شیب نزولی قرار دارد، این آمار مشخص نباشد، اما با جمع آوری آمارهای مثبت و منفی در کنار هم می توان دید دقیق تری از وضعیت جمعیت در ایران به دست آورد.
بچه دار شدن در سنین بالاتر
زنان متاهل 35 تا 39 ساله در کمترین زمان پس از ازدواج اولین فرزند خود را به دنیا می آورند. این آمار را کارشناسان سازمان ثبت احوال کشور اعلام کردند و به این ترتیب باید گفت افرادی که در سن 35 سالگی ازدواج می کنند در مدت زمان کوتاه تری نسبت به زنان جوانتر صاحب فرزند می شوند.
محمد جواد محمودی رئیس پژوهشکده جمعیت کشور با استناد به تحقیقی در خصوص فاصله ازدواج زوجین تا تولد اولین فرزندشان به تشریح این آمار پرداخت و اعلام کرد: میانگین فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند. در زوج هایی که در طول زندگی مشترک حداقل یک فرزند داشته اند، دارای فرزند 3 سال و 5 ماهه می باشند.
بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه بر روی 770000 پرونده ازدواج انجام شده توسط کارشناسان ثبت احوال در سال 1392، وضعیت تاهل و وضعیت فرزندآوری گروهی که در دوره 1392 ازدواج کرده اند، در مدت 10 سال مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته المحمودی، اگر گروه سنی مادر در هنگام ازدواج (1392) را در نظر بگیریم، اطلاعات جالبی به دست میآید: «زنانی که در سال 2012 در سن کمتر از 15 سال ازدواج کردهاند، اغلب و زنان متاهل بین آنها در سن 35 و 39 سالگی اولین فرزند خود را در کمترین زمان پس از ازدواج به دنیا آوردند.
علاقه خانواده های ایرانی به داشتن چند فرزند
سال گذشته – 1402 – باید به عنوان نقطه شروع آمار تولد کودکان سه، چهار، پنج و بیشتر ثبت شود، زیرا آمار ارائه شده در این زمینه نشان می دهد که در سال 1402 نسبت به سال های 1400 و 1402 افزایش نسبی داشته است. 1401.
محمد جواد محمودی، رئیس پژوهشکده جمعیت کشور گفت: «یکی از دلایل افزایش نسبی میتواند مربوط به اجرای مشوقهای مختلف باشد که در مواد مختلف مربوط به قانون حمایت از خانواده و جوانان به آن اشاره شده است و شواهد تجربی، نتیجه می گیریم که روند تغییرات جمعیتی تدریجی خواهد بود، بنابراین، سیر و روند تغییرات جمعیتی می تواند حداقل در کوتاه مدت بر ارزیابی ها و نظرات در مورد اثربخشی سیاست های جمعیتی تأثیر بگذارد.
hamshahrionline به نقل از تینو