آمریکا برای پزشکیان ویزا صادر می کند؟ | تنش ها میان تهران و واشنگتن به کدام سو می رود؟

تبلیغات بنری


تینو – گروه سیاسی: در زمان روی کار آمدن وزیر امور خارجه جدید ایران، اعلام مواضع وی در مورد موضوعات مختلف از جمله برنامه جامع اقدام مشترک و روابط ایران و آمریکا و همچنین جنگ غزه مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت و بیش از همه ذهن تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.

این در حالی است که در روزهای اخیر شاهد فضای جدیدی از سوی تصمیم گیران آمریکایی در خصوص دولت چهاردهم بودیم. جدیدترین رویکرد نامه ای از 5 سناتور آمریکایی به بایدن بود که در آن درخواست شده بود برای پزشکیان برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ویزا صادر نشود. در چنین شرایطی، نوع تقابل ایران و آمریکا با تنش های پیش رو، یکی از دغدغه های این روزهای رسانه ها و تحلیلگران بین المللی است.

تغییر در سیاست خارجی ایران؟

یک کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با شهروندی آنلاین وی با اشاره به فرآیندهای تصمیم گیری دستگاه سیاست خارجی ایران گفت: آنچه در این زمینه باید به آن اشاره کرد این است که اگرچه سیاست گذاری در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسط وزارت کشور انجام می شود. امور خارجه، این به معنای “تصمیم گیری” نیست.

حسن بهشتی پور با تایید تصمیم گیری وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری در این زمینه در چارچوب کارشناسان مختلف، افزود: باید توجه داشته باشیم که دولت در این زمینه «تصمیم‌گیرنده» نیست. این شورای عالی امنیت ملی است که تصمیمات اتخاذ شده در این زمینه را با اکثریت آرا تصویب می کند و در نهایت در صورت تایید رهبر معظم انقلاب قابل اجراست.

وی با اشاره به اینکه تغییر دولت ها در ایران به معنای تغییر راهبردهای سیاست خارجی نیست، گفت: اگرچه دستگاه سیاست خارجی با تغییر دولت می تواند سیاست ها و راهبردها را به روز کند، اما تغییرات عمده کم خواهد بود. نکته اینجاست که ورود عراقچی تغییری در خطوط کلی ایجاد نمی کند.

از “تصمیم گیری” تا “تصمیم گیری”

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه تیم جدید سیاست خارجی می تواند به نوعی به سیاست های موجود در دایره تصمیم گیری بپردازد و در نهایت برای تصویب به شورای عالی امنیت ملی ارائه کند، گفت: اما به تنهایی قادر به تصمیم گیری نخواهد بود.

بهشتی پور گفت: از سوی دیگر باید در نظر داشته باشیم که وزارت امور خارجه در اجرای سیاست های مصوب تنها نیست و دستگاه های مختلف نیز به تناسب وظایف خود در این زمینه مشارکت دارند.

وی گفت: اینکه عراقچی و تیمش همان طور که در روزهای اخیر می توانند انجام دهند، واقع بینانه است که افزایش هماهنگی بین «دیپلماسی» و «میدان» است.

رسانه؛ جنبه سوم

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به وجه سوم رسانه در حوزه سیاست خارجی گفت: رسانه ها نقش تعیین کننده ای در تبیین سیاست ها و تحولات داخلی دارند. از سوی دیگر در عرصه بیرونی باید از ابزار رسانه ای با هدف جریان سازی به موقع استفاده کرد.

بهشتی پور با تاکید بر اینکه ابزارهای رسانه ای باید بتوانند محتوای مناسبی را برای تامین حداکثر بهره و امنیت ملی تولید کنند، گفت: در نهایت باید به این نکته توجه داشت که انتخاب عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه جدید ایران یک امر اجرایی و کارشناسی است. بحث ها موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: نکته ای که رهبر جدید دیپلماسی ایران باید به آن توجه کند، فعال کردن «دیپلماسی اقتصادی» و همچنین «دیپلماسی عمومی» است که می تواند نقش محوری در تامین هر چه بیشتر منافع ملی ایران داشته باشد.

مفهوم مدیریت تنش بین ایران و آمریکا

این کارشناس مسائل بین الملل درباره چشم انداز روابط تهران و واشنگتن در عرصه های منطقه ای و بین المللی نیز گفت: در شرایط کنونی و همانطور که وزیر امور خارجه ایران نیز اخیراً اشاره کرد، به نظر می رسد شاهد مدیریت تنش در منطقه باشیم. روابط ایران و آمریکا

بهشتی پور در ادامه با اشاره به ضرورت تحلیل بیانیه دیپلماتیک «مدیریت تنش بین ایران و آمریکا»، گفت: به عنوان مثال پس از ترور شهید هانیه در تهران و گمانه زنی ها درباره واکنش ایران به این جنایت، شاهد کمک های دفاعی واشنگتن به ایران بودیم. . تل آویو آنچه ایران به آن پاسخ خواهد داد بخشی از روند مدیریت تنش است.

وی با اشاره به سابقه حمایت آمریکا از اسرائیل در تنش‌های منطقه‌ای از جمله در عملیات «وعده وفا»، افزود: نکته اینجاست که باید بدانیم که هر اقدامی که انجام می‌دهیم با «پاسخ مؤثر» و «مدیریت تنش» سازگار است.

ماجرای درخواست عدم صدور ویزای پزشکی

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین با اشاره به تحولات اخیر آمریکا در خصوص حضور احتمالی رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روزهای آینده و درخواست برای عدم صدور روادید برای پزشکیان، گفت: اگرچه بررسی قبلی تحولات نشان می دهد که این احتمال وجود دارد که آمریکایی ها دست به هر کاری بزنند اما چنین اقداماتی خبرسازتر است.

بهشتی پور بیان کرد: این گونه اقدامات معمولاً توسط ادارات رسانه ای آمریکا و با مدیریت سناتورها یا دیپلمات های بازنشسته و با هدف ایجاد زمینه برای تولید اخبار، فضاسازی و جریان های سیاسی رسانه ای انجام می شود.

وی با بیان اینکه در گذشته شاهد چنین فضایی علیه روسای جمهور ایران بودیم، تصریح کرد: معتقدم آمریکایی ها به پزشکیان ویزا می دهند اما از چنین خلاقیت رسانه ای بهره برداری سیاسی می کنند. مسئله اساسی این است که طبق منشور سازمان ملل، آمریکایی ها برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک باید برای هیئت های خارجی روادید صادر کنند، اما قبلاً شاهد نقض این قانون از سوی آنها بوده ایم.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *