به گزارش سایت تینو، وزارت نیرو می گوید: میزان پرشدن 12 سد مهم کشور به کمتر از 30 درصد رسیده است. پیش بینی می شود در صورت مصرف بیشتر در روزهای آینده، آب از سدهای دیگر کشور عقب بیفتد. علاوه بر این، میزان جریان ورودی به مخازن سدهای کشور در حال کاهش و میزان تولید در حال افزایش است.
تخمین زده می شود که بخشی از آب پشت سدهای کشور به دلیل دمای بالا تبخیر می شود و به همین دلیل صرفه جویی در مصرف می تواند از تشدید تنش آبی جلوگیری کند.
بارش در 7 استان
در مقایسه با سال گذشته ۷ استان ایران با کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بوده اند که استان بوشهر ۳۱ درصد و جمه محال و بختیاری ۲۵ درصد در رتبه اول هستند. زنجان، سمنان، ایلام، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد دیگر استان هایی هستند که مردم نسبت به سال گذشته شاهد کاهش بارندگی بودند.
استان های پر باران
سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، قم، همدان، مرکزی، اردبیل، یزد، کرمان، آذربایجان شرقی و مازندران از جمله استان هایی هستند که تا 5 خرداد ماه سال جاری شاهد بیشترین میزان بارندگی نسبت به سال گذشته بوده اند. مدت مشابه سال گذشته.
استانداری های نگران تنش آبی
بر اساس آمار وزارت نیرو 6 استان کشور درگیر تنش آبی هستند و تهران پیشتاز است. زیرا اگرچه میزان بارندگی در این استان تا 5 خرداد ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است، اما نسبت به میانگین 55 ساله با کاهش 19 درصدی بارندگی مواجه شد.
استان های بوشهر، قزوین، فارس، سمنان، خراسان و رضوی نیز از دیگر استان های آسیب دیده از این وضعیت هستند.
وضعیت آب خوب در 14 استان
آخرین وضعیت بارندگی ها تا 5 خرداد امسال نشان می دهد که وضعیت 14 استان نسبت به میانگین بلندمدت 55 ساله بهتر است و در صدر جدول استان های سیستان و بلوچستان قرار دارند که بارندگی های امسال در آن بارندگی شده است. . این استان 62 درصد رشد داشته و 14 درصد بیشتر از سال گذشته بارندگی داشته است.
یزد، خراسان جنوبی، ایلام و آذربایجان غربی از دیگر استانهایی هستند که شرایط بارندگی مطلوبی در آنها اعلام شده است.
hamshahrionline به نقل از تینو