تینو – عطر بندابی: شاید باورتان نشود، اما غذاها و نوشیدنی ها اگر درست انتخاب و مصرف شوند، می توانند تا حد زیادی از ما و ما در برابر آلودگی هوا محافظت کنند. به عنوان مثال، خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم مانند ماکارونی و کلم در روزهای آلوده توصیه نمی شود. اما خوردن غذاهای سیک مانند سوپ و سوپ سبزیجات در کنار غذاهایی مانند سیر و پیاز بسیار توصیه می شود.
دکتر غلامرضا کردافشاری پزشک عمومی و پزشک متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار تینو وی تاکید می کند که باید سبک زندگی خود را تعیین و رعایت کنیم تا حتی دچار یبوست نشویم. زیرا مشکل گوارشی یبوست باعث تجمع مواد زائد در بدن شده و بدن را در برابر بیماری های ناشی از آلودگی هوا آسیب پذیرتر می کند.
بسیاری از ما می خواهیم در برابر آلودگی هوا مراقب سلامتی خود باشیم و از مضرات آن بکاهیم، اما نمی دانیم چگونه. دکتر کردافشاری ع متخصص طب سنتی او توصیه هایی را ذکر کرده است که به افزایش آگاهی ما کمک می کند و باعث می شود از آسیب های ناشی از غول آلودگی هوا بکاهیم.
غذا و نوشیدنی
1. از خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا، قارچ، آلوئه ورا، رشته فرنگی، حلیم و کلپاچی خودداری کنید. زیرا خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم هوش طبیعی بدن را مشغول و مشغول هضم آن می کند و مبارزه موثر با اثرات آلودگی هوا را کاهش می دهد. علاوه بر این، خوردن غذاهای دیر هضم و سنگین بدون حرکت کافی منجر به تجمع مواد در بدن شده و بدن را در برابر مشکلات ناشی از آلودگی هوا آسیب پذیر می کند.
2. خوردن زیاد سیر و پیاز و ترشی و سرکه در غذا. مثلاً آش پیاز، آبغوره یا خورش ها و غذاهای سبکی که در آنها از این مواد استفاده می شود. مصرف این مواد از نظر طب رایج نیز قابل قبول است. زیرا از تاثیر بد آلودگی هوا بر بدن جلوگیری می کند. از دیدگاه طب سنتی سیر و پیاز و ترشی پاک کننده های بدن محسوب می شوند.
3. از مصرف زیاد شیرینی جات بخصوص شیرینی های مصنوعی، شیرینی های خامه ای و شیرینی جات خودداری کنید. زیرا مصرف زیاد شیرینی ها بدن را در برابر عفونت آسیب پذیر می کند. مخصوصا در روزهای آلودگی هوا.
4. اجازه ندهید دچار یبوست شوید. با خوردن غذاهای ملین مانند انجیر و هلو خیسانده در آب، عسل و روغن زیتون به بهبود خلق و خوی خود کمک کنید. افرادی که از یبوست رنج می برند به دلیل تجمع مواد زائد در بدن بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های ناشی از آلودگی هوا هستند.
5. در روزهای آلوده از غذاهای مفید مانند سیب های شیرین و رسیده پوست کنده، پودینگ سیب با گلاب و زعفران، فوفل و دارچین، شربت گلاب، زعفران و زعفران، پونه کوهی، انجیر خشک، آب پرتقال، زنبور عسل، مربای زنبور عسل استفاده کنید. ، و پالنگ. مربا همه این غذاها ماهیت توانمندی بدن را تقویت می کنند تا در مبارزه با آلودگی هوا موفق تر باشند. علاوه بر این، چیزهایی مانند دارچین، زعفران و پونه کوهی نیز ترکیبات ضد عفونت هستند.
بیشتر بخوانید؛
هوای خانه یا محل کار خود را تمیز کنید
1. سیر، پیاز و پرتقال. هر آنچه در دسترس است را برش دهید و در قسمت های مختلف خانه یا محل کار خود قرار دهید و هر 12 ساعت آن را عوض کنید. این مواد ذرات هوای آلوده را جذب کرده و هوای خانه و محل کار را تمیز می کنند.
2. یک قابلمه حاوی 18 تا 20 فنجان آب را گرم کنید. نصف تا یک فنجان سرکه را داخل آن بریزید و بگذارید نیم ساعت بجوشد تا بخار سرکه در هوای خانه یا محل کارتان جمع شود. این به پاکسازی هوای محیط کمک می کند.
3. داخل سیب را خالی کنید و در فضای خالی کمی گلاب و سرکه بریزید و سیب را روی اجاق بگذارید.
4. سرکه یا گلاب را – هر کدام که در دسترس است – در ظرف اسپری بریزید و روزانه چندین بار آن را در هوای منزل یا محل کار اسپری کنید.
مراقبت از خود در فضای باز
1. در روزهای آلوده، ماسک خود را با کمی سرکه و کمی موسیر آغشته کنید و روی بینی و دهان خود بگذارید و سپس از خانه خارج شوید. البته علاوه بر لایه محافظ ماسک، دو ماده ضدعفونی کننده نیز وجود دارد که احتمال ورود ذرات آلاینده هوا به دستگاه تنفسی را کاهش می دهد.
2. اگر می خواهید ورزش کنید، سعی کنید در شهر و مکان هایی که آلودگی هوا کمتر است قدم بزنید. ورزش در روز مانند اول صبح یا آخر شب که میزان آلودگی هوا کمتر است. از ورزش های سنگین در روزهای آلوده خودداری کنید و بیشتر پیاده روی کنید.