به گزارش تینو، Daily Galaxy گزارش می دهد: وقتی به اهرام فکر می کنید، احتمالاً ذهن شما به سمت هرم بزرگ جیزه در مصر (قدیمی ترین و بزرگترین اهرام سه گانه مصر) می رود. اما آیا می دانستید که بزرگترین مجموعه اهرام جهان اصلا در مصر نیست؟
این مجموعه در جنوب دره معروف نیل سودان قرار دارد که دارای 220 تا 255 هرم (یعنی بیش از دو برابر اهرام مصر) است. این بناهای تاریخی که در زمان پادشاهی قدیمی کوش ساخته شدهاند، داستان یک امپراتوری قدرتمند آفریقایی را روایت میکنند که با همسایه شمالی خود در عظمت، نفوذ و رمز و راز رقابت میکرد.
اهرام سودان میراث پادشاهی کوش است، یک ابرقدرت باستانی که بین 800 تا 350 قبل از میلاد در نوبیا، منطقه ای هم مرز با جنوب مصر و شمال مصر، وجود داشت. سودان را پوشاند و رونق گرفت. در دوران طلایی تبادل فرهنگی، کوشی ها بر مصر حکومت کردند و حتی آن را فتح کردند تا سلسله 25 را به رهبری فراعنه سیاه تشکیل دهند. یکی از آنها پیه بود: فرمانروایی جاه طلب که در 770 قبل از میلاد مصر را فتح کرد و می خواست مقبره اش نشان دهنده عظمت فراعنه قبل از خود باشد. بودن
پیوس، با الهام از مقبره های تاریخی مصر، اولین فرمانروای کوشی بود که برای خود در الکورو، گورستانی در نزدیکی رود نیل، هرمی ساخت. این آغاز ساخت اهرام سودان بود که قرن ها و در زمان سلطنت ده ها پادشاه ادامه یافت.
زمانی که کوشی ها از مصر عقب نشینی کردند، پایتخت جدیدی در مرو، نزدیک خارطوم کنونی ایجاد کردند. در این شهر که به مرکز تمدن آنها تبدیل شده است، حدود 200 هرم وجود دارد. این اهرام کوچکتر و شیبدارتر از همتایان مصری خود هستند که در نزدیکی هم در بیابان ساخته شده اند. شکل منحصر به فرد این اهرام آنها را به منظره ای شگفت انگیز تبدیل کرده است.
این اهرام نه تنها سازه های چشمگیر، بلکه مقبره های سلطنتی نیز بودند. در میان کسانی که در این اهرام دفن شده بودند، 41 پادشاه و ملکه کوشی بودند که با گنجینه های باشکوهی که در زندگی پس از مرگ همراه آنها بود، دفن شدند.
اهرام سودان علیرغم اهمیتشان، قرن هاست که مورد بی توجهی قرار گرفته اند. کشف مجدد آنها در دهه 1830 توسط جوزپه فرلینی، شکارچی گنج ایتالیایی، نیز با تخریب همراه بود. زیرا بسیاری از این اهرام در جستجوی طلا توسط دینامیت ویران شدند. اقدامات فرلینی بر بدن اهرام زخم هایی بر جای گذاشت که هنوز هم دیده می شوند. زیرا بسیاری از آنها ویران شده بودند.
منبع: عصر ایران