انتشار پیام مهم و جهانی مسعود پزشکیان | این پیام من به جهان جدید است | با وجود انحراف‌ها، آماده گفتگوهای سازنده هستم

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، دکتر مسعود مازیکیان در بخشی از این مقاله اعلام کرد که در دولت خود قصد دارد با ایجاد «تعادل» در روابط با همه کشورها، سیاستی فرصت طلبانه و منطبق بر منافع ملی و توسعه اقتصادی در پیش گیرد. و نیازهای صلح و امنیت در منطقه و جهان است و در این راستا از تلاش های صادقانه برای کاهش تنش استقبال می کنیم و صادقانه به صداقت پاسخ خواهیم داد.
متن کامل مقاله رئیس جمهور منتخب مردم که توسط تهران تایمز منتشر شده است:

پیام من به دنیای جدید

در بحبوحه جنگ و آشوب منطقه، نظام سیاسی ایران با برگزاری انتخاباتی رقابتی، آرام و منظم، ثبات خود را نشان داد و ادعای برخی «کارشناسان ایرانی» در برخی دولت‌ها را رد کرد. ثبات سیاسی و نحوه شرافتمندانه برگزاری انتخابات نشان از درایت رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای و پایبندی ملت ایران به انتقال دموکراتیک قدرت حتی در شرایط سخت است.

با برنامه ای که بر «اصلاحات»، «تقویت وحدت ملی» و «تعامل سازنده با جهان» تاکید داشت وارد کارزار انتخاباتی شدم و در نهایت موفق شدم اعتماد هموطنانم، حتی مردان و زنان جوان ناراضی را جلب کنم. به طور کلی. وضعیت کشور برای جذب آرا به صندوق های رای.

این اعتماد برای من ارزش زیادی دارد و مصمم هستم با ایجاد اجماع داخلی و بین المللی به وعده هایی که در جریان تبلیغات انتخاباتی به مردم کشورم داده ام عمل کنم.

قبل از هر چیز تاکید می کنم که دولت من در هر شرایطی حفظ عزت ملی و عزت بین المللی ایران را سرلوحه کار خود قرار خواهد داد. سیاست خارجی ایران مبتنی بر اصول «عزت، حکمت و منفعت» است و طراحی و اجرای آن بر عهده رئیس جمهور و دولت گذاشته شده است. قصد دارم از تمام اختیاراتی که به این دفتر داده شده برای رسیدن به این هدف بزرگ استفاده کنم.

دولت من با این رویکرد قصد دارد با ایجاد «تعادل» در روابط با همه کشورها، سیاستی فرصت‌طلبانه منطبق با منافع ملی، توسعه اقتصادی و نیازهای صلح و امنیت در منطقه و جهان را دنبال کند. در این راستا از تلاش های صادقانه برای کاهش تنش استقبال می کنیم و صادقانه پاسخ خواهیم داد.

در دولت من تقویت روابط با همسایگان در اولویت خواهد بود. ما به دنبال ایجاد یک “منطقه قوی” خواهیم بود، نه رابطه ای که در آن یک کشور به تنهایی به دنبال تسلط بر دیگران باشد. من اعتقاد راسخ دارم که کشورهای همسایه و برادر نباید منابع ارزشمند خود را برای رقابت فرسایشی، مسابقه تسلیحاتی و محدودیت های بی مورد بر یکدیگر هدر دهند. در عوض، هدف ما باید ایجاد فضایی باشد که منابع همه برای دستیابی به پیشرفت و توسعه در منطقه به نفع همه تخصیص یابد.

ما با ترکیه، عربستان سعودی، عمان، عراق، بحرین، قطر، کویت، امارات متحده عربی و سازمان های منطقه ای به منظور تعمیق روابط اقتصادی، تقویت روابط تجاری، تشویق سرمایه گذاری های مشترک، مقابله با چالش های مشترک و حرکت به سمت ایجاد چارچوب منطقه ای همکاری می کنیم. برای همکاری ما در گفتگو، اعتمادسازی و توسعه شرکت خواهیم کرد.

منطقه ما مدت هاست که از جنگ، تنش های فرقه ای، تروریسم، افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر، کمبود آب، بحران پناهجویان، تخریب محیط زیست و مداخلات خارجی رنج می برد. اکنون زمان رسیدگی به این چالش های مشترک برای آینده ای بهتر برای نسل های آینده است. همکاری برای توسعه و شکوفایی منطقه ای اصل راهنمای سیاست خارجی ما خواهد بود.

ما به عنوان کشورهایی با منابع فراوان و سنت‌های مشترک برخاسته از آموزه‌های صلح‌آمیز اسلامی، باید متحد شویم و به جای منطق زور، بر نیروی عقل تکیه کنیم. با استفاده از توانایی خود در تعیین استانداردها، می‌توانیم با ترویج صلح، ایجاد محیطی صلح‌آمیز برای توسعه پایدار، ترویج گفت‌وگو و مقابله با اسلام‌هراسی، نقش مهمی در نظم جهانی پس از قطبی ایفا کنیم. در این زمینه ایران آماده ایفای نقش خواهد بود.

در سال 1979، پس از انقلاب، رژیم نوظهور جمهوری اسلامی ایران بر اساس موازین حقوق بین‌الملل و اصول اولیه حقوق بشر، روابط خود را با رژیم‌های آپارتاید اسرائیل و آفریقای جنوبی قطع کرد. تا به امروز، اسرائیل یک رژیم آپارتاید باقی مانده است که «نسل کشی» را به سوابق تاریک خود در اشغال، جنایات جنگی، پاکسازی قومی، شهرک سازی، در اختیار داشتن سلاح های هسته ای، الحاق غیرقانونی سرزمین های دیگران، و تهاجم به همسایگان خود اضافه کرده است.

در گام اول، دولت من از کشورهای عربی همسایه درخواست همکاری خواهد کرد تا از همه ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای اولویت دادن به آتش بس و توقف کشتار مردم غزه برای جلوگیری از گسترش جنگ استفاده کنند. . سپس ما باید سخت تلاش کنیم تا به اشغال طولانی مدتی که زندگی چهار نسل از فلسطینیان را نابود کرده است، پایان دهیم. در این راستا تاکید می کنم که دولت ها موظفند اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل کشی بر اساس «کنوانسیون نسل کشی 1948» انجام دهند و به نسل کشی با عادی سازی روابط با عاملان آن پاداش ندهند!

امروز به نظر می رسد بسیاری از جوانان کشورهای غربی به حقیقت مواضع دیرینه ما در قبال رژیم اسرائیل پی برده اند. می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و به این نسل شجاع بگویم که اتهام‌های یهودی‌ستیزی به ایران به دلیل موضع اصولی‌اش در قبال مسئله فلسطین نه تنها کاملاً اشتباه است، بلکه به فرهنگ، اعتقادات و ارزش‌های اساسی ما نیز توهین می‌کند. مطمئن باشید که این اتهامات بی اساس است، مانند اتهامات ناعادلانه یهودی ستیزی که به شما وارد می شود که در دانشگاه ها برای دفاع از حق زندگی فلسطینیان تظاهرات می کنید.

چین و روسیه همیشه دوستان و حامیان ما در شرایط سخت بوده اند. ما برای این دوستی ارزش زیادی قائل هستیم.

نقشه راه 25 ساله ایران و چین گام مهمی در جهت ایجاد “مشارکت راهبردی جامع” به نفع هر دو کشور بود. ما آمادگی داریم در آستانه ورود به نظم نوین جهانی با پکن همکاری های گسترده تری برقرار کنیم. در سال 2023، دولت چین نقش مهمی در تسهیل عادی سازی روابط ما با عربستان سعودی ایفا کرد و بدین ترتیب دیدگاه سازنده و رویکرد آینده نگر خود را در امور بین المللی نشان داد.

روسیه شریک استراتژیک و همسایه ایران است و دولت من متعهد به گسترش و تقویت همکاری های ما است. ما برای مردم روسیه و اوکراین آرزوی صلح داریم و دولت من آماده حمایت از ابتکارات دیپلماتیک برای دستیابی به این هدف خواهد بود. دولت من به همکاری دوجانبه و چندجانبه با روسیه به ویژه در چارچوب هایی مانند برجام، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اولویت خواهد داد.

با درک این موضوع که چشم انداز جهانی از الگوهای سنتی فراتر رفته است، دولت من متعهد به ارتقای روابط سودمند متقابل با بازیگران بین المللی نوظهور در جنوب جهانی، به ویژه با کشورهای آفریقایی است. در این راستا ما به دنبال بهبود همکاری و تقویت روابط خود خواهیم بود.

ایران روابط مستحکمی با کشورهای آمریکای لاتین دارد و دولت من اقدامات لازم را برای حفظ و تعمیق آنها به منظور ارتقای توسعه، گفت‌وگو و همکاری در همه زمینه‌ها انجام خواهد داد.

همکاری ایران و کشورهای آمریکای لاتین بسیار بیشتر از آنچه در حال حاضر وجود دارد دارد و ما به تقویت روابط خود ادامه خواهیم داد.

روابط ایران و اروپا شاهد فراز و نشیب های زیادی بوده است. پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ماه می 2018، یازده کشور اروپایی برای حفظ توافق هسته ای و کاهش تأثیر تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا بر اقتصاد ما به ایران تعهد دادند. از جمله این تعهدات می توان به تضمین تراکنش های بانکی کارآمد، حفاظت موثر شرکت ها در برابر تحریم های آمریکا و تشویق سرمایه گذاری در ایران اشاره کرد. کشورهای اروپایی همه این تعهدات را نقض کرده‌اند، اما به‌طور غیرمنطقی از ایران انتظار دارند که به‌طور یکجانبه به همه تعهدات خود در برجام عمل کند.

با وجود این انحرافات، آمادگی دارم با کشورهای اروپایی گفت‌وگوهای سازنده داشته باشیم تا روابط خود را بر اساس اصل برابری و احترام متقابل به مسیر درست هدایت کنیم.

کشورهای اروپایی باید بدانند که مردم ایران مردمی سرافراز هستند و دیگر نمی توان حقوق و حیثیت آنها را نادیده گرفت. زمانی که قدرت‌های اروپایی به این واقعیت پی ببرند و ایده ساختگی برتری اخلاقی خود را کنار بگذارند و بر بحران‌های موهومی که مدت‌هاست بر روابط ما سایه افکنده است فائق آیند، فرصت‌های زیادی برای همکاری ایران و اروپا به وجود خواهد آمد. . که قابل بررسی است.

انتشار پیام مهم و جهانی مسعود بازیکیان این پیام من به دنیای جدید است و علیرغم حواس‌پرتی‌ها، پذیرای بحث‌های سازنده هستم.

فرصت‌های همکاری شامل همکاری‌های اقتصادی و فناوری، امنیت انرژی، مسیرهای ترانزیتی و محیط‌زیست و همچنین مبارزه با تروریسم و ​​قاچاق مواد مخدر، بحران پناهجویان و سایر زمینه‌ها است که همه این موارد می‌تواند به نفع کشورهای ما دنبال شود.

ایالات متحده آمریکا نیز باید درک کند که ایران هرگز به زور پاسخ نداده و هرگز پاسخ نخواهد داد. ما در سال 2015 با حسن نیت وارد برجام شدیم و به تمام تعهدات خود به طور کامل عمل کردیم. اما آمریکا – به دلیل نزاع‌ها و انتقام‌جویی‌های مرتبط با سیاست‌های داخلی‌اش – به‌طور غیرقانونی از توافق خارج شد و تحریم‌های یک‌جانبه و فراسرزمینی اعمال کرد و خسارات، رنج‌ها و خسارات بی‌شماری را بر مردم ایران – به‌ویژه در دوران همه‌گیری کرونا تحمیل کرد. اقتصاد. صدها میلیارد دلار خسارت وارد کرده ایم.

ایالات متحده به عمد این کار را با جنگ اقتصادی علیه ایران و همچنین با تروریسم دولتی از طریق ترور سردار قاسم سلیمانی – قهرمان مبارزه با تروریسم مشهور جهان که به خاطر موفقیت‌هایش در نجات منطقه از دست داعش شناخته می‌شود- انتخاب کرده است. و گروه های بربر مشابه. امروز جهان شاهد عواقب ناگوار این تصمیم است.

ایالات متحده و متحدان غربی آن نه تنها فرصتی تاریخی را برای کاهش و مدیریت تنش‌ها در منطقه و جهان از دست داده‌اند، بلکه به طور جدی معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را تضعیف کرده‌اند و نشان می‌دهند که هزینه‌های پایبندی به عدم اشاعه هسته‌ای اصول کافی نیست – اسپرد می تواند بیشتر از مزایای بالقوه آن باشد.

حقیقت این است که ایالات متحده و متحدان غربی آن از رژیم منع اشاعه هسته ای – بر خلاف تخمین سازمان های اطلاعاتی خود – برای ایجاد یک بحران مصنوعی بر سر برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و استفاده از آن برای اعمال فشار مداوم بر مردم ما سوء استفاده کرده اند. در عین حال، آنها فعالانه و بدون تردید از اسرائیل حمایت کردند – یک رژیم آپارتاید متجاوز که عضو معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای نیست و طبق همه شواهد، دارای سلاح هسته ای است.

من می خواهم یک بار دیگر تاکید کنم که دکترین دفاعی ایران شامل ساخت سلاح هسته ای نمی شود و از ایالات متحده می خواهم که از محاسبات اشتباه گذشته خود درس گرفته و بر این اساس سیاست جدیدی اتخاذ کند. تصمیم گیرندگان در واشنگتن باید بدانند که سیاست قرار دادن کشورهای منطقه در مقابل یکدیگر در گذشته موفق نبوده و در آینده نیز موفق نخواهد بود. آنها باید واقعیت ایران را بپذیرند و از تشدید تنش های موجود اجتناب کنند.

مردم ایران به من مأموریت قوی داده اند تا ضمن پافشاری بر حقوق، کرامت و نقش برحق خود در منطقه و جهان، به تعامل سازنده جدی در عرصه بین المللی ادامه دهم. من از همه کسانی که مایل به پیوستن به این تلاش تاریخی هستند می خواهم که همکاری کنند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *