به گزارش سایت تینو، شرکت های مشاور املاک واسطه قانونی و عرفی بازار املاک هستند و باید در چارچوب قانون نظام صنفی و نرخنامه مصوب کمیته نظارت شهرستان فعالیت کنند. اما در دورههای آشفتگی بازار مسکن و اجاره، این معامله همواره به عنوان یکی از دلایل وضعیت نامطلوب بازار مطرح میشود.
گذشته از وجود تخلفات احتمالی در اتحادیه مشاوران املاک که راه های قانونی برای مقابله با آن وجود دارد، شایان ذکر است که قسمت تاریک بازار مسکن در اختیار شرکت های بدون مجوز است که تخلفات خود را برای شرکت می نویسند. اتحادیه حقوقی و راه مقابله با آن نیز پیچیده تر است. با توجه به رکود و رکود بازار املاک و مستغلات که باعث ناامیدی و شکایت در بین وکلا نیز شده است، شرکت های بدون مجوز چه می کنند و آیا کسب و کار آنها در حال چرخش است؟
رویای شغلی راحت داشته باشید
تنش های چرخه ای اقتصادی و تورم فزاینده قدرت خرید را می کشد و دستمزدها و حقوق بگیران را در یک چشم به هم زدن خلع سلاح می کند. در این صورت، مهم نیست که کار به عنوان کارگر یا کارمند به راحتی پیدا نمی شود، برخی دوست دارند کسب و کار خود را داشته باشند و چه چیزی راحت تر از تاسیس یک شرکت املاک و مستغلات!
سعید لطفی، عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت وگو با همشهری، یکی از دلایل پیدایش بنگاه های املاک بدون مجوز را صرف ایجاد کارکردی بدون نیاز به تسهیلات ویژه عنوان کرد. . اکثر کسب و کارها پس از چند ماه فعالیت از بین می روند و تعطیل می شوند، اما برای مثال برخی از آنها به دلیل مالکیت محل کار می توانند بیشتر دوام بیاورند.
کاهش قیمت غیرمجاز
یکی از اعضای هیأت مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران منکر تضییع حق کمیسیون مصوب در واحدهای تجاری مصوب نیست، اما می گوید اکثر واحدهای مصوب به قانون پایبند هستند و در صورت رعایت آنها. به آن قیمت ها پایبند نباشند، خطرات بزرگی مانند جریمه، مهر و موم و لغو مجوز برای آنها وجود دارد. اما واحدهای بدون مجوز معمولاً تخلف می کنند و هرچه لازم باشد هزینه می کنند.
لطفی بر این باور است که بروکراسی اداری نسبتاً پیچیده در برخورد با شرکت های فاقد مجوز به ادامه فعالیت و تخلف آنها کمک می کند، ضمن اینکه شرکت دارای مجوز موظف به اخذ حق کمیسیون است که طبق فهرست بها در متن قرارداد نیز درج شده است. فرض بر این است که اگر تعداد بیشتری دریافت کند، با شکایات مشتریان باز است که از طریق کمیته نظارت فدراسیون رسیدگی شود.
فصل رشد برای شرکت های بدون مجوز
بازار مسکن دورههای متناوب رونق و رکود را پشت سر میگذارد و در دوران رونق که عمدتاً پس از تنشهای ارزی و تورمی شکل میگیرد، ظهور موسسات بدون مجوز نیز بیشتر میشود. در ابتدا، این شرکت ها خود را دارای مجوز معرفی می کنند و کار اصلی آنها کسب درآمد از معاملات جوش نیست، بلکه شناسایی، گمانه زنی و دلالی املاک گران قیمت است.
در این دوره ها فقط کسانی که به دنبال شغلی راحت هستند بدون مجوز اقدام به تاسیس بنگاه معاملات ملکی نمی کنند بلکه برنده اصلی آن کسی است که مقداری نقدینگی داشته باشد و بتواند به راحتی شکاف بین فروشنده و خریدار را با پول نقد پر کند.
آنها املاک خوب و قابل فروش را می خرند و آنها را به قیمت بسیار بالاتر در بازار گرم می فروشند. حتی پس از رکود بازار، این شرکت ها اصراری بر ادامه فعالیت خود ندارند، بلکه به راحتی کاربری خود را تغییر می دهند.
hamshahrionline به نقل از تینو