اعضای مجمع مشاور سوم اسلامی با فوریت تغییر رسمی ساعت کشور برای صرفه جویی در هزار مگاوات مصرف برق مخالف بودند که طبق اعلامیه رسمی وزارت انرژی ، تابستان امسال با 6000 مگاوات تولید برق روبرو خواهد شد و این کسری باید جبران شود.
با توجه به مخالفت ماجلیس ، این لایحه به طور معمول در پارلمان بررسی می شود و به نظر می رسد زمان آن نخواهد بود که مجلس حداقل یک سال آن را بگیرد.
لایحه دولت به جبران خسارت کمک کرد
در این لینک ، علاءالدین رافیزاد ، رئیس آژانس اداری و استخدام کشور ، که در یک برنامه تلویزیونی حضور داشت ، گفت که مجلس می تواند بلافاصله ساعات دولتی کشور را بررسی کند و ساعات کار کشور را تعیین کند: قبل از سال ، تحت نظارت مجلس نمایندگان ، او می توانست در ابتدای ماه آوریل باشد.
وی افزود: طبق مطالعه ای که توسط وزارت انرژی و تحقیقات بین المللی در این زمینه انجام شده است ، این تغییر ساعت تأثیر مستقیمی بر مصرف انرژی دارد و حتی حدود 1000 تا 5 مگاوات پس انداز برق نیز دارد ، که به اندازه تولید روزانه یک نیروگاه است.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد که این میزان پس انداز می تواند به جبران خسارت کشور در کشور کمک کند ، و افزود که در هر صورت پارلمان درخواست کرده است که این لایحه از ساعات رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارمندان استفاده کند.
رافیزاده با یادآوری اینکه در قانون مدیریت خدمات ملکی ، ساعات کار کارمندان دولت در هفته 4 ساعت تنظیم می شود ، و دولت اکنون فقط قدرت تغییر و پایان کارکنان را دارد ، و افزود که تحت شرایط خاصی مانند کرونا یا حوادث غیر منتظره دولت ، دولت نمی تواند ساعت کار کارمند را اداره کند.
وی افزود: “در لایحه ای که در ماه مه در تاریخ 3 ماه مه تصویب نشده بود ، دولت می خواست هر دو ساعت رسمی کشور و سقف تعیین شده برای کارمندان را مجاز کند ، که با توجه به عدم تصویب ، مسیر خود را به عنوان روش قبلی برای تعیین لایحه ادامه می دهد.”
در حال حاضر ، کابینه وزیران که توسط گواهی عمل تأیید شده است
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: اکنون معیار اقدام دولت ، تصویب کابینه وزیران در ساعات کار کارمندان دولت در اوج مصرف برق و فصل گرما است که یک ساعت از 1 ژوئن تا 5 سپتامبر آغاز می شود که از 9 صبح برای صرفه جویی در مصرف انرژی آغاز می شود.
رافیزاده افزود: “مطمئناً برخی از پیشنهادات وجود دارد ؛ به عنوان مثال ، وزیر انرژی پیشنهاد کرده است که این آیین نامه تا 9 مه یا اوایل ژوئن تغییر یابد ، که با تصمیم گیری اجرا می شود.
هدف دولت برای تهیه این لایحه چیست؟
لایحه دولت از دو مقاله به شرح زیر است:
ماده 1- دولت مجاز است ساعت رسمی کشور را تغییر دهد تا ساعت رسمی کشور حداکثر یک ساعت در سال منتقل شود و تا پایان همان سال به دولت سابق برگردد.
ماده 1- با توجه به شرایط اضطراری و بحرانی مانند آلودگی هوا ، کمبود انرژی ، تصادفات غیر منتظره ، شیوع بیماری های گسترده ، مانند ماه مقدس ماه رم ، دولت مجاز به تعیین سقف ها و ترتیبات بخش دولتی و کارمندان غیر دولتی است.
در مقدمه این لایحه ، مطالعات جهانی نشان می دهد که بیش از 5 کشور ساعات رسمی خود را به منظور بهینه سازی نور طبیعی روز و سازگاری با تغییرات افقی تغییر می دهند. این راه حل ، که تا دو سال پیش در کشور ما اجرا شد ، تأثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی به ویژه در ساعات اوج داشت و ساعت فعالیت های اداری و اجتماعی را با ساعات روشنایی طبیعی و کاهش قابل توجه مصرف برق در بخش های مختلف تنظیم کرد.
همچنین ، براساس گزارش تخصصی شرکت مدیریت شبکه برق ایران ، تأثیر تغییر ساعت رسمی کشور در روز معادل کاهش 5 میلی متر در مصرف و 2 مگاوات انرژی است. این پس انداز به طور قابل توجهی بر مدیریت شبکه برق کشور و معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه جدید تأثیر می گذارد.
دولت در لایحه خود تأکید کرده بود: با توجه به اینکه ساعت رسمی کشور موضوعی چند منظوره است که دارای تأثیرات متنوعی و عواقب مختلفی در مناطق اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و زیست محیطی است ، تصمیم گیری برای تصمیم گیری همزمان به ابعاد متعدد موضوع و در نظر گرفتن الزامات و الزامات مربوطه نیاز دارد.
همچنین به نظر می رسد که وجود یک قانون ثابت در این زمینه امکان هماهنگی حداکثر با شرایط پیچیده و پیچیده امروزی و نیازهای آن را از بین برده است.
بنابراین ، به منظور ارائه مقررات مؤثر در این زمینه و ایجاد نسبت لازم در بین فعالیت های رسمی کشور با تغییرات شتاب و محدودیت های موجود ، لازم است تصمیم گیری در مورد تغییر ساعات کشور به دولت اتخاذ شود.
از طرف دیگر ، با توجه به اینکه تغییر ساعت ها و تنظیمات کار کارمندان عمومی و غیر دولتی نیز می تواند به عنوان راهی برای مدیریت شرایط خاص در نظر گرفته شود و الزامات خاص را در نظر بگیرد ، اگر مرجع تصمیم گیری برای تعیین سقف و ترتیب ساعات کاری کارمندان نیز به دولت واگذار شود ، ظرفیت دولت برای بهینه سازی شرایط و ساعت ها.