افعی ها تکثیر می شوند | آشنایی با مرگبارترین مارهای ایران | ۹۰ گونه مار در ایران شناسایی شده است

تبلیغات بنری


تینو – مجید الجعبری: تفاهم نامه چندجانبه پرورش، پرورش در اسارت و استخراج زهر به منظور حفاظت از مارهای سمی در کشور امضا شد که بر اساس آن نهادهای علمی و بهداشتی دیگر مجاز به برداشت مارهای سمی از طبیعت برای تولید و تولید واکسن نیستند. پادزهرها و محصولات پزشکی. بنابراین انتظار می رود با این تفاهم نامه علاوه بر کنترل بازار مارهای سمی، حمایت از مارهای سمی که در ایران در خطر انقراض هستند افزایش یابد.

راهکاری برای کاهش تجارت مارهای سمی

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست وی در این خصوص گفت: سال ها پیش اقدامات لازم برای اصلاح روند برداشت و احیای مارهای سمی و استخراج سم آنها برای تولید پادزهر در دستور کار قرار گرفت پرورش در اسارت، تکثیر انواع مارهای سمی و مقایسه کیفیت آنها و پادزهر تهیه شده از آن با پادزهر تهیه شده از زهر مارهای صید شده از طبیعت اجرا شد.

غلامرضا العبدلی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست

غلام رضا ابدالی در گفتگو با شهروندی آنلاین وی افزود: مرکز تکثیر و تکثیر مار سمی پیش از این با اخذ مجوزهای قانونی و نظارت کامل با هدف حفاظت، احیای جمعیت های طبیعی و تولید سم مورد نیاز نهادها و سازمان های مسئول تولید پادزهر در کشور احداث و راه اندازی شده است. کشور.” این طرح با ورود یک شرکت آگاه و مورد قبول وزارت بهداشت در زمینه تولید سرم بیولوژیک به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی آنتی توکسین ها ادامه یافت. اما پس از گذشت بیش از یک دهه، تلاش های سازمان حفاظت محیط زیست طی تفاهم نامه ای دوجانبه با دانشگاه منابع طبیعی دانشگاه تهران و این شرکت دانش بنیان به ثمر نشست تا علاوه بر حفاظت از گونه های حفاظت شده در حال انقراض، حذف مارهای ناشی از طبیعت توسط افراد و سازمان های مختلف باید کاهش یابد که توسط صنایع داروسازی و تولید پادزهر استفاده می شود.

به گفته مدیرعامل سازمان حفاظت محیط زیست کشور، کاهش جمع آوری مارهای سمی از طبیعت، حفاظت بیشتر از این مارهای سمی، تکمیل بانک ژنی این گونه ها و استخراج سم از مارهای سمی مطابق با نیاز سالانه وزارت بهداشت از جمله اهداف این تفاهم نامه است.

128000 مار سمی از ایران جمع آوری کنید

کارشناس ارشد تنوع زیستی و زیستگاه‌ها با اشاره به اینکه از دهه 1330 تاکنون گونه‌های زیادی از مارهای سمی برای تولید محصولات پزشکی از طبیعت برداشت شده‌اند، گفت: این امر منجر به افزایش تعداد برخی از گونه‌های مار در ایران به ویژه افعی شده است. کوچک شوند و در خطر انقراض قرار گیرند.»

مارها در حال تکثیر هستند خطرناک ترین مارها در ایران شناسایی شده اند

باربد صفایی مهرو، کارشناس ارشد تنوع زیستی و زیستگاه

باربد صفایی ماهرو در گفتگو با شهروندی آنلاین وی ادامه داد: هنوز تعداد صحیحی از مارهای سمی که در دهه های گذشته در ایران صید شده اند وجود ندارد، اما برخی منابع حاکی از آن است که این تعداد در فاصله سال های 1338 تا 1367 تنها 128 هزار مار بوده که رقم بسیار بالایی است.

وی گفت: بر اساس فهرستی که شورای عالی حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۷۸ منتشر کرد و در سال ۱۴۰۱ به روز شد، ۲۰ گونه مار ایرانی در فهرست گونه های در معرض تهدید قرار دارد. از آنجایی که حذف گونه هایی در بالای هرم، مانند مارها، می تواند باعث افزایش جمعیت جوندگان و آفات شود، آسیب های زیست محیطی نیز پیش بینی می شود. بنابراین پرورش در اسارت می تواند در حفظ و احیای جمعیت گونه های ساکن در طبیعت بسیار موثر باشد. مشروط بر اینکه شرکت های تولید کننده فرآورده های دارویی و همچنین شرکت های پرورش و پرورش مارهای سمی طبق قانون سازمان حفاظت محیط زیست فعالیت کرده و از صید غیرمجاز و خودسرانه مار از طبیعت خودداری کنند.

مارها در حال تکثیر هستند خطرناک ترین مارها در ایران شناسایی شده اند

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *