با اجرای ۲ نمایش قدیمی و اجرای یک نمایشنامه نام محمد مساوات دوباره مطرح شده است

تبلیغات بنری


به گزارش تینوپس از گذشت قریب به دو سال از نمایش «گیلوسی اولوچا» که در تیر و مرداد 1401 در تالار اصلی تئاتر شهر به نمایش درآمد و پرفروش ترین آن سال محمد ایجوان شد، حالا با دو نمایش «خانه. «وی ده» و «بی پدر» که پیش از این به نمایش درآمدند، بار دیگر روی صحنه خواهند رفت.

خانه واو ده سال پیش در آذر و آذر 1392 روی صحنه تئاتر ایرانشهر اجرا شد. این نمایش داستان خانواده ای هفت نفره بود که تحت تاثیر شدید پدر خانواده قرار دارند. مادر، سه فرزند، پدربزرگ و مادربزرگ در شرایط نامساعدی زندگی می کنند و هیچ اعتراضی وجود ندارد. پدر خانواده یک هواپیمای خیالی به اعضای خانواده اش می دهد، اما تنها پسر بزرگتر متوجه می شود که این هدیه یک توهم است که باعث می شود از خانواده دور شود و همه فکر کنند او مرده است. به تدریج سایر اعضای خانواده در مقابل واقعیتی که پدر برای آنها ترسیم کرده است مقاومت می کنند و انکار می کنند. این نمایش برای اولین بار در جشنواره تئاتر «فجر» در سال 1392 به نمایش درآمد و بسیار مورد توجه منتقدان و بینندگان قرار گرفت. در این نمایش علی محمودی، محمدعلی محمدی، احسانی بهلولی، اسماعیلی گورجی، بانی‌پال شامون، نیما نوری‌زدا و مجیدی اصغری ایفای نقش کردند و تمامی نقش‌های زن توسط مردان اجرا شد.

نمایش بعدی «بی پدر» است که هفت سال از اولین اجرای آن در سالن «کشکایی» می گذرد. «بی پدر» داستانی ترسناک از داستان کودکانه شنگول و مغول است که برای اولین بار توسط برادران گریم نوشته شده و در ایران با نام های شنگول و مغول نیز شناخته می شود. در این داستان مادر شنگول، منگول و خبا آنها را در خانه رها می کند و برای غذا خوردن بیرون می رود. اما قبل از آن به آنها یاد می دهد که در را به روی کسی جز او باز نکنند. گرگ که متقاعد شده است که بزها در خانه تنها هستند، در را می زند و سعی می کند وانمود کند که مادر آنهاست، اما آنها فریب نمی خورند. یک بار دیگر گرگ با دست های سفیدش در را می زند و دست هایش را از زیر در به آنها نشان می دهد و در را که در واقع مادرشان است باز می کنند. اما گرگ وارد خانه شد و شنگول و موگل را خورد. فقط انگور پنهان می شود و مادرش به خانه برمی گردد و او را از اتفاقات آگاه می کند. او گرگ مادر را پیدا می کند، شکم او را می شکافد و توله هایش را سالم بیرون می آورد. در نمایش برابری، این داستان شکل هیجان انگیزی به خود می گیرد. در اینجا مامان بزی و آقای گرج ازدواج کردند و با فرزندانشان گرگک، شنگول، منگول وهبه انگور در خانه مامان بزی ساکن شدند. بعد از مدتی گرگ ناخواسته انگورها را می چیند و می خورد. با وساطت مادر بز و استاد گرگ مشکل حل می شود اما پیدا شدن جسد خون آلود شنگول بار دیگر همه چیز را به هم می زند. حسین منفرد، ابراهیم نایج، علی حسین زاده، میلود آریافر، علی ریزو گلدهی و کوروش شاهون بازیگران این نمایش بودند که در سال 1395 در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به نمایش درآمد.

این دو نمایش هم اکنون در حال تمرین هستند و هر دو به صورت همزمان در مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه می روند. هنوز مشخص نیست که آیا در این بازتولید همان بازیگران تولیدات قبلی حضور خواهند داشت یا اینکه با بازیگران جدید روی صحنه می رود. علاوه بر این دو نمایش، «سه نمایشنامه محمد عجمون» به نویسندگی محمد عجمان و کارگردانی سجادی تابش تا 28 آذرماه در این تماشاخانه روی صحنه است.

سنت تولید مثل نشان می دهد

با این حال محمد اعظم تنها نویسنده و کارگردانی نیست که نمایش های قبلی خود را آغاز کرده است. سال هاست که این اتفاق ادامه دارد و امسال چند نمایش بعد از سال ها برای دومین بار روی صحنه رفت. به ویژه نمایش «مهابوبها» ژاله صامتی که در سال 1396 در تماشاخانه مهرگون به نمایش درآمد و اجرای مجدد آن در صحن خما را مشاهده می کنید. همچنین نمایش «نام همه مصلوب شدگان عیسی است» اثر ایوب آقاخانی که اولین بار در مرداد و شهریور 1392 به نمایش درآمد و امسال 30 آذرماه برای دومین بار روی صحنه می رود. سالن مولوی نمایش پرفروش «پپرونی برای دیکتاتور» به کارگردانی علی احمدی و بازی پژمون جمشدی و محسن کیویی در سه نوبت اجرا شد و آخرین بار آبان ماه سال جاری در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه رفت. به نظر می رسد در این نمایش ها دسته هایی به دلایل مختلف وجود دارد. یکی از نمایش هایی که پرفروش بود و با توجه به شرایطی که در تئاتر وجود دارد، سازندگان آن تصمیم به فروش مجدد گرفته اند. همچنین نمایش هایی هستند که 30 شب نمایش کاملی نداشتند و اکنون این نمایش ها در حال تکمیل است. علاوه بر این، برخی از بازیگران نیز نسبت به این بازتولیدها نظر منفی دارند و معتقدند بودجه باید صرف اجراهای جدی شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *