به گزارش پایگاه اینترنتی تینو. 33 روز تا اربعین حسینی باقی مانده و زائران زیادی از این ایام خود را برای این سفر معنوی آماده می کنند. سفری که بسیاری از شیعیان در تمام طول سال منتظر آن هستند. امسال نیز مانند سال های گذشته مقدمات این سفر زود آغاز شد تا در روزهای پایانی با مشکلی مواجه نشوند.
- خروج این دسته از زنان از کشور نیازی به اجازه شوهر ندارد
اخیراً سرهنگ امید نودی; رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه الفرجه گفت: زن برای اخذ پاسپورت بین المللی و خروج از کشور طبق قانون نیاز به اجازه همسرش دارد. آنها دیگر برای گرفتن پاسپورت حج نیازی به اجازه همسرشان ندارند. رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه در بیانیهای تصریح کرد: در واقع پلیس گذرنامه را بررسی میکند و اگر مرد رضایت خود را از چاپ گذرنامه و خروج از کشور همسرش پس ندهد، این پاسپورت حج را برای زن چاپ میکند. سرهنگ نودی با بیان اینکه اگر زنی در گذشته گذرنامه بین المللی نداشت و اکنون بخواهد گذرنامه حج را دریافت کند، برای اخذ این گذرنامه باید از همسرش اجازه بگیرد، گفت: تنها زنان می توانند بدون اجازه گذرنامه حج را دریافت کنند شوهرانشان که شوهرانشان یک بار ازدواج کرده اند در گذشته رضایت خود را داده اند و در آینده از این رضایت انصراف نداده اند. به گفته وی، اعتبار گذرنامه های حج 5 سال است و افرادی که در سال گذشته گذرنامه حج اخذ کرده اند همچنان می توانند از این گذرنامه ها استفاده کنند.
- الزام به اخذ مجوز خروج از کشور برای پرسنل نظامی
در خبری دیگر اعلام شد اخذ مجوز خروج از کشور به منظور زیارت عتبات عالیات برای غیر غایبان متولدین 1383 و قبل از آن و برای تردد فقط در ایام محرم و صفر بدون ضمانت الزامی است. حسین زاهدی رئیس اداره فرهنگی اجتماعی سازمان وظیفه عمومی الفرجه با اعلام این خبر با اشاره به اربعین آینده و تمایل برخی از سربازان برای شرکت در این سفر معنوی، یادآور شد: اخذ مجوز خروج از کشور در زیارت عتبات عالیات در ایام محرم و صفر همچنان برای کسانی که از متولدین 1383 و قبل از آن غیبت نکرده اند واجب است. وی با اشاره به تسهیلات پیش بینی شده اربعین گفت: تنها در بازه زمانی 26 تیرماه تا 23 شهریور 1403 مجوز خروج بدون وثیقه برای سامانه اینترنتی http://sakha.epolice.ir صادر می شود. کشور بدون پرداخت وثیقه رئیس اداره اجتماعی و فرهنگی سازمان وظیفه عمومی الفرجه افزود: در معابر مرزی خروج اتباع بدون مجوز خروج ممنوع است. این مسئول فرجا خاطرنشان کرد: افراد تحت تکفل و خانواده های آنان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند از آخرین اخبار از طریق پایگاه اطلاع رسانی این سازمان به نشانی http://www.vazifeh.police.ir مطلع شوند.
- اختصاص 200 هزار دینار عراقی برای زائران بیت الله الحرام
بانک مرکزی نیز برای تسهیل کار زائران اربعین شتافت و اعلام کرد که از 16 مرداد ماه سال جاری و به منظور تسهیل شرایط زائران اربعین 1403 با هدف تامین ارز به برای زائران بیت الله الحرام، ارز عتبات عالیات به سقف 200 هزار دینار عراقی فروخته می شود. افراد بالای پنج سال (متولدین قبل از 1397/01/06) واجد شرایط دریافت این سکه هستند که می توانند سکه اربعین را به نرخ مبادله ای در تالار معاملات مرکز مبادلات طلا و سکه ایران خریداری کنند. سکه اربعین در سال های گذشته تنها به افراد بالای 18 سال که در سامانه سماح ثبت نام می کردند تعلق می گرفت اما این سن به 5 سال تغییر یافته است. برای زائران 5 تا 15 ساله به جای کارت ملی باید اصل شناسنامه ارائه شود. عرضه سکه اربعین از روز یکشنبه 16 مرداد آغاز و تا سوم شهریور ادامه دارد. براساس اطلاعیه بانک مرکزی، مدارک مورد نیاز برای دریافت سکه اربعین اخذ کد رهگیری سامانه سماح، گذرنامه و اصل کارت ملی است سامانه سماح تکمیل شد. اما برای تسهیل در دریافت ارز اربعین، سرپرستان خانواده می توانند ارز اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) را با داشتن کلیه مدارک هویتی و اعضای خانواده خود در شعب بانک های فروشنده این ارز خریداری و ارز خود را خریداری کنند. . واحد پول
hamshahrionline به نقل از تینو