آتش زدن اثر تاریخی ۱۵۰۰ ساله در گیلان + عکس | عامل آتش‌سوزی یک بلاگر بود؟

تبلیغات بنری


به گزارش «تینو»، آتش زدن آسیاب تاریخی گیلون به واکنشی در روزهای اخیر تبدیل شده است. ماجرا از این قرار است: فردی که خود را وبلاگ نویس معرفی کرده بود، با هدف جذب فالوور بیشتر در فضای مجازی، آسیاب تاریخی روستای امومی در شهرستان املش را به آتش کشید.

این آسیاب که به برجی اموم نیز معروف است و قدمت آن در حدود 1500 سال اعلام شده است در ارتفاع 2000 متری از سطح دریا واقع شده و در تاریخ 4 اسفند 1396 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. زمانی که عکس های آتش سوزی این آسیاب تاریخی منتشر شد، مسئولان میراث فرهنگی گیلان گفتند که عامل آتش سوزی توسط پلیس دستگیر شد.

طبق ماده 558 قانون مجازات اسلامی، تخریب آثار فرهنگی جرم است و هرکس تمام یا قسمتی از بناها، اماکن، مزارع و مجموعه‌های فرهنگی-تاریخی یا مذهبی ثبت شده در فهرست آثار ملی جمهوری را تخریب کند. تاجیکستان ایران یا تزئینات، ملحقات، ابزار، اشیاء و متعلقات و خطوط و نقوش متعلق به آنها یا موجود در اماکن مذکور که دارای اعتبار مستقل فرهنگی-تاریخی یا مذهبی هستند، علاوه بر جبران خسارات وارده، یک به یک. تا 10 سال حبس.

ولی سامی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و هنری گیلون از آزادی فرد خاطی با قرار وثیقه خبر داد و گفت: پس از دستگیری اولیه، پس از یک شب در حال حاضر با قرار وثیقه آزاد شده است، اما پرونده در جریان است تصمیم نهایی بستگی به تصمیم دادگاه دارد.

وی درباره میزان خسارت وارده به این بنای تاریخی توضیح داد: متأسفانه این حادثه خسارت جدی به بار آورد. اگرچه آتش به طور مستقیم به ساختمان آسیب نرسانده است، اما دود ناشی از آتش سوزی فضای داخلی قلعه را پوشانده است.

وی افزود: بر اثر این دود بخشی از دیوارها، آجر و ملات آن آسیب دیده و دود شده است. برآورد هزینه مرمت و بازسازی این بنا هم اکنون حدود 2 میلیارد تومان است. طبق قانون، فرد مقصر باید هزینه های ترمیم را بپردازد و اکنون منتظر جلسه دادگاه هستیم.

وی بیان کرد: اولین بار است که چنین اتفاقی در منطقه گیلان رخ می دهد و برخلاف شایعات این فرد وبلاگ نویس نبوده بلکه یک فرد عادی بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که پس از این اتفاق، مدیر کل میراث فرهنگی گیلون اقداماتی را برای جلوگیری از حوادث مشابه انجام داد، گفت: برای حفاظت از بناهای تاریخی قوانین مشخصی داریم.

وی ادامه داد: بر اساس قانون سال 1309 و قوانین مربوطه، کلیه بناها یا بناهای ثبت شده در سطح کشور که دارای ارزش تاریخی بوده و یا در بافت تاریخی واقع شده اند تحت حفاظت ویژه قرار دارند. ما طبق این قوانین عمل می کنیم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *