از نقاشی های عهد صفویه تا برگی از شاهنامه قرن هشتم

تبلیغات بنری


تینو – مزجگان محرابی:افرادی که اکنون فقط با نامشان به یاد می آیند، خوب یا بد. آثار هنری ارزشمندی در این موزه ها نگهداری می شود. آثاری که هویت تاریخی ایران را نشان می دهد.

موزه هنرهای زیبای سعدآباد

معرفی:ساختمان موزه هنرهای زیبا یکی از بناهای باشکوه مجموعه سعدآباد است که در انتهای کاخ قرار دارد.

عنوان: خیابان ولیعصر، خیابان الفلاحی، انتهای خیابان طاهری

زمان فعالیت: همه روزه از ساعت 9 تا 19

نمایش آثار هنری
نمای بیرونی موزه هنرهای زیبای تهران از سنگ مرمر سیاه ساخته شده است و به همین دلیل به آن کاخ سیاه می گویند. این موزه از سه طبقه تشکیل شده است که در هر طبقه گالری های متعدد و به هم پیوسته ای با تزئینات گچ بری، نقاشی و آینه کاری ایجاد شده است. فرش های نفیس پهن شده در تالارها از دیگر جاذبه های این موزه است و در طبقه همکف موزه ۱۹ اثر از هنرمندان مشهوری چون سهراب سپهری، حسین محجوبی، فرامرز بلارام، حسین زنده رودی، پروانه اعتمادی و نصرالله آوجی به چشم می خورد. . هر کدام در نوع خود منحصر به فرد هستند. در طبقه اول موزه، گردشگران می توانند آثار نقاشان اروپایی از قرن هفدهم تا بیستم را ببینند.

یادگار کمال مولک
در گالری های طبقه دوم این موزه، نقاشی های هنرمندان ایرانی از دوره صفویه تا قاجاریه به نمایش گذاشته شده است. بیشتر نقاشی‌ها ارزش بالایی دارند و یکی از آنها با عنوان «شورای شیرین و فرهاد» در انبار موزه نگهداری می‌شود. از جمله آثار طبقه دوم تابلوی بزرگی است که نادرشاه را در حال تاج بر سر محمد شاه گورکانی (پادشاه هند) نشان می دهد. این تابلو 30 سال قبل از قتل نادرشاه کشیده شده است. در طبقه دوم موزه آثار مهمی وجود دارد. نقاشی هایی از دوران زند که از مهمترین آنها می توان به مجسمه های حضرت علی (علیه السلام)، امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) اشاره کرد. روی دیوارها نیز نقاشی هایی از چهره شاهزادگان زند وجود دارد که هنر نقاشان ماهر است. در موزه هنرهای زیبای سعدآباد 8 اثر معروف از کمال الملک وجود دارد.

موزه رضا عباسی

معرفی: موزه رضا عباسی از نظر قدمت آثار به نمایش درآمده در آن یکی از برجسته ترین موزه های کشور است. چند نقاشی زیبا در این موزه نگهداری می شود.

عنوان: خیابان شریعتی نرسیده به پل سیدخندان

زمان فعالیت: همه روزه از ساعت 9 تا 17

آثار تاریخ در خانه رضا عباسی

نقاشی هایی از دوره های مختلف اسلامی در تالار نقاشی موزه الرضا العباسی به نمایش درآمده و بازدیدکنندگان با مراحل رشد و رشد این هنر تا قرن چهاردهم آشنا می شوند. اثر تاریخی این بخش قدیمی‌ترین نمونه برگی از شاهنامه «دموت» از اواسط قرن هشتم هجری قمری است. همچنین از سده های نخستین دوران اسلامی (قبل از قرن ششم هجری قمری) تنها چند نگاره باقی مانده است. علاوه بر این، آثار رضا عباسی، هنرمند مشهوری که تکنیک و سبک او جایگاه او را در میان هنرمندان بالا برد، در کنار نقاشی های بسیاری از شاگردانش، مجموعه دوره صفویه را تکمیل می کند. یکی از مهمترین آثار این تالار، کاغذ شاهنامه است که قدمت آن به اواسط قرن هشتم باز می گردد. این برگه متعلق به شاهنامه دموت است. کتابی فوق العاده که تا پایان دوره قاجار در کاخ گلستان نگهداری می شد. اسناد حاکی از آن است که این کتاب ممکن است حدود 130 صفحه داشته باشد، اما تا به امروز تنها 77 صفحه در مجموعه ها و موزه های مختلف شناسایی شده است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *