تینو – مجید جباری: تمایل به نگهداری گونه های جانوری بزرگ و عجیب و غریب در بین ایرانیان افزایش یافته است. گواه این امر آمار کشفیات گونه های مختلف شیر، ببر، پلنگ و انواع پرندگان زینتی در حال انقراض در فضای مجازی، باغ ها و خانه های ایرانیان است. چند روز پیش 3 توله سفید و 4 قرقاول مجرد در پاسگاهی در شهرستان نایین که قاچاقچیان قصد داشتند این گونه ها را با خودرو به تهران منتقل کنند، کشف شد. افزایش تقاضا برای حیوانات عجیب و غریب در سال های اخیر منجر به افزایش قاچاق حیات وحش شده است. عمده قاچاق گونه های جانوری از هند، آفریقا و آسیای جنوب شرقی سرچشمه می گیرد که از طریق کشتی های کوچک و مسیرهای دیگر وارد پاکستان و سپس ایران می شود و عمدتاً در فضای مجازی و حتی در بازارهای محلی تهران و شهرهای بزرگ به فروش می رسد.
حیوانات قاچاق چگونه به ایران می رسند؟
معاون پایش و پایش محیط زیست یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش کشفیات قاچاق حیات وحش در سالهای اخیر میگوید: «قاچاق حیات وحش پس از مواد مخدر و اسلحه رتبه سوم را به خود اختصاص داده است از روش های مختلف وارد کشور ما شده و در بازارهای داخلی و آنلاین به فروش می رسند.
علی رضا سجادین در گفت وگو با تینو می افزاید: این گونه معمولاً از رویشگاه طبیعی خود به نزدیک ترین نقطه پراکنش به ایران یعنی پاکستان می رسد که در مورد پرندگان زینتی عمدتاً هندوستان و حیوانات بزرگ آفریقا هستند. از آنجا وارد بازارهای داخلی می شود، بخشی از گونه های حیات وحش در داخل کشور به ثروتمندان فروخته می شود و برخی از آنها که فروخته نمی شوند، از ایران به کشورهای دیگر از مرزهای ترکیه و عراق قاچاق می شوند.
این مقام مسئول همچنین گفت: بر اساس آمار یگان حفاظت محیط زیست، بیشترین خرید و فروش حیات وحش در ایران از طریق فضای مجازی صورت می گیرد که به صورت مستمر رصد و رصد می کنیم و با اقدامات پلیسی متخلفان را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می کنیم. مقامات
نمودار زیر نگاهی به بازارهای غیررسمی و کریدورهای قاچاق حیات وحش ایران دارد: