تینو – یکتا فراهانی: سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) این برنامه را اجرا می کند. این برنامه شامل یک مدارگرد ماه، یک فرودگر ضربه ای، یک فرودگر نرم، یک فضاپیمای کاوشگر و یک مریخ نورد است.
اکتشافات شگفت انگیز در ماه
فضاپیمای پراگیان ماموریت ماهری Chandrayaan-3 هند به کشف قابل توجهی از سطح ماه در نزدیکی محل فرود خود دست یافته است. طبق گزارش ها، فرودگر Vikram یک مریخ نورد را مستقر کرد که قطعات سنگی کوچکی را که در اطراف لبه، دیواره های صخره و زیر دهانه های کوچک در منطقه فرود در عرض های جغرافیایی بالا پراکنده شده بودند، مشاهده کرد.
پیمودن مسافت 103 متر در یک روز قمری
دو برج در یک روز قمری حدود 103 متر را طی کردند. این نتایج می تواند منجر به پیشرفت های بزرگ در اکتشاف ماه شود. اما مطالعات قبلی را تأیید می کند که زبری تدریجی قطعات سنگ در سنگ های ماه را نشان می دهد.
فضاپیمای Peregian با وزن 27 کیلوگرم مجهز به دوربین ها و ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل خاک ماه است. این گزارش افزود که لوگوی ISRO و پرچم سه رنگ هند را با افتخار بر روی سطح ماه به نمایش گذاشته است.
برای پی بردن به آنچه که مریخ نورد پراگیان پیدا کرد، تعداد و اندازه قطعات سنگ با حرکت کاوشگر تقریباً 39 متری به سمت غرب محل فرود، که نخست وزیر نارندرا مودی آن را Shiv Shakti Point نامید، افزایش یافت. این گزارش ادعا می کند که منبع احتمالی این قطعات سنگی دهانه ای به قطر تقریبی 10 متر است.
بیشتر بخوانید:
پیامی که از ماه به زمین فرستاده شد
نمایی کاملا جدید از مریخ مریخ نورد ناسا در چه مسیری است؟
هوازدگی فضا
به گزارش Business Standard، مقاله ای که در کنفرانس بین المللی سیارات، سیارات فراخورشیدی و زیست پذیری در احمدآباد در اوایل سال جاری ارائه شد، نشان می دهد که این دهانه سنگ های اطراف محل فرود را که بارها و بارها توسط مکانیسم واژگونی سنگ های ماه و کوچک مدفون شده و در معرض دید قرار گرفته اند، نشان می دهد. . گودال ها حفر و توزیع شد.
همانطور که در نتایج نشان داده شده است، دو تا از سنگ ها نشانه هایی از آسیب را نشان می دهند که نشان دهنده قرار گرفتن در معرض هوای فضا است.
هدف ماموریت چاندرایان-4
اخیراً، S Somanath، رئیس ISRO به یک کانال خبری گفت که هدف از ماموریت آتی Chandrayaan-4، بازگرداندن نمونه ای از ماه به زمین از نقطه “Shiv Shakti” است.
مقامات ISRO تایید کردند که Chandrayaan-3 با موفقیت به تمام اهداف ماموریت خود دست یافت که شامل نشان دادن فرود ایمن و آسان بر سطح ماه، توانایی وسیله نقلیه برای عبور از ماه، و انجام آزمایش های علمی در محل با محموله و محموله های وسیله نقلیه بود. .
در 23 آگوست 2023، هند با مأموریت Chandrayaan-3 تاریخ را خلق کرد و اولین کشوری بود که در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمد. همچنین چهارمین کشوری بود که پس از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق با فرود نرم روی ماه فرود آمد.
hamshahrionline به نقل از تینو