تماشای بزرگ‌ترین قلعه خشتی جهان در ری

تبلیغات بنری


الهمشهری – نیلوفر ذوالفقاری: بخش‌های باقی‌مانده از قلعه جابری از آثار باستانی ارزشمند این شهر محسوب می‌شود که بخش‌های مختلفی از بقایای بناها تا آثار زیرزمینی را در بر می‌گیرد.

نام مقصد: قلعه جابری

آدرس: جنوب شرقی شهر الرای، شهرک علائی

بزرگترین قلعه خشتی جهان

مساحت این قلعه حدود 3 هزار متر مربع است. قلعه قبری در شهریور 1381 با شماره ثبت 9835 به عنوان بزرگترین قلعه گلی جهان به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. برج و دیوارهای این قلعه در طول قرن ها بر اثر فرسایش ویران شده و تنها دیوارهای بلند گلی و سفالی باقی مانده است. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از این قلعه به عنوان باروت‌سازی استفاده می‌شده است. ارتفاع دیوارهای قلعه جابری 25 متر بوده که اکنون به 16 متر کاهش یافته است. این قلعه دارای 4 برج اصلی است که در چهار گوشه آن قرار گرفته اند. این برج ها دایره ای شکل هستند و ارتفاع آنها به 10 متر می رسد. معماری ساسانی و اسلامی در داخل قلعه گبریورامین دیده می شود. این آثار شامل سکه های ساسانی، سفال های اسلامی و بقایای یک مسجد است.

در مسیر کاروان

این قلعه محل عبور کاروانیان بود. مردمی که به شهرهای اصفهان، قم، شیراز و غیره سفر می کردند در مسیر خود از این قلعه عبور می کردند. شخصی به نام مرداویج زیاری بنیانگذار سلسله زیاری در این قلعه به خاک سپرده شد. در حال حاضر این قلعه انبار حضرت عبدالعظیم (ع) است. اگرچه گردشگران نمی توانند وارد قلعه شوند، کافی است از بیرون به این بنای عظیم و باشکوه نگاه کنند. برای بازدید از این قلعه می توانید همه روزه از ساعت 8 صبح تا 13 از آن دیدن کنید. بازدید از این ساختمان کاملا رایگان است. برای رفتن به قلعه می توانید از ماشین شخصی، مترو و اتوبوس استفاده کنید. البته بهتر است برای رفتن به قلعه از ماشین شخصی استفاده کنید. این قلعه در بالای زمین قرار دارد و زمین وسیعی در اطراف آن قرار دارد. راه دسترسی به قلعه نسبتاً دشوار است. بنابراین به افراد مسن و کودکان توصیه می شود از دیدن این قلعه خودداری کنند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *