تینو – یکتا فراهانی: دانشمندان راز بزرگ پشت عصرهای یخبندان متعدد زمین و آنچه که ما را به مدت 300 میلیون سال در انجماد عمیق قرار داده است را کشف کرده اند.
ابر غول پیکر از فضا
به نظر می رسد که دانشمندان اخیراً توانسته اند راز دوره های یخبندان فراوانی را که زمین را به مدت 300 میلیون سال در یخ زدگی عمیق قرار داده است، کشف کنند.
تئوری های مختلفی در مورد اینکه چرا آب و هوای زمین سرد است وجود دارد. مانند کج شدن و چرخش سیاره ما، حرکت صفحات تکتونیکی و فوران های آتشفشانی.
اما دانشمندان دانشگاه بوستون می گویند شواهدی از تشکیل یک ابر کیهانی غول پیکر وجود دارد که اجازه نمی دهد گرمای خورشید به زمین برسد..
ابر بین ستاره ای متراکم
در تحقیق جدیدی که در مجله Nature Astronomy منتشر شد، اوفر، اخترفیزیکدان دانشگاه بوستون، گفت که ابر متراکم بین ستاره ای منظومه شمسی برای مدت کوتاهی زمین و سیارات دیگر را از هلیوسفر خارج کرد.
اساساً، هلیوسفر حبابی است که تمام سیارات را احاطه کرده است و پر از ذرات باردار است که از کیهان در برابر تشعشعات کیهانی محافظت می کند.
اوفر گفت بدون آن، آب و هوای زمین می تواند به طور چشمگیری تغییر کند.
بیشتر بخوانید:
عصر یخبندان
روشی جدید برای تشخیص بهتر انفجارهای کیهانی
حرکت ستاره ها
یک پیشنهاد یک استاد نجوم در دانشگاه بوستون و یکی از اعضای موسسه هاروارد رادکلیف می گوید: این مقاله اولین مقاله ای است که به صورت کمی نشان می دهد که برخوردی بین خورشید و چیزی خارج از منظومه شمسی وجود دارد که می تواند بر آب و هوای زمین تأثیر بگذارد.
توجه کنید که ستارگان در حال حرکت هستند. همانطور که این مقاله نیز توضیح می دهد، ستارگان نه تنها حرکت می کنند، بلکه دستخوش تغییرات اساسی نیز می شوند. اما هنگامی که زمین از ابر سرد دور شد، هلیوسفر تمام سیارات از جمله زمین را پوشاند.
سونامی هیدروژن
ابر فضایی ممکن است زمین را در معرض سونامی هیدروژن و غبار مخلوط با آهن و پلوتونیوم ناشی از انفجار ستاره ها قرار داده باشد.
اما بر اساس این مقاله، شواهد زمینشناسی سطوح بالاتری از ایزوتوپهای آهن و پلوتونیوم را در اقیانوسهای زمین، برف قطب جنوب، هستههای یخ و روی در همان دوره زمانی نشان میدهند. اما زمانی که ابر حرکت کرد و زمین به هلیوسفر بازگشت، دمای سیاره ما به حالت عادی بازگشت.
عبور از میان ابرهای متراکم
آوی لوب، مدیر موسسه تئوری و محاسبات هاروارد و یکی از نویسندگان این تحقیق، افزود: «همسایگی کیهانی ما در خارج از منظومه شمسی به ندرت بر زندگی روی زمین تأثیر می گذارد.
کشف اینکه عبور ما از ابرهای متراکم در چند میلیون سال پیش، زمین را در معرض جریان بسیار بزرگتری از پرتوهای کیهانی و اتم های هیدروژن قرار می داد، هیجان انگیز است.
نتایج این مقاله همچنین پنجره جدیدی را در رابطه بین تکامل حیات روی زمین و همسایگی کیهانی ما باز می کند. در حالی که نمی توان با قطعیت گفت که آیا ابر بین ستاره ای واقعاً عصر یخبندان زمین را آغاز کرده است یا خیر، محققان به بررسی تاثیر ابر بر زمین ادامه خواهند داد.
hamshahrionline به نقل از تینو