برای پر کاری تیروئید چی بخوریم؟

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، خوردن برخی مواد غذایی و پرهیز از برخی ترکیبات می تواند به بهبود علائم و نشانه های پرکاری تیروئید کمک کند. اگر می خواهید بدانید برای پرکاری تیروئید چه بخورید، این مقاله را تا آخر بخوانید شهروندی آنلاین با ما همراه باشید تا بهترین رژیم غذایی برای این بیماری را با هم بررسی کنیم.

نقش تغذیه در درمان پرکاری تیروئید

عملکرد غده تیروئید مستقیماً تحت تأثیر مواد معدنی مانند ید و سلنیوم و ویتامین هایی مانند B، E، A و D قرار می گیرد و دریافت عناصر کمیاب مختلف مانند روی، مس و آهن برای عملکرد صحیح آن ضروری است. اگرچه این ترکیبات و غذاها را نمی توان مستقیما مصرف کرد پرکاری تیروئید با این حال، آنها می توانند نقش موثری در مدیریت بیماری و تعادل هورمون های تیروئید داشته باشند.

توجه: قبل از ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی و افزودن مکمل های مختلف به برنامه روزانه خود، باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و از هرگونه تغییر خودسرانه در آن اجتناب کنید.

بیشتر: علائم کم کاری یا پرکاری تیروئید چیست؟

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

چندین ماده مغذی برای سلامت تیروئید مهم هستند. با این حال، هدف از رژیم پرکاری تیروئید، مصرف بیش از حد این ترکیبات نیست، بلکه دریافت کافی از آنها از طریق رژیم غذایی برای جلوگیری از کمبودهای مضر است. در اینجا چند نکته برای بهبود علائم وجود دارد:

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

مصرف غذاهای کم ید

ید یک ترکیب معدنی است که نقش کلیدی در تولید هورمون های تیروئید ایفا می کند. به همین دلیل، پیروی از رژیم غذایی کم ید می تواند به کاهش میزان این هورمون ها کمک کند. با توجه به این موضوع باید میزان مصرف باشد ید با افزودن مواد غذایی و مواد زیر به رژیم غذایی خود، میزان مصرف خود را به 50 میکروگرم در روز کاهش دهید:

  • نمک غیر یددار؛
  • عسل، مربا یا ژله؛
  • میوه و آب میوه؛
  • روغن نباتی؛
  • نان خانگی یا شور؛
  • محصولات لبنی و تخم مرغ؛
  • جو دوسر
  • آجیل شور؛
  • سبزیجات تازه یا منجمد؛
  • سفیده تخم مرغ؛

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

مصرف غذاهای غنی از سلنیوم را افزایش دهید

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟ غده تیروئید در هر گرم بافت نسبت به سایر اندام های بدن سلنیوم بیشتری دارد و این ماده نقش مهمی در تنظیم سطح هورمون تیروئید دارد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که کمبود این ماده با بیماری گریوز (یکی از علل اصلی پرکاری تیروئید در بزرگسالان) مرتبط است. با در نظر گرفتن این موضوع، می توانید سطح هورمون تیروئید خود را متعادل کرده و با خوردن غذاهای غنی از سلنیوم زیر، از تیروئید خود در برابر این بیماری محافظت کنید:

  • آجیل برزیلی،
  • دانه چیا
  • هوچ
  • چای
  • گوشت گاو و بره
  • برنج،
  • تخمه آفتابگردان
  • طیور مانند مرغ و مرغ
  • لوبیا پخته
  • اسفناج،
  • ماهی،

نکته: در بین افرادی که از داروهای ضد تیروئید استفاده می کنند، افرادی که از مکمل ها استفاده می کنند سلنیوم کسانی که آن را مصرف می کنند می توانند تیروئید خود را به مقادیر طبیعی برگردانند نسبت به کسانی که این مکمل را در برنامه خود ندارند.

بیشتر: با علائم پرکاری تیروئید آشنا شوید

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

پروتئین با کیفیت بالا دریافت کنید

سطوح بالای ترشح هورمون تیروئید باعث افزایش سرعت متابولیسم و ​​تجزیه عضلات می شود. بنابراین با مصرف پروتئین های مرغوب مانند تخم مرغ، لبنیات و … می توانید به حفظ و ترمیم بافت عضلانی کمک کنید. از طرفی پروتئین نقش موثری در حفظ وزن و جلوگیری از کاهش توده بدن دارد. همانطور که می دانید با پرکاری تیروئید نیاز بدن به انرژی افزایش می یابد و در این صورت با مصرف انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی مرغوب می توان به منبع انرژی پایدار دست یافت و در نتیجه از خستگی بدن جلوگیری کرد.

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

تامین کلسیم و ویتامین D

مطالعات نشان داده است که ارتباط معنی داری بین پرکاری تیروئید طولانی مدت و کاهش تراکم استخوان وجود دارد که در نهایت می تواند منجر به پوکی استخوان شود. از سوی دیگر، جنبه منفی ویتامین D همچنین با تعدادی از بیماری های خودایمنی از جمله بیماری گریوز همراه است. بنابراین با مصرف مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D می توان این وضعیت را بهبود بخشید. علاوه بر این، تحقیقات گسترده نشان می دهد که مصرف ویتامین D3 به تنهایی می تواند خطر ابتلا به بیماری تیروئید و سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. ترکیبات غنی از ویتامین D و کلسیم که ممکن است در کاهش علائم شما موثر باشد در جدول زیر آورده شده است:

منابع ویتامین D

منابع کلسیم

روغن جگر ماهی

شیر

ماهی سالمون و ماهی تن

کلم بروکلی

شیر و فرآورده های شیر اشباع

آب پرتقال قوی

غلات غنی شده

کلم

توجه: منابع ویتامین D حاوی مقدار زیادی ید هستند که می تواند بر روند درمان ید تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل باید مطمئن شوید که میزان ید گرفته شده از آنها در طول روز از 50 میکروگرم بیشتر نباشد. یا با پزشک خود مشورت کنید و به جای آن از مکمل های ویتامین D استفاده کنید.

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

مصرف کافئین خود را محدود کنید

غذا و نوشیدنی گنجانده شده است کافئین غذاهایی مانند قهوه، چای، نوشیدنی های الکلی، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا می توانند علائم پرکاری تیروئید را تشدید کنند و سطح اضطراب، تحریک پذیری، عصبی بودن و ضربان قلب را افزایش دهند. اگر این مورد برای شما صادق است، باید به طور کامل از مصرف آنها اجتناب کنید یا نوشیدنی های کافئین دار را با دمنوش های گیاهی جایگزین کنید.

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

مصرف آنتی اکسیدان

در بیماری گریوز، آنتی بادی های تقلید کننده TSH به گیرنده های TSH متصل می شوند و در نتیجه غده تیروئید را مجبور می کنند تا هورمون بیشتری ترشح کند. این بیماری و سایر بیماری های تیروئید با استرس اکسیداتیو همراه است، جایی که رادیکال های آزاد در بدن گردش می کنند و به سلول ها و بافت های آن آسیب می رسانند. با این حساب و در پاسخ به این سوال که برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟ می توان گفت که با مصرف ترکیبات حاوی آنتی اکسیدان میوه هایی مانند توت فرنگی، پرتقال، هندوانه، طالبی، سبزیجات برگ دار، آووکادو و غیره می توانند به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با اثرات مضر رادیکال های آزاد کمک کنند.

برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید

غذاهای فرآوری شده حاوی ترکیباتی هستند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم علائم و نشانه های پرکاری تیروئید را تشدید می کنند. به خصوص زمانی که علت این بیماری یک بیماری خودایمنی مانند گریوز باشد. در این صورت، محدود کردن یا حتی حذف این غذاها می تواند به کاهش التهاب و تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.

نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که غذاهای فرآوری شده، به ویژه غذاهایی که کربوهیدرات های تصفیه شده یا قند اضافه دارند، باعث نوسانات شدید سطح قند خون می شوند که می تواند منجر به علائمی مانند خستگی و افزایش تحریک پذیری شود. با توجه به این موضوع، توصیه می کنیم پروتئین های طبیعی، چربی های سالم، کربوهیدرات های پیچیده و میوه ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

بیشتر: اثرات کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید بر وزن

حرف آخر

با مطالعه این مقاله می توانید یک دید کلی از پاسخ سوال «برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟ همانطور که می بینید، ترکیبات تغذیه ای مصرف شده به تنهایی برای درمان این بیماری کافی نیست، اما اگر تحت نظر پزشک در رژیم غذایی گنجانده شود، می تواند علائم و نشانه های این بیماری را تا حدودی مدیریت کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *