به گزارش تینو، علیریزو زاکونی; شهردار تهران در روزنامه «همشهری» نوشت؛
1- در سال های اخیر پیچیدگی های شهرنشینی در جهان و موضوعاتی مانند توسعه پایدار شهری، توسعه انسانی، تقویت اقتصاد شهر، تاکید بر عدالت اجتماعی، حفاظت از محیط زیست، هوشمندسازی و مواردی از این دست به طور فزاینده ای با موضوع شهرسازی مواجه شده است. . مدیریت با مسائل پیچیده و پیچیده شهر ما مانند زندگی روزمره ما دائما در حال تغییر است. درک صحیح این پویایی که بخشی از زندگی مدرن ماست، برای هرگونه تفکر بلندمدت، سیاست گذاری و برنامه ریزی تغییر شهری ضروری است. با چنین رویکردی به توسعه می توان مشکلات و معضلات گذشته را به طور مستمر و دائمی شناسایی و اصلاح کرد و کیفیت زندگی شهری و زندگی مدرن شهری را در اولویت قرار داد. البته این کار به 2 ویژگی مهم نیاز دارد: اراده برای نوآوری و شجاعت عمل. هم از طرف مردم و شهروندان و هم از طرف مدیریت شهری. در ادامه مسیر تحول، شناسایی عوامل، فرآیندها و پویایی های مختلفی که عامل تغییر شهرها هستند، ضروری است.
2- حقیقت این است که مدیریت شهری جدید در «برنامه چهارم توسعه و پیشرفت شهر تهران مبتنی بر اجرای عدالت شهری» (پیشنهاد شهردار و تصویب شورای شهر تهران در اسفندماه) تعهد کرده است. امسال). 1401) در راستای تحقق چشم انداز شهر تهران و در چارچوب 5 سرفصل کلیدی «حمل و نقل و ترافیک»، «محیط زیست و آلودگی هوا»، «ایمنی شهر و بافت فرسوده» در راستای اجرای عدالت شهری. ، «توسعه فرهنگی و اجتماعی» و «ارتقای هوشمندی و مدیریتی» و تعریف برنامه های عملیاتی با شاخص های کمی به عنوان معیارهای اقدامات شهرداری.
3- چشم انداز برنامه چهارم توسعه شهر تهران به شرح زیر است: تهران، شهری با اصالت و هویت ایرانی اسلامی. شهر دانش بنیان، هوشمند و جهانی؛ شهری سرسبز، زیبا، شاداب و سرزنده با فضاهای عمومی متنوع و وسیع؛ شهری امن و مقاوم در برابر انواع آسیب ها، خطرات و حوادث؛ شهری پایدار و هماهنگ با ساختاری مناسب برای سکونت، فعالیت و تفریح. شهری مسطح با رفاه عمومی و زیرساخت های کافی و در عین حال اصلاح نابرابری و تضمین تامین عادلانه همه حقوق شهروندان. و کلان شهری با کارکردهای ملی و جهانی، با اقتصاد مدرن و حداقل یکی از 3 شهر مهم و برتر منطقه جنوب غربی آسیا.
4- از دیدگاه معاونت شهرسازی این مهم است که در مرحله اجرای برنامه تحول و توسعه شهر تهران (و همچنین در زمان توسعه آن) ویژگی هایی مانند مشکل رویکرد، انطباق برنامه ها با دوره مدیریت شهری (1401 تا 1404)، واقع گرایی، تعیین شاخص های کمی و قابل اندازه گیری، تمرکز بر نتایج و پیامدها. برنامه، سازگاری داخلی عناصر برنامه و اکثریت. نکته مهم این است که «برتری دیدگاه مدیریت مبتنی بر مشارکت و با تکیه بر توانمندی ذینفعان «شهر تهران به ویژه شهروندان تهرانی» باید مورد توجه قرار گیرد و اعتقاد قلبی مدیریت شهری نیز همین روش ها را هدایت کرده است. در طول برنامه، از توسعه تا اجرای آن.
5- خوانندگان این سطور به خوبی می دانند که باید زمینه تبدیل این اندیشه ها به وظایف واقعی، واقعی و واقعی در اداره شهرها فراهم شود. شهرداری تهران معتقد است «اجرای عدالت شهری» مؤلفه کلیدی و محوری این برنامه است که با استحکام عمیق خود می تواند بستر لازم برای اجرای ایده ها، اندیشه ها و برنامه های مذکور را فراهم کند. عدالت شهری مورد نظر ما یک منشور چند وجهی است مانند «اولویت دادن به حقوق عمومی شهروندان بر منافع شخصی افراد و رهبران»، «حفاظت از کرامت انسانی و خدمات رایگان به شهروندان»، «دسترسی برابر شهروندان به امکانات شهری و تسهیلات، «توجه ویژه به توانبخشی» و تأمین درآمد سرانه به مناطق فقیر و شهری، «توجه ویژه به طبقات فقیر و نیازمند» حمایت در راه رشد و توسعه» و در نهایت عدالت شهرستان به عنوان “حفاظت و مراقبت از محیط زیست و حفظ حقوق نسل های آینده”.
6- چشم انداز، روش، راهبرد و برنامه های مذکور با ایجاد 4 تحول «درونزا، نرم افزاری و معنوی، سخت افزاری و فیزیکی، علمی و شناختی» و با استفاده از گستره رسانه ای شهرداری تهران و بر اساس تمامی توان های ساختاری. شهرداری و سازمان های مرتبط، صنعت دستیابی به «مدیریت شهر نمونه، شهروند نمونه، شهر نمونه و شهر هوشمند» را تضمین می کنند. شکل زیر این تحول کلان را در قالب 4 تبدیل تبدیلی بر اساس عدالت شهری نشان می دهد:
7- همانطور که از طرح و چشم انداز مذکور بر می آید، شهر تهران افق طولانی و البته با توجه به دارایی ها، منابع و فرصت های خود پیش روی دولت شهری و شهروندان تهرانی دارد و همه امیدواریم با مشارکت همه جانبه شهروندان و تمامی علاقمندان، سایر نهادهای مرتبط با شهر تهران (اعم از دولتی، دولتی و حاکمیتی) می توانند در این راستا گام های محکمی بردارند. از سال 1401 شهرداری تهران در صدد اجرای این طرح تحول بوده است. اعتماد عمیق مسئولان مردمی به مدیریت شهری تهران به ارزشهایی چون شفافیت و پاسخگویی، فرصت و زمینه را برای نظارت و کنترل مستمر و مستمر بر اجرای برنامهها و سنجش پیشرفت آنها فراهم کرد. نهادهای توسعه و کنترل و این رویکرد موجب ارتقای سرمایه اجتماعی شهرداری و تقویت اعتماد عمومی شهروندان تهرانی شده است.
“پروردگارا!
که کار شما تغییر است…”