شهروندی آنلاین: «حادثه رخ داد» ساخته شهرام اسدی در سال 1373 که برنده 5 سیمرغ بلورین از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر شد، شهرت خود در سینمای ایران را مدیون پخش مکرر تلویزیون است وگرنه زمانی که این فیلم در خرداد 1374 اکران شد، با 299 هزار و 89 اکران شد. مخاطب و فروش حدود 25 میلیون تومان بوده و در رده بندی فیلم های سال بر اساس تعداد بیننده در جایگاه چهل و یکم قرار گرفته است. پرفروش ترین فیلم آن سال، فیلم جنگی نظامی «سفر از اردوگاه» به کارگردانی حسن کاربخش و بازی جمشید هاشم پور بود که بیش از 3 میلیون بیننده داشت و حدود 200 میلیون تومان در گیشه فروخت.
در دهه 1460، برنامه های تلویزیونی در ایام محرم به برنامه های عزاداری تبدیل شد. اما در دهه 1470 که برنامه های ویژه در تلویزیون رواج پیدا کرد، «روز واقعه» برای مسئولان تلویزیونی که معمولاً در ایام محرم فیلم مناسبی برای پخش نداشتند، موهبت محسوب می شد. موسیقی مجید تزمامی که متعلق به یکی از پنج سیمرغ فیلم است، تاثیر زیادی در محبوبیت آنی فیلم داشت. سپس اشعار فیلم بود که مخاطب را به هیجان آورد. کارگردانی فیلم چندان تند نیست و فیلم قوت خود را از سخنان شیوای فیلمنامه، موسیقی رسا و البته صدای ملایم و ژورژ پاترسه به جای علی رضا شوگانوری (در نقش عبدالله)، جوان مسیحی می گیرد. مرد.
اگرچه نقش اصلی فیلم را علی رضا شوگانوری جوان که آن روزها چهره شناخته شده ای نبود، بازی می کرد، اما نقش های فرعی فیلم عمدتاً توسط بازیگران سرشناس ایفا می شد. 30 سال بعد از فیلم، بازیگران کجا هستند و چه می کنند؟
علی رضا شوگانوری / عبدالله
Day of the Incident اولین کار شوگانوری نبود، اما او با این نقش به شهرت رسید. الشجنوری بازیگری در سینما را با فیلم «آنسوی مه» (منوچهر اصغری نسب، 1377) آغاز کرد. وی هم اکنون در سریال سلمان پرشین به کارگردانی داود میرباقی نقش سلمان را بازی می کند.
عزت الله تعظمی / زید
او در این فیلم نقش کوتاهی داشت، اما بازیگری بود که برایش مهم نبود نقش کوتاه یا طولانی است. مهم این بود که بتوانیم نقش را درست و قابل اعتماد بازی کنیم. او در این فیلم نقش پدرزن عبدالله را بازی کرد. پس از این فیلم در درام اجتماعی «روسری آبی» در نقش اصلی ظاهر شد. وی در سال 1397 ق.
جمشید المشیخی/ پیرمرد صحرا
در دهه 1470، پرسبیتریان هیچ نقش مهمی در کارنامه سینمایی خود نداشت. او در «روز واقعه» هم نقش کوتاهی داشت. در دهه 1480 او نقش های مهمی را در نقش های پیش پا افتاده و فراموش شده ایفا کرد. او در سال 2018 درگذشت.
مهدی فتحی / شطربان
نقش فتحی در «روز واقعه» یکی از فراموش نشدنی ترین نقش ها به حساب می آید. او یکی از کسانی است که در راه عبدالله می ایستد. یکی از مهم ترین فیلم های فتحی در سال ۱۳۷۳ «آدم برفی» بود که در آن نقش چرچیل را بازی کرد. پس از آن در سریال امام علی (علیه السلام) در نقش عمر علیه السلام بازی دائمی داشت و هنوز هم مردم او را در این نقش به یاد دارند. وی در سال 1382 درگذشت.
محمدعلی کشاورز/ مرد مسیحی
کشاورز یک فیلم مهم سال ۱۳۷۳ دارد و «روز واقعه» نیست. «زیر درختان زیتون» به کارگردانی عباس کیارستمی، سومین قسمت از «سه گانه کوکر» (دو فیلم دیگر این سه گانه «خانه دوست کجاست؟» و «زندگی و دیگر هیچ») است. اولین فیلم این کارگردان کار کرد. وی در سال 1399 ق.
سعید نیکپور/عمر
نقشی که نیکپور بیش از همه با آن در میان مخاطبان شناخته می شود، نقش امیرکبیر در سریالی به همین نام است که خودش کارگردانی کرده است. او در روز حادثه نقش یکی از برادران راحیله را بازی کرد. مدت هاست که نقش او را در سینما، تلویزیون و تئاتر ندیده ایم. او 79 سال سن دارد.
عنایت الله بخشی/ ترسیده
حرفه ای پر از نقش های کوتاه و فرعی که برخی از آنها شگفت انگیز بودند. او این نقش های کوتاه را به درستی درک کرد و اجرا کرد. بخشی نماد نقش منفی در سینمای ایران است. سال هاست که از او چیزی ندیده ایم. او 79 سال سن دارد.
حسین پناهی/نگهبان معبد
نقش او در «روز واقعه» شبیه بیشتر نقشهایش، سرکش و ساده بود. او در سالهای پس از مرگش به نثر و شعرهایش که چه به حق و چه به ناحق به او نسبت داده می شد، بیش از زمان حیاتش شهرت یافت. او 20 سال پیش در 46 سالگی درگذشت.
لادن مستوفی/راحله
چند سالی طول کشید تا لادن مستوفی پس از بازی در نقش راحیله در «رز عقیقه» نقش اول را به دست آورد و در سینما و تلویزیون شناخته شود. با این حال، وقتی به آن فکر می کنیم، تقریباً هیچ وقت نقش خاصی را در ذهن نداریم تا به خاطر بسپاریم.
جلی علو/ام سلمه
گالی الو اکنون 96 ساله است و در این سن، بیش از قضاوت در مورد بی کیفیتی حرفه اش، تداوم ستودنی او در کارهای هنری و سرگرمی جلب توجه می کند. برایش آرزوی سلامتی داریم.
hamshahrionline به نقل از تینو