تغییرات بازار کار در دولت سیزدهم | نرخ بیکاری چطور به ۷.۷ درصد رسید؟

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، هدف سال‌ها در برنامه‌های پنج‌ساله توسعه کاهش نرخ بیکاری و رسیدن آن به 8 درصد بود و هر بار عواملی مانند محاصره، تنش تورمی، کرونا و غیره مانع از این شد. این هدف را اجرا کنید. اما بهار امسال نطفه سه ساله سیاست بازار کار به ثمر نشست و آرزوی دیرینه برنامه نویسان کشور با رسیدن نرخ بیکاری به 7.7 درصد برآورده شد.

در دوره سه ساله منتهی به بهار 1403 بیش از 2 میلیون و 250 هزار نفر به جمعیت در سن کار ایران اضافه شد که از این تعداد 59 درصد به دلایلی مانند ادامه تحصیل یا عدم تمایل به فعالیت اقتصادی غیرفعال بودند. . در مورد 41 درصد باقیمانده که وارد بازار کار شده‌اند، همگی فرصت بسیار خوبی برای دستیابی به کار داشتند، زیرا خالص فرصت‌های شغلی ایجاد شده در این سه سال بیشتر از تعداد کل افراد تازه وارد به بازار کار بوده است.

نبض بازار کار در دوران کرونا

مقایسه آمار رسمی در بهار 1403 با بهار 1400، آخرین آمار قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم، بیش از هر چیز نشان دهنده این واقعیت است که اپیدمی کرونا ضربه مهلکی به بازار کار ایران وارد کرده است.

بر اساس آمارها، علیرغم همه تلاش‌هایی که در سه سال گذشته برای ایجاد فرصت‌های شغلی انجام شده و به گفته دبیران وزارت کار، منجر به ایجاد 2.7 میلیون فرصت شغلی جدید، میزان مشارکت اقتصادی در ایران شده است. هنوز کمتر از آن است در بهار 1400 برخی از کسانی که در دوران کرونا جان باختند بازار را ترک کردند و هنوز جایشان در اقتصاد پر نشده بود.

اطلاعات استخدام

اطلاعات مرکز آمار ایران حاکی از آن است که خالص اشتغال ایجاد شده در سه سال دولت شهید رئیسی به یک میلیون و 69 هزار و 634 نفر رسیده است. برای درک این عدد می توان آن را با اشتغال خالص 1.5 میلیون نفر در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم مقایسه کرد.

در سوی دیگر ماجرا، در نتیجه حرکت اشتغالزایی دولت سیزدهم، نرخ بیکاری با 1.1 درصد کاهش نسبت به بهار 1400 به 7.7 درصد رسید که در بسیاری از برنامه های توسعه به عنوان هدف ایده آل مورد تاکید قرار گرفت. اما البته این اتفاق نیفتاد.

خشکسالی اشتغال در بخش کشاورزی

یکی از چالش های بازار کار در ایران کاهش اشتغال در بخش کشاورزی است که از اواخر دهه 90 با تشدید خشکسالی ها آغاز شد و تا بهار 1403 ادامه یافت.

بر اساس آمارهای رسمی، اشتغال خالص در بخش کشاورزی در ایران در سه سال گذشته بیش از 654 هزار نفر کاهش یافته است و سهم این بخش از بازار کار کشور از 17.9 در بهار 1400 به 14.5 در بهار 1400 کاهش یافته است. امسال. . از سوی دیگر، سهم بخش خدمات از 48.8 درصد به 52.4 درصد و سهم بخش صنعت از 32.2 درصد به 33 درصد افزایش یافته است.

ثمره کار

در سه سال گذشته علاوه بر ایجاد شغل معادل نیروی کار تازه وارد، 316 هزار و 965 نفر نیز از جمعیت بیکار کشور کاسته شده است.

نتیجه این اتفاق کاهش بیکاری در بین جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و کاهش اشتغال ناقص بود در مجموع باعث افزایش سهم جوانان و تحصیلکردگان در بین کارگران کشور و در عین حال افزایش تعداد آنها در کشور شد. رده بیکاران کاهش یافت

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *