شهروندی آنلاین: ستاره فعلی سینمای ایران کیست؟ ستاره را می توان به شکل های مختلفی تعریف کرد، اما به طور خلاصه، ستاره بازیگری است که مخاطب بدون توجه به داستان، ژانر، کارگردان و کیفیت فیلم، برای دیدنش به سینما می رود. ستاره همیشه مثل قبل است و هر فیلم جدید فرصتی برای دیدن ستاره در موقعیتی جدید است. تماشاگران انتظار ندارند که ستاره ها دائماً تغییر کنند و نقش آنها کاملاً متفاوت باشد. به هر حال، این ستاره تصویر نسبتاً پایداری دارد و در برابر تغییرات زمان مقاوم است و چهره و وضعیت ستاره ای افسانه ای به آن می بخشد. از این نظر در دهه 1460 افشانا پایگان، در دهه 1470 نیکی کریمی، در دهه 1480 هدی تهرانی و در دهه 1490 لیلا حاتمی ستاره بودند. این تقسیم بندی قطعاً به این معنا نیست که مثلاً افسانه پاگان نقش مهمی در دهه 1470 ایفا نکرده است یا کار او در این دهه به پایان رسیده است. به ویژه در مورد بایجان باید گفت که در سال 1374 در یکی از مهم ترین فیلم های کارنامه خود به نام «خوران غریب» بازی کرد. این تفکیک تنها دهه ای را نشان می دهد که هر یک از این بازیگران در بورس حضور داشتند و فیلم های موفق تری در آن دوران داشتند. بعد از اتفاقات سال 1401 سینمای ایران با کمبود بازیگر مواجه شد و حتی جوایزی که در دو سه دوره گذشته جشنواره فیلم فجر به بازیگران جوان در دو سه دوره گذشته در دو سه دوره جشنواره فیلم فجر در دو بخش بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین بازیگر نقش مکمل زن داده شد، کمکی به تبدیل شدن آنها به آنها نکرد. بنابراین. ستارگان با تمام این تفاصیل، اگر بخواهیم یک ستاره حال حاضر سینمای ایران را انتخاب کنیم، کدام بازیگر شایسته این عنوان است؟
پریناز ایزدیار
اولین فیلم شاخص پریناز ایزدیار در سال 1392 در فیلم ورود آقایان ممنوع به کارگردانی رامبد جوان بود. نقش یک دانش آموز را در مدرسه ای بازی کنید که مدیرش به مردان اجازه ورود نمی دهد تا زمانی که معلم شیمی مدرسه مرخصی زایمان نگیرد و مدیر مجبور شود معلم مرد استخدام کند. پس از آن تقریبا هیچ خبری از ایزدیار نبود تا اینکه در سال 1393 با آهنگ روز و روز سعید روشی همه را شگفت زده کرد و جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فجر را از آن خود کرد. سال بعد در فیلم «ویلایی ها» منیر قادی ایفای نقش کرد. او در سال ۱۳۹۶ در فیلم «موه قرمزی» نیما جاویدی مقابل نوید محمدزاده ظاهر شد که فیلم نسبتا موفقی بود. سال 1401 شاهد اکران «برخورد خصوصی» و «Cam Habs» سال گذشته بود که دو فیلم موفق گیشه در میان فیلم های غیر کمدی بودند. شاید اگر درام اجتماعی دوباره شکوفا شود، ستاره بخت ایزدیار دوباره بدرخشد.
طناز طباطبایی
چند سالی از شروع فعالیت طناز طباطبایی در سینما و تلویزیون می گذرد، اما برای اولین بار در سال 1386 فیلم «صداها» ساخته فرزاد معتمد نشان داد که استعداد جدیدی در سینمای ایران پیدا شده است. با فیلم «مرهم» ساخته محمدرضا داوودنژاد که در آن نقش دختری فراری از خانه را بازی می کرد، نامش بر سر زبان ها افتاد. سال بعد در “هیس!” “دختران جیغ نمی زنند” – بوران درخشان توجه را به خود جلب کرد. با فیلم های «روق دیوانه» (ابوالحسن داودی، 1392) و «کشم و هیهو» (آقا انسان، 1393)، جدیت او در کارش بیشتر مشخص شد. در نهایت مهمت کارت یک بار برای «شنای پروانه» (2018) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن و یک بار برای «بی رویا» (1400) و آرین وزرداوتاری در دو دوره از جشنواره فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شدند. جشنواره فیلم. فیلم «بدون رویا» بدون نمایش قاچاق شد و پس از آن هیچ فیلم دیگری از طباطبایی روی اکران نشد. پروژه جدید او «نفس خو» ساخته محمد کارت است که می تواند نقش مهمی در تعیین جایگاه او در میان بازیگران زن سینمای ایران داشته باشد.
الناز شاکردوست
تقریبا بهترین باکس آفیس در بین بازیگران زن مشهور سینمای ایران در سال های اخیر متعلق به الناز شاکردوست بود. در حال حاضر فیلم «بیبدن» که او در آن بازی میکند بیش از ۴۶ میلیارد تومان در گیشه فروخته است و بار درام فیلم نیز بر دوش شخصیت شاکردوست است. لازم به ذکر است که کنجکاوی تماشاگران برای تماشای فیلم بیشتر ناشی از ماجرای واقعی «غزاله و آرمان» بود که فیلم بر اساس آن ساخته شده است و نه صرفاً تمایل تماشاگران به تماشای شاکردوست که اگر اینطور بود فیلمهای دیگر میشد فیلمی که این روزها روی اکران نمایش داده میشود، یعنی «یادگار جنوبی» فروش بهتری داشت. اما فروش نسبتا خوب سه فیلم آخر شاکردوست یعنی «ابلق»، «تی تی» و «شبی که ماه کامل شد» نشان می دهد که او توانایی جذب مخاطب به سینما را دارد. او یک بار برای فیلم «یک شب ماه کامل» برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر شد، شاید بتواند در غیاب رقبای جدی این جایزه را از آن خود کند و در فیلمی مطابق با استانداردهای جشنواره فجر باز ظاهر شود.
سحر دولاچاهی
اگرچه اولین حضور او در سینما با اصغر فرهادی در فیلم چهارشنبه سوری (1383) بود، اما نقش کوتاه و بازی او باعث شد زیاد دیده نشود و سال ها طول کشید تا نامش به عنوان یک بازیگر حرفه ای و جدی در سینما مطرح شود. . او در سال 2007 در درام مذهبی “طلا و مس” نقش یک پرستار را بازی کرد که مورد توجه قرار گرفت. نزدیک به یک دهه پس از اولین حضورش در سینما، در فیلم عصر یخبندان ساخته مصطفی کیایی حضور یافت و با مهتاب کرامتی، آناهیتا نعمتی، مینا ساداتی و ژاله صامتی همبازی شد و بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد. جایزه این فیلم از فیلم الفجر. جشنواره و بار دیگر برای فیلم های «چهارراه استانبول» و «عرق سرد» از سی و ششمین جشنواره فجر برنده همین جایزه شد. در حال حاضر «یادگار جنوب» روی اکران است و «غیبت» در آستانه اکران است. شاید همکاری دیگری با مصطفی کیایی به نفع او باشد و نامش دوباره به دور از پاورقی ها ذکر شود.
hamshahrionline به نقل از تینو