به گزارش تینو، اگر حتی بخشی از این نور را به برق تبدیل کنیم، ممکن است بسیاری از مشکلات زیست محیطی حل شود. نکته مهم دیگر این است که با تولید برق از پنل های خورشیدی می توانید آن را بفروشید و درآمد کسب کنید. بر اساس اعلام وزارت نیرو نرخ تضمینی انرژی خورشیدی در سال 1403 برای مصرف 20 کیلووات و کمتر 2500 تومان و برای بیش از 20 کیلووات و تا 1 مگاوات 2200 تومان است. اما انرژی خورشیدی چگونه کار می کند؟ در زیر توضیح گام به گام نحوه عملکرد انرژی خورشیدی آورده شده است.
نحوه کار پنل های خورشیدی
پنل های خورشیدی معمولاً بر روی سقف خانه ها قرار می گیرند و به گونه ای تنظیم می شوند که نور خورشید را به حداکثر برسانند. عملکرد این پنل به قطعه کوچکی به نام سلول فتوولتائیک بستگی دارد. این سلول ها معمولاً از سیلیکون ساخته می شوند. هنگامی که نور خورشید به یک صفحه خورشیدی می تابد، فوتون ها توسط سلول های سیلیکونی جذب می شوند. فوتون های نور خورشید الکترون ها را از اتم های سیلیکون آزاد می کنند و این الکترون ها می توانند حرکت کنند. آنها حرکت و جریان الکتریکی را از طریق لایه های سلول ایجاد می کنند.
کار در شب
پنل های خورشیدی در شب که نور خورشید وجود ندارد، انرژی تولید نمی کنند. با این حال، بسیاری از سیستم های خورشیدی مجهز به باتری هایی هستند که انرژی اضافی تولید شده در طول روز را ذخیره می کنند. این انرژی را می توان در شب، روزهای ابری و حتی در دوره های طولانی باران استفاده کرد.
بیشتر:
فروش برق
در ایران امکان فروش برق تولیدی سیستم های خورشیدی خانگی به شبکه سراسری وجود دارد. وزارت نیرو از طریق آژانس انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی (ساتبا) طرح هایی را برای خرید تضمینی برق تولید شده از نیروگاه های خورشیدی کوچک ارائه کرده است. در عین حال برای این عملیات وام کم بهره نیز ارائه می شود.