این زن فرمانده یگان ویژه است + عکس | من هم پلیس هستم هم مادر | مأموریت‌های یگان ویژه زنان چیست؟

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، «یگان ویژه» یکی از گروه های تخصصی پلیس است که با توجه به تغییرات اجتماعی و حضور بیشتر زنان در جامعه، نیاز به فعالیت زنان در این نیروی انتظامی نیز پدیدار شد و در نهایت ، اولین دسته از فارغ التحصیلان یگان ویژه زنان در اواخر سال 1400 هجری قمری به شهربانی پیوست.

از آنجایی که ممکن است متهم، مرتکب جنایت یا قربانی زن باشند و در کشور ما رعایت موازین شرعی و الزامات دین مبین اسلام مهم است، لازم بود زنان در نیروی انتظامی فعالیت کنند. جنبه ها

علاوه بر این، نیروی انتظامی بانوان قبل از انقلاب اسلامی در کشور وجود داشت، اما از سال 1357 نیروی انتظامی بانوان کشور به شکل کنونی تشکیل شد و دانشکده افسری از طریق کنکور سراسری دانشجو می پذیرد. به تدریج نیروهای زنان در رده های مختلف پلیس آگاهی، پیشگیری و … به کار گرفته شدند و سرانجام در سال 1401 هجری قمری ضرورت حضور زنان در صفوف یگان ویژه نیز احساس شد و یگان ویژه برای زنان پلیس تشکیل شد. در کشور.

سرهنگ فاطمه حیدری فرمانده یگان ویژه بانوان فرجه در خصوص سال های حضور خود در نیروی انتظامی گفت: حدود 21 سال است که در نیروی انتظامی مشغول به کار هستم و به دلیل علاقه و سابقه خانوادگی وارد این عرصه شدم. من فارغ التحصیل کاردانی تا کارشناسی ارشد از دانشگاه پلیس امین هستم، متاهل هستم، همسرم هم نیروی انتظامی است و 3 فرزند دارم.

وی افزود: بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه در مشاغل مختلفی مشغول به کار شدم. همچنین مدتی به دلیل شرایط کاری همسرم را به سیستان و بلوچستان همراهی کردم و دو سال در آنجا خدمت کردم. از سال 1401 هجری شمسی به عنوان فرمانده یگان ویژه زنان وابسته به یگان نگهبان مشغول به کار هستم.

سرهنگ حیدری با بیان اینکه اولین دسته از فارغ التحصیلان یگان ویژه بانوان در پایان سال 1400 هجری شمسی به یگان ویژه ملحق شدند و یگان های ویژه بانوان در سراسر کشور راه اندازی شد، در خصوص تعداد بانوان یگان ویژه گفت: با توجه به نیاز، تعداد همکاران در واحدهای ویژه بانوان در هر استان متفاوت است

یگان ویژه بانوان چه وظایفی دارد؟

فرمانده یگان ویژه بانوان در یگان ویژه دیده بانی با اشاره به وظایف این یگان ادامه داد: اولین وظیفه یگان ویژه بانوان کنترل مجامع ورزشی است. در بازی هایی که بانوان ورزشکار یا تماشاگر بازی های مختلف هستند، همکارانم از بدو ورود خانم ها به زمین مسابقه تا زمان خروج تمام تدابیر امنیتی را اجرا می کنند.

وی افزود: «کمک به مردم» دومین ماموریت پلیس زن در یگان ویژه است. به عنوان مثال، ما در موقعیت های مختلف به افراد کمک می کنیم. از این رو ایام اربعین حسینی و موکب زائران امام حسین (علیه السلام) یکی از مهمترین وظایف ما در سال است چرا که همکارانم در تمام مسیر تهران تا تهران حضور دارند و خدمات ارائه می کنند. مرز. همچنین در زمان اپیدمی کرونا، همکارانم توسط هلال احمر آموزش دیدند و به صورت داوطلبانه در برنامه های واکسیناسیون شرکت کردند. همچنین همکارانم بسته های معیشتی را بین نیازمندان توزیع می کنند. علاوه بر این در زمان سیل و زلزله از توانایی زنان در ارائه خدمات استفاده می شود.

وی گفت: برای تامین امنیت در مواقعی که اغتشاشات اجتماعی یا تجمعات غیرقانونی در کشور رخ می دهد، در صورت نیاز همکارانم به همراه یگان مردانه به محل اعزام می شوند.

سرهنگ حیدری درباره آینده این یگان گفت: معتقدم در حال حاضر قوانین و شرایط کار برای بانوان در یگان ویژه مناسب است. اما شاید با گذشت زمان، زنان می‌توانستند در عملیات‌های محدود ضد تروریستی، آزادی گروگان‌ها و غیره استفاده شوند.

آموزش زنان در یگان ویژه مانند مردان است

فرمانده یگان بانوان یگان ویژه با تشریح تفاوت آموزش زنان و مردان یگان ویژه ادامه داد: در ابتدا همه نیروها اعم از زن و مرد تحت آموزش عمومی قرار می گیرند و دوره های اسلحه سازی، دفاع شخصی، و غیره پس از مرحله عمومی، آموزش های تخصصی نیز آغاز می شود که هر فرد بنا به علاقه خود آن را دنبال می کند.

وی افزود: از آنجایی که معتقدیم بسیاری از مشکلات بدون درگیری حل می شود، ابتدا باید با مردم صحبت کرد و سپس برخورد جدی کرد. به همین دلیل، مهارت های «ارتباط بین فردی» برای ما بسیار مهم است و نیروهای ما در این زمینه آموزش های تخصصی می گذرانند که در واقع بخشی از برنامه های آموزشی روزانه ما است.

الحیدری درباره ساعات کار پلیس در یگان بانوان نیز گفت: با توجه به نوع ماموریت، ساعات کار ماموران ما نیز مشخص می شود و در شرایط عادی در حال انجام وظیفه هستیم.

این معلمان زن چه کسانی هستند؟ وی افزود: برای آموزش نیروهای خود از اساتید مجرب استفاده می کنیم.

مردان یگان ویژه پشتیا از زنان در ماموریت های شان حمایت می کنند

وی به نوع همکاری زن و مرد در یگان ویژه اشاره کرد و افزود: درست است که ماموریت ما با بانوان مواجه است، اما همکاران ما همیشه در کنار ما هستند و پشتیبان نیروهای بانوان هستند و زن و مرد همیشه به ماموریت با همکاری یکدیگر.» اینطور نیست که ماموریت های ما جداست و زنان به تنهایی به ماموریت ها اعزام شوند.

مسئول یگان زن در یگان ویژه مراقبت ادامه داد: مردان در ماموریت ها همیشه از زنان حمایت می کنند اما در هیچ امتیاز سازمانی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

الحیدری در پاسخ به این سوال که آیا بانوان می توانند خودروهای یگان ویژه را برانند؟ وی گفت: همکارانم تمام تلاش خود را برای سازگاری می کنند. بر این اساس در مواردی رانندگی با خودروهای سواری این واحد بر عهده زنان است.

من یک پلیس زن و یک مادر هستم

وی در خصوص تاثیر مادر بودن برای پلیس در کارش افزود: قطعا یکی از اولین و مهمترین وظایف یک زن، مراقبت از فرزندانش است. من سه فرزند در سنین مختلف دارم. من نمی گویم مادر شدن کار آسانی است، اما سازمان اهمیت خانواده را برای مادران شاغل در این حوزه می بیند.

حیدری بیان کرد: اغلب به ویژه در ماموریت های ویژه یا مسابقات ورزشی ساعات طولانی بیرون از خانه می مانیم و شب هنگام برگشتن به خانه فرزندانمان در خواب هستند اما تمام تلاش خود را می کنیم تا وظایف مادری خود را در خانه انجام دهیم. به بهترین شکل ممکن خارج از ساعات کاری برای فرزندانمان کاری انجام دهیم و مراقب سلامت روحی و روانی آنها باشیم.

ویژگی های لباس زنانه برای نیروهای ویژه

وی در مورد پوشش پلیسی نیز اضافه کرد: زنان نیروی انتظامی لباس عمومی با چادر را به عنوان یونیفرم خود دارند و در بسیاری از ماموریت ها با همین پوشش انجام وظیفه می کنند و این مانع فعالیت آنها نمی شود. اما با گذشت زمان و بر اساس تغییر ماموریت ها، این نیازسنجی انجام شد، شاید در برخی از ماموریت ها اگر همکارانم چادر نداشتند. در حاشیه های کوچکتر عمل می کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال همکاران من در پلیس آگاهی وقتی وارد صحنه جرم می شوند نباید چیزی جابه جا شود و صحنه باید سالم بماند به همین دلیل لباس خاصی برای بانوان در این رده مشخص شده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *