همزمان با ادامه وضعیت هرج و مرج و هرج و مرج امنیتی در سوریه پس از سقوط دمشق و اشغال این کشور توسط گروه های تروریستی مسلح، نشانه هایی از افراط گرایی و افراط گرایی در میان اعضای وابسته به گروه های مختلف تکفیری از جمله هیئت تحریر اللّه دیده می شود. شم. در مناطق مختلف سوریه
ایجاد کتیبه هایی که زنان را ملزم به رعایت «حجاب شرعی» به جای آنچه این کتیبه ها «بی حجابی» می داند، یا تجاوز، توهین و تخریب برخی کلیساها و اماکن زیارتی، به ویژه در مناطق مختلف «حمص» و «حماه» است. استان ها و نیز اظهارات رهبران «حیات تحریر الشام» در مورد محدودیت آزادی نمونه هایی از این افراط گرایی است.
اگرچه هیئت تحریر شام این دیدارها و تعاملات را با رفتارهای شخصی و فردی توجیه می کند، اما اعتراضات مردمی را در مناطق مختلف سوریه به همراه داشته است که هر روز بر آن افزوده و گسترش می یابد.
در همین راستا، ده ها فعال مدنی سوریه از مردم سوریه خواستند تا تجمعات اعتراضی گسترده ای را در میادین مهم شهرهای مختلف سوریه از جمله «میدان اموی» در دمشق برگزار کنند.
به همین منظور روز گذشته میدان اموی دمشق شاهد تظاهراتی بود که در آن مردم سوریه خواستار حکومت و نظم مدنی و حضور زنان در زندگی اجتماعی و فعالیت های سیاسی در دولت جدید سوریه شدند.
تظاهرکنندگان با سردادن شعارهایی مانند «سوریه آزاد» و «ما دموکراسی و آزادی میخواهیم» مخالفت خود را با حکومت اسلامی حیات تحریر الشام و دیگر گروههای اسلامگرای افراطی اعلام کردند.
همزمان با تجمعات اعتراضی سوری ها در میدان اموی دمشق، میدان شیخ ظاهر در شهر لاذقیه نیز شاهد تجمع و اعتراض افراد دارای خواسته های مشابه بود.
گروههای مختلف سوری نیز با انتشار فراخوانهایی از مردم سوریه خواستند تا راهپیماییهای اعتراضی علیه حاکمیت مطلق گروههایی مانند هیئت تحریر الشام بر سوریه ترتیب دهند.
جامعه مدنی سوریه، سازمان ها و نهادهای فعال در این زمینه معتقدند که گروه هایی مانند هیئت تحریر الشام از صلاحیت و تجربه لازم برای اداره سوریه برخوردار نیستند و این امر آینده ای تاریک را برای سوریه رقم خواهد زد. مردم سوریه انتظار دارند. نمی خواهم.
در این راستا، درخواستهای زنان سوری برای سازماندهی تجمعات اعتراضی در میادین عمومی، بهویژه در اعتراض به محرومیت زنان سوری از صحنه سیاسی و محدودیت بدیهی آزادیهای آنها افزایش یافته است.
این تماس ها پس از اظهارات عبیده ارنعوت، سخنگوی رسمی هیئت تحریر الشام مبنی بر محدودیت زنان و جلوگیری از حضور آنان در عرصه های مختلف صورت گرفت که شباهت طالبان، القاعده و داعش را به ما یادآوری می کند. مدل حکومتی در سوریه
پس از این سخنان، فعالان سوری در شهر حمص تظاهرات بزرگی ترتیب دادند و شعارهایی در حمایت از زنان و حقوق مدنی آنها سر دادند.
شهر طرطوس شاهد تظاهرات مشابهی بود که در آن ساکنان خواستار برقراری امنیت و پایان دادن به هرج و مرج امنیتی گسترده در این شهر، از جمله سرقت های مکرر و گسترده توسط اعضای گروه های مسلح از جمله هیئت تحریر الشام شدند.
همزمان با این اعتراضات، مشکلات معیشتی مردم سوریه نیز به دلیل پرداخت نشدن حقوق کارمندان دولت و وعده های دولت جولانی مبنی بر افزایش چهار برابری حقوق کارمندان و هزینه های کلان افزایش یافت. بخشی از حقوق و پس انداز. این در حالی است که بخش بزرگی از نیروی کار سوریه را کارمندان دولت تشکیل می دهند.
مردم سوریه همچنین ده روز پس از سقوط دولت اسد و تشکیل دولت موقت کمیته آزادی سوریه به ریاست ابومحمد الجولانی، شاهد اعتراضات گسترده علیه ادامه بسته شدن رسانه ها در سوریه بودند.
تظاهرکنندگان سوری تأیید کردند که سوریه در عصر ارتباطات و رسانه بیش از ده روز است که از هرگونه رسانه و مطبوعات محروم بوده و مردم سردرگم و مضطرب با سیل اخبار و شایعات کذب و بدون منبع موثق روبرو هستند. اخبار در کشور کشور را وادار کنید به آن اعتماد کنند.
نگرانی شدید خبرنگاران و خبرنگاران سوری
در همین حال، خبرنگاران سوری با وضعیت نگران کننده تری روبرو هستند. چند روز پیش دولت موقت الجولانی در بیانیه ای اعلام کرد که تمامی خبرنگاران میدانی و فعالان دستگاه های رسانه ای دولت سابق به دلیل مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم در جنایات دولت اسد در دادگاه های ویژه محاکمه خواهند شد.
یکی از روزنامه نگاران سوری که به دلایل امنیتی از افشای نام خود خودداری کرد، درباره این اظهارات گفت: برای اولین بار پس از 14 سال فعالیت در عرصه رسانه، احساس اضطراب و ترس شدید می کنم و نگرانی و ترس خود را به شدت احساس می کنم. نه به خاطر خودش، بلکه به خاطر آزار و اذیتی است که خانواده اش به خاطر حرفه اش در معرض آن قرار خواهند گرفت.
انتظار می رود که اعتراضات در روزهای آینده تشدید شود
با توجه به نگرانیها و نگرانیهای موجود درباره پیشینههای افراطی گروههای مسلح از جمله حیات تحریر الشام و افکار و گرایشهای افراطی آنها، انتظار میرود مناطق مختلف سوریه شاهد گسترش اعتراضات مردمی علیه رژیم در این کشور باشد. روزهای آینده حکومت این گروه ها از جمله هیئت تحریر الشام.
عواملی مانند تداوم و تشدید ناامنی و هرج و مرج در سراسر سوریه که خود را به صورت دزدی، انتقام گیری شخصی و حملات مسلحانه به ویژه در شب نشان داده است، نارضایتی مردم را از ابومحمد الجولانی افزایش خواهد داد.
در این بین، علیرغم وعده الجولانی مبنی بر برگزاری نشست ملی با حضور همه مردم سوریه به منظور دستیابی به توافق بر سر قانون اساسی جدید و تشکیل کمیته مشورتی قانون اساسی، با توجه به شرایطی که سوریه می گذرد، اسرائیلی ها جنوب و شمال اشغال شده با احتمال تهاجم ترکیه مواجه خواهد شد و در عمل فقط به گفت و گو می ماند و هرگز محقق نمی شود.
این در حالی است که الجولانی برای باقی ماندن در قدرت مجبور است به خواسته های طرف هایی که او را به قدرت رسانده اند پاسخ دهد.