یک اختروش که ۵۰۰ تریلیون بار درخشان‌تر از خورشید است!

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: بر اساس یک مطالعه جدید، ستاره شناسان درخشان ترین جرم شناخته شده در جهان را مشاهده کرده اند. اختروشی که از سریع ترین سیاهچاله ای که تاکنون ثبت شده است، نیرو می گیرد. این اختروش که در ابتدا به عنوان یک ستاره طبقه بندی می شد، توانست تا همین اواخر پنهان بماند. اما دانشمندان را بسیار شگفت زده کرد.

هسته درخشان کهکشان

اختروشی که اخیراً توسط ستاره شناسان رصد شده و 500 تریلیون بار درخشان تر از خورشید است، از سال 1980 قابل مشاهده بوده است.

بر اساس بیانیه ای، ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) یک اختروش را کشف کردند که به عنوان “درخشنده ترین در نوع خود” و “درخشنده ترین جرم مشاهده شده تا کنون” توصیف شده است.

کوازارها هسته های بسیار درخشان کهکشان ها هستند که انرژی خود را از سیاهچاله های بسیار پرجرم در مرکزشان می گیرند.

بیشتر بخوانید:

تابش الکترومغناطیسی

به گزارش نیوزویک، وقتی گاز و غبار به درون این سیاهچاله ها می ریزند، تابش الکترومغناطیسی آزاد و نور شدید تولید می کنند.

این اختروش تازه کشف شده نه تنها در روشنایی رکوردها را می شکند، بلکه به سرعت در حال رشد است که مشخصه درخشان ترین اختروش های کهکشان است.
این مطالعه که در مجله Nature Astronomy منتشر شد، نشان می‌دهد که اختروش به نام J0529-4351 با سرعتی معادل یک خورشید در روز رشد می‌کند و بیش از 500 تریلیون بار درخشان‌تر از خورشید است.

به گزارش ساینس، ستاره شناسان درخشان ترین جرمی را که تا به حال در کیهان دیده شده است، کشف کرده اند. بر اساس این بیانیه، آنها یک اختروش را با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) کشف کردند.

ورود گاز و غبار به سیاهچاله ها

کوازارها هسته های بسیار درخشان کهکشان ها هستند که انرژی خود را از سیاهچاله های بسیار پرجرم در مرکزشان می گیرند. نیوزویک گزارش داد وقتی گاز و غبار به درون این سیاهچاله ها می ریزند، تابش الکترومغناطیسی آزاد و نور شدید تولید می کنند.
در واقع، این اختروش تازه کشف شده نه تنها از نظر روشنایی رکورد می شکند، بلکه به سرعت در حال رشد است. چه چیزی درخشان ترین اختروش های کهکشان را متمایز می کند؟
این مطالعه که در مجله Nature Astronomy منتشر شد، نشان می‌دهد که اختروش به نام J0529-4351 با سرعت یک خورشید در روز در حال رشد است و بیش از 500 تریلیون بار درخشان‌تر از خورشید است.

یک اختروش 500 تریلیون بار درخشان تر از خورشید!

رعد و برق کیهانی

محقق اصلی این اختروش با اشاره به ابرهای سریع در حال حرکت، دمای شدید و رعد و برق عظیم کیهانی، آن را “جهنمی ترین مکان در جهان” توصیف کرد. با وجود این شرایط شدید، نور ساطع شده از این اختروش استثنایی است.

کریستین وولف، ستاره شناس دانشگاه ملی استرالیا (ANU) و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما سریع ترین سیاهچاله ای را که تا به امروز شناخته شده است، کشف کرده ایم. جرم این سیاهچاله 17 میلیارد خورشید است و کمی بیش از یک خورشید در روز مصرف می کند. این امر آن را به درخشان ترین شی در جهان شناخته شده تبدیل می کند.

فاصله اختروش تا زمین

ستاره شناسان گزارش می دهند که این اختروش آنقدر از زمین دور است که نور آن بیش از 12 میلیارد سال طول می کشد تا به ما برسد. برای رصدگران روی زمین، اختروش ها مانند ستاره ها به نظر می رسند.

ساموئل لای، دانشجوی دکترای دانشگاه ملی استرالیا و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: تمام این نور از یک قرص برافزایشی داغ به قطر هفت سال نوری می‌آید. این باید بزرگترین قرص برافزایشی در جهان باشد.

رعایت مشخصات معمول

در ابتدا بر سر این که آیا این جسم اصلاً یک اختروش است یا خیر، اختلاف نظر وجود داشت، زیرا آنقدر درخشان بود که مشخصات معمول را برآورده نمی کرد.

ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ 2.3 متری در رصدخانه سایدینگ اسپرینگ استرالیا تایید کردند که این در واقع یک اختروش است. سپس با کمک تلسکوپ VLT رصدخانه جنوبی اروپا، دریافتند که این اختروش درخشان ترین اختروش کشف شده است. این تلسکوپ به طور ویژه برای اندازه گیری اندازه سیاهچاله ها حتی در فواصل دور طراحی شده است.

درک جهان اولیه با درک کوازارها و سیاهچاله ها

کریستوفر اونکن، ستاره شناس دانشگاه ملی استرالیا و یکی از نویسندگان مقاله، می گوید: «تعجب آور است که چگونه چنین اختروشی ناشناخته مانده است، وقتی که ما در مورد یک میلیون اختروش کم قدرت می دانیم. اگر می توانید بگویید که به معنای واقعی کلمه به ما خیره شده است.

مطالعه اختروش ها و سیاهچاله ها برای درک جهان اولیه بسیار مهم است، زیرا آنها بینش های ارزشمندی در مورد چگونگی شکل گیری کهکشان ها و چگونگی تکامل آنها ارائه می دهند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *