به گزارش تینو به نقل از یورونیوز، این بالگرد با نام «دراگون فلای» قرار است قابلیت سکونت تایتان را در فاصله 1.2 میلیارد کیلومتری از خورشید بررسی کند.
موشک فالکون هوی با موفقیت کاوشگر اروپا کلیپر و مدارگرد سایک را در اکتبر 2023 و اکتبر 2024 پرتاب کرد.
ناسا قراردادی ۲۵۷ میلیون دلاری با اسپیس ایکس برای ارسال هلیکوپتر خود با فضاپیمای فالکون هوی امضا کرده است که شامل خدمات پرتاب و سایر هزینه های مربوط به ماموریت می شود.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فالکون هوی کاوشگر Dragonfly به اندازه یک خودرو را در یک پنجره سه هفته ای در جولای 2028 به زحل پرتاب خواهد کرد.
این کاوشگر هسته ای پس از حدود شش سال بر روی تیتان فرود می آید و قسمت های مختلف این قمر را کاوش و ارزیابی خواهد کرد.
چرا مهم است؟
تیتان نه تنها به خاطر اندازه اش جذاب است. در واقع این قمر دارای دریاچه ها و دریاهای حاوی هیدروکربن هایی مانند متان است و تنها جسم خارج از زمین است که مایعات پایداری در سطح خود دارد.
ترکیبات آلی که اجزای سازنده اصلی حیات هستند نیز در این قمر به وفور یافت می شود.
برخی از دانشمندان بر این باورند که تیتان ممکن است قادر به پشتیبانی از حیات باشد و ماه می تواند با آب مایع پر شود، چه در سطح عجیب و چه در محیط زیرسطحی.
هلیکوپتر Dragonfly برای پاسخ به این سوالات طراحی شده است و قرار است اطلاعات بیشتری در مورد این دنیای ناشناخته ارائه دهد.
ناسا در گزارشی اعلام کرد: «ابزارهای علمی سنجاقک قابلیت سکونتپذیری محیط تیتان را بررسی کردند، فرآیندهای شیمیایی پریبیوتیکی را که در آن مواد غنی از کربن و آب مایع میتوان برای مدت طولانی با هم مخلوط کرد، و به جستجوی نشانههای شیمیایی وجود پرداخت. بیانیه امکان حیات بر اساس آب یا هیدروکربن ها.
این هلیکوپتر هسته ای قرار است حدود 2.5 سال زمینی روی سطح تیتان فعال باشد و از نقطه ای به نقطه دیگر برای بررسی مناطق مختلف پرواز کند.
ماموریت این هلیکوپتر در طول توسعه خود با تاخیرها و افزایش هزینه های زیادی مواجه شد. زمانی که ناسا این ماموریت را در سال 2019 انتخاب کرد، تخمین زده شد که این ماموریت یک میلیارد دلار هزینه داشته باشد و در سال 2027 پرتاب شود.
چنین مشکلاتی در مأموریت های بلندپروازانه ای مانند این غیر معمول نیست. با این حال، هلیکوپتر هسته ای ناسا پیشرفت قابل توجهی داشته و اکنون برای پرتاب در سال 2028 آماده می شود.