تینو – یکتا فراهانی: کامپیوترهای زتا در سال 2030 آماده استفاده خواهند شد و هزینه ساخت آنها بیش از 780 میلیون دلار خواهد بود. این فناوری پیشرو گام مهمی در توسعه هوش مصنوعی و تحقیقات علمی خواهد بود.
توسعه هوش مصنوعی
ژاپن در حال ساخت یک کامپیوتر فوق سریع، اولین در نوع خود، است که به آن کمک می کند تا در خط مقدم توسعه هوش مصنوعی باقی بماند.
به گفته وزارت آموزش، فرهنگ، ورزش، علم و فناوری ژاپن (MEXT)، توسعه جانشین ابرکامپیوتر پیشگام این کشور، فوگاکو، در سال 2025 آغاز خواهد شد. این ابررایانه می تواند به سرعت به مقیاس زتافلاپ برسد.
بر اساس Live Science، “عملیات ممیز شناور در ثانیه (FLOPS) برای اندازه گیری سرعت حل مسائل توسط کامپیوترها استفاده می شود، در حالی که یک عملیات ممیز شناور یک عملیات حسابی منفرد است.
بیشتر بخوانید:
شکستن سد اگزافلاپس
محاسبات 1 و 21 صفر در ثانیه قدرتمندترین ابررایانه های امروزی سد اکافلاپس را شکسته اند، به این معنی که می توانند بیش از یک کوئینتیلیون (1×18 صفر) محاسبات در ثانیه انجام دهند.
به گزارش ScienceAlert، ابررایانه ها همیشه برای دانشمندان مفید بوده اند و به محققان در شبیه سازی سیاهچاله ها، کشف مواد جدید، مدل سازی آینده زمین و کشف پایه های ریاضیات کمک کرده اند. همانطور که این ماشین ها همچنان قدرتمندتر می شوند، باید شاهد گسترش قابلیت های آنها نیز باشیم.
آنها تا سطح فوق العاده بالایی ارتقا یافته اند و هنوز هم به پردازنده، حافظه و حافظه متکی هستند، اما اورکلاک شده اند.
استاندارد جدید ابر رایانه
یک ماشین کلاس زتا را میتوان با دادههای بیشتر، سریعتر آموزش داد و نتایج دقیقتر، دقیقتر و جامعتر تولید کرد. اگر همه چیز خوب پیش برود، شش سال بعد، باید یک استاندارد ابررایانه جدید وجود داشته باشد
وب سایت خبری Nikkei ژاپن در مقاله ای ترجمه شده اعلام کرد که تصمیم به ایجاد چنین ماشین قدرتمندی به منظور همگامی با توسعه تحقیقات علمی با استفاده از هوش مصنوعی گرفته شده است.