تداوم درخشش ایران در فضا با کوثر و هدهد

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، کوثر یک ماهواره اندازه گیری است و ماموریت آن کشاورزی دقیق و نقشه برداری نام دارد. در مقابل، هود یک مکعب با ماموریت در ارتباطات و اینترنت اشیا است.

توسعه و قدرت
صنعت فضایی ایران در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته و به عنوان یکی از صنایع فضایی در حال توسعه در جهان شناخته می شود. سازمان فضایی ایران که زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می کند، با هدف توسعه فناوری های فضایی و ارتقای دانش فضایی در کشور تاسیس شد. جمهوری اسلامی ایران با ساخت و پرتاب ماهواره‌های مختلف پیشرفت‌های مهمی در زمینه‌های ارتباطات، سنجش از دور و تحقیقات داشته است.
از ماهواره های ساخت ایران می توان به ماهواره امید (اولین ماهواره ایرانی)، ماهواره نوید (برای تصویربرداری از زمین)، ماهواره فجر (با امکان تغییر مدار) و ماهواره ظفر و خیام اشاره کرد. این ماهواره ها برای اهدافی مانند ارتباطات، عکاسی، جمع آوری اطلاعات علمی و نظارت بر محیط زیست طراحی و به مدار زمین فرستاده می شوند. ایران همچنین چندین ماهواره پرتاب مانند «سفیر»، «سیمرغ» و «القائم» ساخته است که برای ارسال ماهواره به مدار استفاده می شود. این تحولات ایران را به یکی از معدود کشورهایی تبدیل کرده است که قادر به ارسال ماهواره به فضا بوده و بستری را برای توسعه فناوری‌های فضایی پیشرفته‌تر فراهم کرده است.

مدارک تله متری را دریافت کنید
حسین شهرابی، رئیس دانمارکی بانیان امید فضا، از قرار گرفتن دو ماهواره هدهد و کوثر در مدار خبر داد و گفت: جدایی دو ماهواره هدهد و کوثر بر اساس شواهد تله متری به طور کامل تایید شده است. در ساعت 14:00 بعد از ظهر این جداسازی ها انجام شد و ماهواره ها در مدار قرار گرفتند.

ماهواره کوثر
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی امید اسپیس است که طراحی آن از تابستان 2018 آغاز شد.این ماهواره از استاندارد cubesat پیروی می کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می شود. این ماهواره مجهز به دوربین های طیف NIR و RGB است. کوثر اولین ماهواره ایرانی با میانگین تفکیک 45.3 متر GSD (فاصله نمونه برداری زمینی) است که تا سال 1400 پیشرفته ترین ماهواره ایران محسوب می شود. ماموریت ماهواره کوثر کشاورزی دقیق و نقشه برداری است.

ماهواره هوپو
ماهواره Hoopoe یک ماهواره استاندارد cubesat است که مأموریت آن ایجاد یک پلتفرم اختصاصی برای ارائه خدمات بین المللی اینترنت اشیا باند باریک است. نحوه انجام ماموریت این ماهواره به این صورت است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی، آن را ذخیره و در محل مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال می کند. مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم اتکا به مرزها و پوشش بین المللی است و قابلیت ارائه این خدمات به مناطق دورافتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد. اما بیشترین استفاده از خدمات ماهواره ای حوضه در حوزه های کشاورزی، حمل و نقل، لجستیک و محیط زیست خواهد بود. ماهواره ها ابزارهای فضایی پیشرفته ای هستند که اطلاعات فنی مختلف را با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات از فضا به زمین منتقل می کنند.

ایران با کوثر و مرز به درخشش در فضا ادامه می دهد

داشتن یک کشور توسعه یافته آرزوی همه است

ایران با کوثر و مرز به درخشش در فضا ادامه می دهد

حسن سالاریا، رئیس سازمان فضایی کشور از پرتاب ماهواره های جدید داخلی و بین المللی تا پایان سال خبر داد. سالاریه در مراسم پخش زنده پرتاب ماهواره های ایرانی هدهد و کوثر گفت: آرزوی همه محققان این است که در همه زمینه ها از جمله فضایی کشوری پیشرفته باشیم.

رهبری در دستان خصوصی است
وی افزود: این سازمان در روزهای ابتدایی تاسیس خود می خواست سکان صنعت فضایی را روزی به بخش خصوصی بسپارد، ما معتقدیم که بخش خصوصی باید با در نظر گرفتن بازار وارد این عرصه شود بسیاری از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی در زمینه فضایی فعالیت داشته اند، این فعالیت ها مقدمه ای برای ورود بخش خصوصی به این صنعت است صنعت فضایی نمی‌تواند کارایی، سرعت و جنبه اقتصادی آن را در نظر بگیرد.

دیدگاه اقتصادی
سالاری گفت: «کار در صنعت فضایی نیازمند سال‌ها تلاش و بیدار ماندن در تمام طول شب است تا به نقطه‌ای که فعالیت اقتصادی مثبت آغاز شود، برسد. اگر صنعت فضایی اقتصاد محور نباشد موفق نخواهد بود و این نقطه مشترک همه صنایع ماست.

5 تا 7 راه اندازی تا پایان سال
رئیس سازمان فضایی کشور در پایان گفت: تا پایان سال 1392 بین 5 تا 7 ماهواره داخلی و بین المللی به فضا پرتاب خواهیم کرد. ماهواره های محلی با استفاده از پرتابگرهای سیمرگ و قائم پرتاب خواهند شد. قرار بود در پایان دسامبر یک پرتاب بین المللی داشته باشیم، اما چند ماه به تعویق افتاد.

ماهواره بر سایوز
ماهواره بر سایوز یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین موشک های فضایی در جهان است که توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شده و در حال حاضر توسط روسیه استفاده می شود. این ماهواره بر که اولین بار در سال 1966 به فضا پرتاب شد، به دلیل کارایی، قابلیت اطمینان و توانایی در انجام ماموریت های مختلف از جمله ارسال ماهواره، فضاپیمای سرنشین دار و تجهیزات علمی به فضا شناخته شده است. سایوز در چندین نسخه به روز شده برای اهداف مختلف طراحی و تولید شد و هنوز هم برای عرضه های تجاری و دولتی استفاده می شود.

ایران با کوثر و مرز به درخشش در فضا ادامه می دهد

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *