۳ هزار آمبولانس در کشور عمر بالای ۱۷ سال دارند | آمبولانس‌ها در دنیا چند سال کار می‌کنند؟

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: اورژانس یکی از مهمترین مسئولیت ها در ارائه خدمات به مردم است، اما یکی از سازمان هایی است که از کمبود اساسی رنج می برد و به گفته رئیس این سازمان با چالش های مختلفی مواجه است. از کمبود برق گرفته تا 3000 آمبولانس که بیش از 17 سال است که کار می کنند و فرسوده شده اند و باید بازنشسته شوند.

کمبود آمبولانس به تنهایی سازمان اورژانس و نیروهای آن را با مشکلات زیادی مواجه می کند. چرا که این کمبود گاهی باعث تاخیر در ارائه خدمات به مردم می شود و بارها پیش آمده که نیروهای اورژانس مورد ضرب و شتم مردم قرار گرفته و دچار جراحات شدید شده اند.

ما 3000 آمبولانس داریم که 17 سال عمر دارند

دکتر جعفر میادفر رئیس اورژانس کشور در گفت و گو با خبرنگار تینو وی می گوید: ما چندین سال پیش در زمینه ساماندهی اورژانس در کشور با چالش های متعددی مواجه بودیم که هنوز این مشکلات حل نشده است و امیدواریم به زودی برطرف شود. یکی از این چالش ها فرسودگی ناوگان آمبولانس است. حدود 3000 آمبولانس در کشور داریم که بیش از 17 سال عمر دارند و خراب هستند و باید به فکر تعویض آنها باشیم.

میادفر ادامه می دهد: البته در این مورد 500 دستگاه را آماده و تجهیز کرده ایم که 130 دستگاه توزیع شده است و تلاش می کنیم تا پایان شهریور یا مهرماه هر 500 دستگاه را وارد ناوگان خود کنیم. البته با وجود این 500 دستگاه هنوز با شرایط ایده آل فاصله داریم و در شرایط نامساعدی زندگی می کنیم. در چند ماه گذشته 100 دستگاه آمبولانس به مجموعه اضافه کردیم. همچنین مناقصه خرید 875 دستگاه آمبولانس را نیز برگزار خواهیم کرد. اما کاستی ها بیشتر از این حرف هاست.

به گفته رئیس اورژانس کشور، در حال حاضر در مجموع 5500 آمبولانس در کشور داریم که از این تعداد 3000 دستگاه فرسوده، بیکار هستند و باید بازنشسته یا نوسازی شوند.

دکتر میادفر می گوید: در دنیا معمولاً فقط 5 سال از آمبولانس استفاده می شود. حالا می گوییم باید 10 سال در کشور ما استفاده شود. اما 17 سال آینده رقم بسیار بزرگی است و همانطور که گفتم مشکلات زیادی در کار ایجاد می کند.

هزینه نگهداری آمبولانس های قدیمی بالاست

نبود آمبولانس، ماموریت ها را مختل می کند. رئیس اورژانس کشور ادامه می دهد: همانطور که گفتم بیش از 17 سال است که 3000 دستگاه مشغول به کار هستند و طبیعی است که به دلیل خوردگی سریع خراب می شوند و باید به تعمیرگاه منتقل شوند. همچنین به دلیل فرسودگی شدید ممکن است مدت زیادی در تعمیرگاه باقی بمانند. در عین حال هزینه های تعمیر نیز افزایش می یابد. این باعث کمبود بیشتر می‌شود و کمبود می‌تواند منجر به دیر رسیدن آمبولانس‌ها در مأموریت‌ها شود که مردم را ناراضی نگه می‌دارد و باعث فرسودگی روحی و روانی خود نیروهای اورژانس می‌شود.

بیشتر بخوانید؛

تلاش برای رفع نواقص؛ و خیرین هم آمدند

در بودجه سال جاری (1403 هجری شمسی) تخصیص مناسب برای خرید آمبولانس به تصویب رسید و بر اساس برنامه هفتم توسعه به طور مستمر در بودجه سالانه منظور می شود تا وسواسی برای خرید آمبولانس وجود نداشته باشد. دکتر میادفر این را می گوید و ادامه می دهد: مجلس با اختصاص یک درصد از فروش خودرو به خرید آمبولانس موافقت کرد. اگر دولت بودجه ای تخصیص دهد می توانیم 3-4 سال دیگر کسری را جبران کنیم و مشکل کمبود آمبولانس در کشور را حل کنیم. اما تحریم ها نیز در این زمینه موثر است. چون باید سکوی آمبولانس را از خارج بیاوریم اما خرید و انتقال پول و … مشکلات زیادی برای ما ایجاد می کند. اینها دلایلی است که تامین آمبولانس در کشور را به تاخیر انداخت.

دکتر میادفر می گوید در هر صورت باید تلاش کنیم تا یکی دو سال آینده به هر طریق ممکن کمبود را جبران کنیم. خیرین هم رسیدند و از دولت مجوز گرفتیم تا 1000 دستگاه آمبولانس از خیرین خریداری کنیم و خیرین تاکنون 10 دستگاه آمبولانس در اختیار ما گذاشته اند و برای خرید و تامین 100 دستگاه آمبولانس دیگر با شرکت های فروش قرارداد بسته ایم. خوشبختانه خیرین به این فضا باز می شوند و این توانایی است که می تواند بخشی از کمبودهای ما را جبران کند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *