شهروندی آنلاین – گروه سیاسی: همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز تأیید کردند، گاه خلأها و کاستی های قانونی در این زمینه وجود دارد که زمینه ساز شکل گیری بستر آسیب رسان در حوزه فضای مجازی شده و ضرورت قانونی شدن این حوزه را دو چندان می کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با شهروندی آنلاین وی در خصوص نکات مهمی که تصمیم گیران در این حوزه باید به آن توجه کنند، تصریح کرد: اولین نکته مهم در حوزه حاکمیت حقوقی در فضای مجازی، تنظیم فعالیت پلتفرم ها و بسترهای فعال در فضای مجازی است.
جعفر قادری افزود: در شرایط کنونی پلتفرم ها و پلتفرم های داخلی پاسخگوی تمامی نیازهای کاربران داخلی نیست و پلتفرم های خارجی قابل توجهی که در چارچوب قوانین داخلی ایران فعالیت کنند وجود ندارد.
وی ادامه داد: در گام اول باید از تعداد محدودی از بسترهای بومی با قانون گذاری مناسب و تصمیم گیری دقیق و موثر به جای انواع بسترهای بومی حمایت شود تا ضمن تحویل سهام خود به مردم و رفع زیرساخت های موجود. مشکلات لازم برای رفع نیازهای افزایش کاربران داخلی.
ایجاد راحتی برای کاربران داخلی
این نماینده گفت: نکته مهمی که تصمیم گیران چه در دولت و چه در مجلس باید به آن توجه کنند، ایجاد اولویت برای کاربران خانگی در زمینه استفاده از بسترهای بومی است.
القدری با تاکید بر اینکه کاربران هنگام استفاده از بسترهای داخلی باید از تفاوت قیمت زیاد در هزینه استفاده از اینترنت آگاه باشند، گفت: این تفاوت قیمت باعث ترغیب کاربران به استفاده از بسترهای داخلی می شود. این موضوع یکی از مواردی است که در بحث حاکمیت حقوقی در فضای مجازی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قانون ساماندهی فعالیت سکوهای خارجی در داخل کشور یکی از پیشنهاداتی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ادامه داد: باید شرایطی فراهم شود که تعداد مشخصی از بسترهای خارجی وجود داشته باشد که کشور را پذیرفته باشند. قوانین این کشور و متعهد به فعالیت تحت نظارت دولت ایران هستند تا در جهت رفع برخی از نیازهای کاربران داخلی فعال شوند. در چنین حالتی می توان آسیب ها و تخلفات این حوزه را کنترل کرد.
تشکیل یک سیستم “مشوق” و “مجازات” مناسب
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بر ضرورت حرکت هر چه سریعتر برای ساماندهی فعالیت تریبون های داخلی و خارجی در قالب ارائه لایحه قانونی یا طرحی تاکید کرد و گفت: از یک سو به دلیل حجم زیاد تعداد پلتفرم های داخلی، اقدامات کافی برای پوشش کامل نیازهای کاربران داخلی انجام نشده و از یک سو شاهد نوعی سردرگمی در بحث فعالیت پلتفرم های داخلی و خارجی بودیم.
القدری بیان کرد: بنابراین باید با ارائه لایحه قانونی یا مجلس در قالب ارائه طرح، بسترهای لازم را برای برگزاری این رویدادها فراهم کنند تا شاهد تقویت بسترهای موثر و جامع داخلی و تعدادی بستر خارجی باشیم. که مایل به نمایندگی در داخل ایران هستند و قادرند بخشی از نیازهای کاربران داخلی را پوشش دهند.
وی با اشاره به اینکه باید نظام تشویقی و جریمه ای مناسب با تدوین قوانین راهبردی و ضروری با هدف تنظیم فعالیت تریبون های داخلی و خارجی طراحی شود، تصریح کرد: با تصویب قوانین مناسب، بسترهای بومی که سهام آن تمایل دارند. داشتن باید آن را به مردم بسپارد. آنها به موقع به نیازهای کاربران پاسخ می دهند و پشتیبانی می شوند.
قدری افزود: باید شرایط و تعهدات دقیق برای راه اندازی سکوهای خارجی در کشور در نظر گرفته شود تا وضعیت فعلی سامان یابد.
hamshahrionline به نقل از تینو