تینو – محمد البیریکانی: فعالان صنعت گردشگری در دیدار با وزرای سابق و فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم معافیت مالیاتی مؤسسات آموزشی گردشگری و واگذاری مجوز ساخت تأسیسات حاشیه جاده ای از سازمان راهداری به وزارت فرهنگ و ارشاد تاکید کردند. میراث تلاش دولت سیزدهم برای رونق صنعت گردشگری در ایران تقدیر و خداحافظی از سید عازه الله ضرغامی وزیر اسبق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دولت سیزدهم با لوح تقدیر و چند فرش دستباف و ابریشم. و تابلوهای فرش که حجمی از مجموعه های گرانبهای حافظ است و چند نقاشی خط و خوشنویسی را تکمیل کرده است.
به گزارش همشهری، وزیران سابق و فعلی میراث فرهنگی در این نشست با نمایندگان شورای اسلامی کشور به بررسی مشکلات گردشگری ایران از زبان فعالان تشکل های ملی و محلی گردشگری ایران و سازمان ایرانگردی پرداختند. اعضای اتحادیه دفاتر مسافرت هوایی و گردشگری کشور استماع کردند.
دولت و بخش خصوصی باید موانع عمده صنعت گردشگری را برطرف کنند
در ابتدای این نشست، هرمت الله رفیعی، رئیس انجمن سراسری تشکل های ملی و محلی گردشگری کشور و رئیس فدراسیون دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، بر اهمیت همفکری و همکاری متقابل اشاره کرد. بین دولت و بخش خصوصی برای بهبود و توسعه صنعت گردشگری در کشور: مجموعه گردشگری دولتی و بخش خصوصی دو بال پرنده هستند هر بار که با هم جمع می شوند، اتفاقات مهمی در صنعت گردشگری کشور رخ می دهد. اگر با هم کنار بیایند، صنعت گردشگری ایران راه به جایی نمی برد.
رئیس فدراسیون بازرگانی دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تاکید کرد: هم اکنون در دولت سیزدهم و چهاردهم بین بخش خصوصی گردشگری و دولت همدلی و همدلی وجود دارد که می تواند موانع بزرگی را در مسیر گردشگری ایران برطرف کند. صنعت باید حذف شود و صنعت گردشگری ایران جلو برود.
دولت سیزدهم به گردشگری کمک کرد و دولت چهاردهم سفارتخانه ها را وارد گردشگری کرد
مصطفی شفیع شکیب رئیس انجمن تورگردانان ایران با اشاره به تلاش زرجمی در دولت سیزدهم برای صدور مجدد روادید گردشگری ایران در دوران کرونا علیرغم فشارهایی که در سایر بخش ها وجود داشت، گفت: دولت سیزدهم توقف گردشگری در ایران او برای کمک به صنعت گردشگری آمد و با لغو ویزای سفر یک طرفه که اولین خواسته تورگردانان ایرانی از دولت است، کمک زیادی به صنعت گردشگری کرد.
وی افزود: در دولت قبل شرایطی فراهم شد تا ایران بار دیگر در نمایشگاه های بین المللی که سال ها به دلیل تحریم های سخت از حضور در آن محروم بود شرکت کند.
رئیس جامعه راهنمایان جهانگردی ایران همچنین از سیدرضا صالحی امیری وزیر جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست تا برای رفع ترس از ایران در جهان فکری داشته باشد.
شفیع شکیب گفت: نفرت از ایران در دنیا رواج پیدا کرده و تاثیر منفی قابل توجهی بر صنعت گردشگری کشور داشته است به همین دلیل از رئیس جمهور چهاردهم و وزیر جدید میراث فرهنگی و گردشگری می خواهیم با تنفر از ایران به شدت برخورد کنند. . گردشگری در کشور باید به معنای واقعی رشد کند.
رئیس انجمن تورگردانان ایران همچنین به بررسی جلسات این انجمن با وزرا و نمایندگان مجلس برای فعال سازی دیپلماسی در جذب گردشگران خارجی به ایران پرداخت و گفت: پیش از این پیشنهاد شده بود سفیران ایران در خارج از کشور در حوزه گردشگری و گردشگری فعال شوند. تاکید مداوم بر امنیت در ایران برای گردشگران خارجی به رونق گردشگری ورودی به کشور کمک می کند.
اولویت چهاردهم دولت؛ حذف جنبه امنیتی گردشگری و معافیت مؤسسات آموزشی از مالیات
نیما آذری رئیس انجمن موسسات آموزش گردشگری کشور نیز با تاکید بر مشکلات موسسات آموزش گردشگری در کشور و اهمیت آموزش در صنعت گردشگری ایران گفت: متاسفانه در نگاه مدیران و مسئولان کشور، آموزش در بخش گردشگری به هیچ وجه در اولویت نبوده است. وقتی صحبت از آموزش به عنوان محرک گردشگری می شود، باید قوانین پیشگیرانه وجود داشته باشد.
نیما آذری تاکید کرد: وزیر جدید میراث فرهنگی باید با پیگیری و تعامل جدی با شورای اسلامی، بر تدوین قوانینی که صنعت گردشگری را رونق می دهد، تمرکز کند. زیرا برخی از بخش های اقتصادی و گردشگری کشور از پرداخت مالیات معاف هستند. اما موسسات آموزشی معافیت مالیاتی ندارند.
وی افزود: صنعت گردشگری در ایران تنها به هتل ها و آژانس ها محدود نمی شود، بلکه ساختن توانمندی های این صنعت بیش از این است.
نیما آذری در خطاب به وزیر جدید میراث فرهنگی، رفع جنبه امنیتی صنعت گردشگری کشور و تقویت روابط بینالملل برای جذب گردشگران خارجی را از اولویتهای اصلی دولت جدید دانست. از آنجایی که سمینارهای علمی زیادی در حوزه صنعت گردشگری در دنیا برگزار می شود، جای ایران در این سمینارها به دلیل وجود امنیت و ترس همیشه خالی است.
ویزای توریستی بهداشتی برای اتباع افغانستان و پاکستان صادر نمی شود
یکی دیگر از نمایندگان تشکل های گردشگری کشور، حسین نکونام، رئیس انجمن گردشگری سلامت ایران بود که در حضور وزیر اسبق و فعلی میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: چالش ها و مداخلات بخش خوصولاتی از جمله مشکلات حوزه پزشکی است. گردشگری در ایران که امیدواریم دولت و وزیر با درایت آن را حل کنند.
وی از مشکل و ممنوعیت صدور ویزای گردشگری سلامت به کشورهای افغانستان و پاکستان که متقاضیان اصلی توریسم درمانی در ایران هستند خبر داد و گفت: حل این مشکل در مذاکرات وزیر جدید میراث فرهنگی با دولت و وزارت امور خارجه.
رئیس انجمن گردشگری سلامت ایران همچنین از اعضای بلوک گردشگری و نمایندگان مجلس حاضر در این جلسه خواست به شعارهای حمایتی از صنعت گردشگری در کشور نگاه نکنند.
حسین نکونام اعلام کرد: متاسفانه هنوز کمیته گردشگری در مجلس وجود ندارد و این معاونت در کمیته فرهنگی گنجانده شده است. در حالی که صنعت گردشگری یک صنعت اقتصادی است، بهتر است با تشکیل کمیته گردشگری در مجلس گامی جدی برداریم.
وزرا و مسئولان باید در اقامتگاه های بوم گردی بمانند
یاور عبیری رئیس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران به نمایندگی از 3500 اقامتگاه بوم گردی به تلاش های سید عزت الله ضرغامی برای تبلیغ و ترویج بوم گردی در ایران اشاره کرد و از وزیر جدید میراث فرهنگی خواست توجه ویژه ای به اکوتوریسم داشته باشد.
یافر عبیری خطاب به سید رضا صالحی امیری گفت: انتظار می رود وزیر جدید در سفرهای منطقه ای خود از اقامتگاه های بوم گردی بازدید کند و این وظیفه مسئولان دولتی و خصوصی است که بوم گردی ایرانی را به دنیا معرفی کنند.
وی خاطرنشان کرد: دولتمردان باید با اقامت در خانه های دوستدار محیط زیست که نمادی از مهمان نوازی و زندگی ایرانیان است، فرهنگ بومی و سنت های ایرانی را معرفی کنند.
درخواست واگذاری پروانه ساخت مجتمع های راهداری از سازمان راهداری به وزارت میراث
محمد جنگ خانلو، رئیس انجمن مجتمع های رفاهی بین راهی با قدردانی از ساماندهی خدمات بهداشتی مجتمع های بین راهی در دولت سیزدهم، به پیشنهاد ارائه شده به دولت سیزدهم مبنی بر سرمایه گذاری در مناطق دوردست و مرزی به دولت سیزدهم اشاره کرد. گردشگری بسازد سازمان خدمات بهداشتی و درمانی مجتمع ها و ساختمان ها افزود: متاسفانه صدور مجوز برای احداث مجتمع های راهداری به سازمان راهداری سپرده شده است در حالی که فعالیت این بخش در حوزه صنعت گردشگری است و باید صدور این مجوزها واگذار شود. به سازمان راهداری وزارت میراث فرهنگی همچنین از نمایندگان تقاضا داریم همکاری های لازم را برای واگذاری مجوز مجتمع های راهداری از سازمان راهداری کشور به وزارت میراث فرهنگی تسریع کنند.
وزرای سابق و فعلی میراث فرهنگی، ژنرال های دولت سیزدهم و چهاردهم هستند.
محسن حاج سعید، رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کشور نیز با اعلام اینکه وزرای سابق و فعلی میراث فرهنگی از سرلشکرهای دولت سیزدهم و چهاردهم هستند، اعلام کرد: از رئیس جمهور تقاضای معرفی کلی به وزارت میراث فرهنگی کردیم. و حتی یک سرباز هم همینطور نشد و با انتخاب آقای صالحی العامری خیال فعالان این کشور راحت شد.
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری کشور از تلاش های دولت سیزدهم برای حل مشکل تامین راهنمایان گردشگری در کشور قدردانی کرد و افزود: عزت الله ضرغامی با فهرست بندی گردشگری و اخذ درخواست برای تامین امنیت راهنمایان گردشگری نقش پدرانه را برای راهنمایان گردشگری کشور ایفا کرد. از شهدا رئیس جمهور
hamshahrionline به نقل از تینو