شهروندی آنلاین: لحظه ای در ذهن خود فکر کنید و ببینید آخرین باری که اکبر عبدی را در نقشی که دوست داشتید کی دیدید؟ بیش از یک دهه پیش، در سال 1389، عبدی در نقش مادر رضا عطاران در فیلم خواب می بینم عطاران، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سی امین جشنواره جهانی فجر شد. از آن تاریخ به بعد، شاید تنها بازی قابل توجه عبدی بزی، نقش حاج یوسف در «رسفای» بود (مسعود د نمکی، 1390). عبدی در این 12 سال در بیش از 20 فیلم بازی کرد که هیچکس آنها را به یاد نمی آورد، اما باید در ازای قبول بازی در این همه فیلم بد و ضعیف و شهرتی که در دهه 60 به دست آورد، پول زیادی برای او به ارمغان آورد. . دهه 1470 تا آغاز دهه 1480 گم شده است. عبدی که با داریوش مهرجوی (اجاره نشینان)، ناصر تقوی (ای ایران)، علی حاتمی (مادر، عاشقان)، ابوالحسن داودی (سفر جادویی)، محمدرضا آرتمان (دزد عروسک)، بهروز افخمی (روز) کار کرده است. از فرشته) و همایون. اسدی (مرد خورشید) و ایفای نقش های فراموش نشدنی مانند ملیجک در «بازیگر فیلم نصرالدین شاه» و اکبر در «حنابشه» از اواسط دهه 1480 تقریباً هیچ پیشنهادی را رد نکرد و ترجیح داد ظاهر شود. در هر فیلمی تا زمانی که می توانست. این انتخاب عبدی است و قابل نقد نیست. عبدی در سال های اوج در آثار ضعیف و بی ارزشی نیز بازی می کرد اما به دلیل اعتقاد به بازیگری فرصت حضور در آثار بزرگان سینما را از دست نداد. او مشتاق خلق شخصیتهای جدید بود و هر نقشی را فرصتی برای کشف حضور، تواناییها و تجربیات خود و خلق شخصیتی جدید از موادی که در دسترس داشت میدید. با گذشت زمان و با تغییر ارزشهای جامعه و بزرگتر شدن عبدی، این انگیزه ضعیفتر و ضعیفتر شد. به همین دلیل است که در سال های اخیر حرف و عمل او به چشم می خورد، زیرا فیلم ها و نقش های او جلب توجه نمی کند. با این حال نمی توان روزهای خوب عبدی را فراموش کرد. امیدوارم تا 65 سالگی به عبدی یک نقش ثابت دیگر در سینما بدهد. 6 نقش مهم سینمایی در کارنامه کاری او را به مناسبت تولدش برای شما مرور کردیم.
مستاجرین، 1365
این اولین بازی عبدی در سینما نیست. عبدی پیش از آن در سه فیلم دیگر بازی کرده بود اما با این نقش استعداد ناب کمدی خود را نشان داد. در این فیلم بازی حنار عبدی بدون اغراق عجیب به نظر می رسد که بازی او را ناخوشایند می کند. بازی او کاملاً با حال و هوای اجتماعی و واقع گرایانه یک فیلم هارلکین مطابقت داشت.
مادر، 1368
عبدی در این فیلم نقش غلامرضا نیمه دیوانه و کوچکترین فرزند خانواده ای را بازی کرد که به بهانه بیماری و مرگ قریب الوقوع مادرش گرد هم می آیند. عبدی برای این نقش، جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از هشتمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. دوبله منوچهر اسماعیلی به جای عبدی نقش مهمی در تکمیل شخصیت او داشت.
ناصرالدین شاه، بازیگر سینما، ۱۳۷۰
ملجاک شخصیت اصلی فیلم نیست، اما اگر او نبود و اکبر عبدی آن را بازی نمی کرد، مطمئناً «بازیگر فیلم ناصرالدین شاه» فاقد یک چیز مهم بود و اینقدر شگفت انگیز و منحصر به فرد نبود. عبدی در میان شخصیت های متعدد فیلم، نقش ملکچیک را با شیرینی و حسی خاصی بازی کرد که تماشاگران فیلم را به یاد خواهند آورد.
بازیگر زن، 1371
عبدی در این فیلم نقش اکبر عبدی کمدین موفقی را بازی می کند که به دلیل ناباروری همسرش در زندگی شخصی خود دچار مشکلاتی شده است. زمانی که عبدی در این فیلم ظاهر شد، هنوز یک دهه از ورودش به دنیای سینما نگذشته بود، اما به حدی از اعتماد به نفس و پختگی رسیده بود که حاضر شد نقشی شبیه به شخصیت واقعی خود را جلوی دوربین بازی کند. .
آدم برفی، 1373
شاید برای اولین بار بعد از انقلاب، اکبر عبدی در این فیلم نقش مردی با لباس زنانه را بازی کرد که در زمان خود جنجال به پا کرد و یکی از دلایل توقیف 3 ساله این فیلم بود. عباس رویای مهاجرت به آمریکا را در سر می پروراند و برای رسیدن به آرزوی خود، خود را به شکل یک زن در می آورد. اما وقتی با دانیا (آزیتا حاجیان) آشنا می شود، عشق پول نقد را به رویای بدهکاری ترجیح می دهد.
من خوابم 1390
عبدی در اولین فیلم رضا عطاران نقش مادر مسن خود را بازی کرد و برای این نقش برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سی امین جشنواره فیلم فجر شد. اگر کسی نداند که عبدی مرد است، بعید است با دیدن او در این فیلم به جنسیت واقعی او پی ببرد. پیرزنی بامزه و باورپذیر و این یکی از آخرین بارهایی بود که عبدی مهارت های بازیگری خود را روی اکران نشان داد.
hamshahrionline به نقل از تینو