تینو – سحر جعفریان: کیک نسکافه ای با منافذ قابل مشاهده و یکنواخت که قنادی های حرفه ای آن را ترد و کرکی توصیف می کنند از قالب خارج می شود. خدیجه کیک گرد 30 سانتی متری ترد را با احتیاط روی میز سنگی قرار می دهد تا شروع به تهیه فراستینگ و فوندانت کند. کیک قرار است به شکل توپ فوتبال باشد. روکیا از قبل غلتک های مناسب را به سر کفگیر وصل کرده و اکنون در حال آماده سازی کاتر و تفنگ است. تهیه انواع کیک های تخیلی فوندانت با لایه ها و طرح های منحصر به فرد از تصاویر شخصیت های متحرک گرفته تا نقاشی های معروف، تخصص شگفت انگیز دو خواهر قنادی خدیجه 16 ساله و رقیه 15 ساله است. این تخصصی است که در شبکه های مجازی مختلف به شهرت رسیده و مشتریان زیادی از میان کاربران همین شبکه ها به سمت آن هجوم آورده اند. وقتی مخلوط آب و شکر و ژلاتین و گلیسیرین را با آهن که لایه فوندانت یا خوراکی کیک است صاف می کنند و یا خمیر رنگارنگ را به شکل گلوله های کوچک و بزرگ در می آورند و یا شکر را در فر سرخ می کنند تا تبدیل به کیک شود. کاراملی شده، چیزی است که آنها فقط به فکر جلب رضایت مشتریان با سلیقه های مختلف و کسب اعتبار برای همتایان خود هستند. آنها در حین مطالعه و انجام تکالیف، روزها و ساعت ها را صرف تهیه کیک های متمایز و مجلل برای عروسی، نامزدی، تولد و جشن های مشتریان خود می کنند.
داستان تخصصی شیرین
طعم خوب آنها را می توان از طریق میز گهواره ای که حتی در حین کار از تمیزی برق می زند، مشاهده کرد. وسط یکی از اتاق های خانه شان که پر از فرش است (محله عبدالمطلب مشهد) چند سال پیش، میزی به ابعاد بزرگ گذاشته بودند. البته بخشی از این سلیقه خوب نسبت به میز و قرار گرفتن آن در مرکز اتاق ممکن است به قیمت آن بستگی داشته باشد. غیر ممکن 87 میلیون تومان که به گفته خدیجه این روزها به 97 میلیون تومان رسیده است. قفسه های زیادی پشت دیوارهای اتاق وجود دارد که از جمله آنها می توان به یک مخلوط کن صنعتی، چندین سینی، انبر، کارتر، کاردک، چاقو، قلم و قلم مو، ظروف رنگ خوراکی، پانچ فوندانت و تمبر کیک اشاره کرد. در مورد یخچال صنعتی که 3 سال پیش 32 میلیون تومان پرداخت کردند، ثابت ماند. در فاصله کمی از میز گهواره ای، درست در مقابل آن، یک سه پایه دوربین با وضوح و مگاپیکسل واضح کار گذاشته شده است که از دو طرف با نورهای خورشیدی و مهتابی مدور احاطه شده است. حتیجه با پیش بند مواد لازم کیک را در اندازه های معین روی همزن قرار می دهد تا کیک فوندانت را در 3 لایه با لایه هایی از تکه های میوه فصل که قرار است طرح اروپایی هم باشد بپزد. روکیا پس از بستن بند های پیش بند، دستانش را داخل دستکش های یکبار مصرف می کند. از مخلوط آرد، تخم مرغ، شکر، نشاسته و چیزهای دیگر به مقدار لازم، در فر با دمای مناسب آتش روشن می کنند. حالا باید مواظب باشند تا مواد بدون هیچ استرس جسمی (اصطلاحی در حرفه شیرینی پزی) به پخت نرمی برسند. در غیر این صورت، مواد یا نیم پز، خام یا چسبنده خواهند بود. حتیجه نگاهی به دفتر سفارش می اندازد تا مطمئن شود برای روزهای اول هفته آینده وقت آزاد دارد. بالاخره توانسته بودند با هزینه 10 میلیون جایی برای شرکت در کارگاه آموزشی پدر کیک ایران رزرو کنند.
استیک با سیب زمینی خام یا پخته؟
خدیجه و رقیه قبل از اینکه در حرفه شیرینیپزی نام رسمی پیدا کنند و به درآمد زیادی برسند، دو آشپز جوان در آشپزخانه جعلی خانهشان بودند. اغلب مادرشان به جای عروسک بازی، شام و ناهار را آماده می کرد و سفره می چید. برای اولین بار حدوداً 5 ساله بودند و زیر نظر مادرشان پس از مخلوط کردن و ورز دادن مواد کتلت، ته تابه را به شکل تقریباً یکسان سرخ کردند. خدیجه که مسنتر و آرامتر است، توضیح میدهد: «آن روز اصرار کردم که سیبزمینیهایی که در کتلت استفاده میشود خام باشد، اما رقیه میگوید باید پخته شود!» خلاصه آنها را بهصورت خام یا پخته سرخکردیم تا مادر متوجه علاقهای جدی به دخترانش شود، آن هم زمانی که خواهران کیک و شیرینیپزی کردند رقیه، جوانترین و سرزندهترین خواهر، میگوید: «ما شیرینیپزهای کوچک هستیم، در حالی که یکی از قالبهای فوندانت را با یک دستمال نخی تمیز میکنیم.» خاطره اولین کیکی که با خواهرش درست کرد نیمی از آن سوخت و نیمی دیگر متورم شد!» تجربه آن روز، با تلاش، حمایت و مدیریت، تبدیل به یک تخصص دست نیافتنی شده است (با توجه به سنشان) که در آن برای خود درآمد و برای دیگران شغل ایجاد می کنند.
عدم ثبت نام به دلیل سن کم
شیرینی اشتیاق دیروز و آرزوی امروز آنها نبود که فردا فراموش می کنند. به همین دلیل، ممکن است تماشای برنامه تلویزیونی پخت کیک را از دست بدهند یا از کلیپ های آموزشی مجازی در مورد نحوه پخت کیک های بزرگ و شکل دار صرف نظر کنند. با پولی که در جیبشان بود یا آرد می خریدند یا کیک های مختلف. اسباب بازی های آنها یا قاشق خامه ای بود یا قاشق کیک. وقتی ده ساله بودند، اولین مشتریان کیک های خوشمزه شان که همه را شگفت زده کرد، اقوام و دوستانشان بودند. آنهایی که طعم لذیذ اولین تکه کیک را در دهان خود پخش کردند، کرایه آن را به خواهران قنادی دادند. در نتیجه صرفه جویی در این دستمزدها بر کرسی یکی از کارگاه های تخصصی یک روزه با عنوان آموزش کیک های خامه ای مدرن و فاخر که توسط یکی از اساتید مشهور این حرفه در مشهد برگزار می شد، تکیه زدند. آنها در آن زمان حدود 11 سال داشتند. پس از گذراندن دوره های شیرینی پزی در کارگاه های آموزشی مؤسسه فنی و حرفه ای که سابقه طولانی در عدم ثبت نام به دلیل سن کم دارد، به «قنادی کوچولو» معروف شدند. شیرینی پزهایی که هم اکنون بیش از 20000 دنبال کننده کنجکاو و علاقه مند در فضای مجازی دارند و تزئین کیک آنها (نقاشی یا پوشاندن سطح کیک) و همچنین تکنیک چسباندن ماکت و فوندانت آنها خاص و پرطرفدار است.
مامان ببخشید خونه رو تزیین کردیم!
حتیجه میز گردان را می چرخاند و از کیکی که روی آن ساخته شده لذت می برد. او لبخند صمیمانه خود را به رقیه می زند که معمولاً با ایده های خلاقانه اش بر مشکلات غلبه می کند. زمان کم است و چیزی تا رسیدن اقوام داماد باقی نمانده است. نوک لوله قیف مایه کیک را به دیواره لایه سوم کیک نزدیک می کند و آیسینگ هایی را که با رنگ خوراکی صورتی نرم شده اند با فشار یکنواخت به دیواره ها می زند و مدام میز گردان را می چرخاند. وقتی فراستینگ تمام شد، رقیه با کاتر جلو می رود تا فوندانت روی کیک را شکل دهد. مدارک و گواهیهای مربوط به دورههای پخت کیک را که گذراندهاند، قاب میکردند و به دیوار دفترشان سنجاق میکردند تا پاسخی به سؤالات متداول طرفداران و طرفدارانشان باشد: «در دوره شیرینیپزی شرکت کردید یا خودآموخته بودید؟» که مهمترینش اینه: «این کیک رو خودت درست میکنی!؟» سوال مهم و به روز باعث شد تا خدیجه و راکیه تصمیم بگیرند مراحل ساخت کیک را با سفارشات مختلف به نمایش بگذارند هر برنامه زنده: «باورم نمیشود که ما یک شیرینیپز 15 ساله و خیلی چیزهای دیگر داریم، از خمیر در مخزن کوچک گرفته تا تفنگ فوندانت برای درست کردن یک کیک برای موهای دختری که روی آن نشسته است.» طبقه سوم و مقدار کمی برای مهمانیشان سفارش میدهند، ما طعمهای نسکافهای بیشتری داریم و سفارشهای بیشتری برای عروسی و تولد داریم و تعداد سفارشها در روزها و ماههایی که مناسبتهای شاد است بین ۱۰ تا ۱۵ کیک است. خواهران قنادی مشهدی می خواهند یک کارگاه کیک مجهز راه اندازی کنند و از حمایت ها و وام های کارآفرینان بهره ببرند تا خانه شان پر از کیسه های آرد، شکر و همه وسایل پخت کیک شود.
hamshahrionline به نقل از تینو