اسکلت‌های ۳۰۰۰۰ ساله، راز زمان بلوغ انسان‌های اولیه را آشکار کردند

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: بر اساس مطالعه اسکلت های باستانی، باستان شناسان کشف کرده اند که نوجوانان عصر یخبندان در سنی مشابه با انسان های امروزی به بلوغ رسیده اند. این مطالعه اطلاعات جدیدی در مورد مراحل بلوغ نوجوانانی که بین 10000 تا 30000 سال پیش در اروپا زندگی می کردند ارائه می دهد.

اولین شواهد مستقیم از بلوغ

بلین شوبرت از دانشگاه ایالت تنسی شرقی که اسکلت های باستانی را مطالعه می کند، می گوید: «ما از یک مکان بی سابقه به بهترین رکورد حیوانات بزرگ از مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی می رسیم. پس از تجزیه و تحلیل 13 اسکلت از روسیه، جمهوری چک و ایتالیا، یک مطالعه جدید “اولین شواهد مستقیم بلوغ” را در نوجوانان پارینه سنگی ارائه می کند.

بیشتر:

بلوغ افراد عصر یخبندان

اخیراً گروهی از باستان شناسان و محققان بین المللی اسکلت 13 نوجوانی را که بین 10 تا 30000 سال پیش در اروپا زندگی می کردند، مورد مطالعه قرار دادند. این مطالعه که در 12 سپتامبر 2024 در مجله Human Evolution منتشر شد، نشان می دهد که انسان های عصر یخبندان در همان سنی که انسان های امروزی به بلوغ می رسند، رسیدند.

این مطالعه با استفاده از “نشانگرهای بلوغ” در استخوان ها، مراحل مختلف بلوغ را بررسی کرد و دریافت که نوجوانان پارینه سنگی بین سنین 13 تا 16 سال شاهد جهش رشدی مشابه نوجوانان امروزی بودند.

استخوان ها؛ شواهد حقایق پنهان

به گزارش سایت lifescience یکی از نکات جالب این تحقیق استفاده از استخوان برای شناسایی مراحل مختلف بلوغ است. محققان به دقت استخوان های این نوجوانان را برای تقلید از قاعدگی و بلوغ بررسی کردند. در حالی که در دنیای امروز میانگین سن قاعدگی دختران آمریکایی حدود 12 سال است، در زمان های قدیم این سن بیشتر و معمولاً بعد از 16 سالگی بود.

تفاوت بین بلوغ مردم باستان و مدرن

نکته جالب در این مطالعه این است که در حالی که برخی از نوجوانان عصر یخبندان دیرتر از همسالان خود وارد بلوغ شدند، این تفاوت ها ممکن است به دلیل شرایط سخت و چالش های زندگی آنها باشد. شرایط سخت زندگی در عصر یخبندان باعث شد که برخی از این نوجوانان دیر بزرگسالی را آغاز کنند.

مشکلات اجتماعی و فرهنگی در فرآیند بلوغ

آیا دیگران در آن زمان نوجوانان را متفاوت می دیدند؟ محققان بر این باورند که یافته ها و اطلاعات جدید ممکن است به درک بهتر تأثیر اجتماعی و فرهنگی بلوغ در جوامع باستانی کمک کند. به عنوان مثال، یکی از اسکلت های بدست آمده از سایت رومتو ایتالیا نشان می دهد که فردی که کوتاه قد بوده و در سن بلوغ دیررس بوده به عنوان یک بزرگسال شناخته نشده است و به نظر می رسد که رابطه خاصی با جامعه داشته است.

نوجوانی در نئاندرتال ها و انسان های اولیه

مطالعات و تحقیقات اخیر به ما کمک می کند تا درک بهتری از نحوه گذراندن دوران بلوغ در افراد داشته باشیم. به طوری که او ممکن است پاسخ سوالاتی مانند ساختار اجتماعی، پویایی جمعیت و حتی انقراض نئاندرتال ها را بیابد. در واقع می خواهیم بدانیم که آیا نئاندرتال ها مانند ما انسان ها به بلوغ رسیده اند یا خیر.

محققان امیدوارند که این نوع مطالعه بتواند بینش بیشتری در مورد رشد و تکامل انسان های باستان و تأثیر آن بر زندگی اجتماعی و فرهنگی آنها ارائه دهد.

این مطالعات نه تنها به درک بهتر دوران بلوغ انسان‌های اولیه کمک می‌کند، بلکه با مطالعه تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها با انسان‌های امروزی، جنبه‌های جدیدی از زندگی اجتماعی و فرهنگی آن‌ها را نیز آشکار می‌کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *