شهروندی آنلاین – گروه سیاسی: رافائل گروسی در ابتدای نشست فصلی شورای حکام که تا روز جمعه ادامه دارد، ادعاهای قبلی مبنی بر افزایش 20 و 60 درصدی ذخایر اورانیوم ایران با وجود همکاری های فنی قابل توجه ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال های اخیر را تکرار کرد. . مدیرکل این نهاد بین المللی همچنان تحت فشار غرب و رژیم صهیونیستی به ایجاد فضای سیاسی و غیرفنی علیه ایران ادامه می دهد.
«افزایش دستههای تولید U.F6، «عدم دسترسی اضافی به تأسیسات هستهای ایران» و «عدم پیشرفت در حل و فصل مسائل پادمانی باقیمانده» از دیگر ادعاهایی بود که گروسی در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز دوشنبه مطرح کرد.
این گونه ادعاها که تهران بارها پاسخ روشنی به آن داده است، به جای اینکه بعد فنی و تخصصی داشته باشد، به ابزاری برای فشار بر تهران تبدیل شده است. حقیقت این است که اصرار گروسی بر عدم قانع شدن به پاسخهای صریح و تخصصی و نادیده گرفتن تعهدات طرفهای غربی در برنامه جامع اقدام مشترک، اولاً نشاندهنده گرایشهای سیاسی و تأثیرگذاری بر بخشنامههای آمریکایی – صهیونیستی است.
نقش گروسی در سیاست فشار بر ایران
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با … شهروندی آنلاین گروسی در جلسه شورای حکام آژانس با اشاره به گزارش ضدایرانی گفت: موضوع مهم این است که مدیرکل آژانس اکنون بخشی از پروژه ای است که طرف های غربی برای تحت فشار قرار دادن ایران طراحی کرده اند.
ابوالفضل زهراوند با بیان اینکه گروسی راهبرد غربی «مذاکره و فشار» را اجرا می کند، گفت: آنچه در شرایط کنونی بیشتر مشخص شده این است که طرف های غربی سیاست «هویج و چماق» را دنبال می کنند. آنها اکنون باتوم را به گروسی سپردند.
وی افزود: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک سو مدعی است که ذخایر اورانیوم 60 درصدی ایران در حال افزایش است و تهران همکاری لازم را با این سازمان بین المللی ندارد، اما از سوی دیگر دارد. در این مورد چیزی نگو طرف غربی به تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی عمل نکرد.
پشت پرده بهانه گروسی چه می گذرد؟
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تایید اینکه ادعاهای مطرح شده چیزی جز بهانه گیری و فشار بر مواضع ایران با هدف امتیازگیری نیست، گفت: نکته ای که گروسی به آن توجه نمی کند این است که چنین فشارهایی وجود نداشته است همراه با پاسخ مورد نیاز تا کنون.
زهراوند افزود: مظهر ناکارآمدی فشار سیاسی بر ایران این است که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران مثلاً 10 کیلوگرم بوده و اکنون به 50 کیلوگرم رسیده است. بنابراین، طرف مقابل باید بفهمد که سیاست «فشار بر ایران» دیگر مؤثر نیست.
وی با اشاره به اینکه ایران عضو آژانس است و در این چارچوب وظایف و انتظاراتی دارد، ادامه داد: از آنجایی که همکاری های فنی را با آژانس در چارچوب ضمانت ها ادامه داده ایم، همچنان آماده ادامه چنین رویکردی هستیم، اما اگر بر اساس انتظارات یک جانبه از ایران، جمهوری اسلامی از چنین رویکردی تبعیت نخواهد کرد.
آیا شورای حکام قطعنامه ضدایرانی صادر خواهد کرد؟
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه گروسی وظیفه فشار بر جمهوری اسلامی را دارد، گفت: توصیه ما به مسئولان دستگاه ها این است که همانطور که ایران انجام داد، بر اساس اساسنامه این سازمان بین المللی با ایران تعامل داشته باشند. همکاری های لازم تاکنون با آژانس انجام شده است.
زهراوند به برخی گمانه زنی ها مبنی بر احتمال صدور قطعنامه ضد ایرانی دیگری در شورای حکام پس از قطعنامه خرداد اشاره کرد و افزود: من شخصاً انتظار چنین موضوعی را ندارم چرا که معتقدم در شرایط کنونی طرف غربی و این نیاز به تعامل با ایران است. ایران با گام های استوار به پیشرفت خود ادامه داد و به موفقیت های مهمی دست یافت.
وی با بیان اینکه شکست غربی ها در غرب آسیا و وضعیت کنونی آنها در اوکراین دلیل نیاز آنها به تعامل با ایران است، ادامه داد: طرف غربی باید به درک روشنی رسیده باشد که سیاست تحریم ها موفق نبوده است. اگر می خواستند قطعنامه جدیدی علیه ایران صادر کنند، هیچ اثری جز بستن راه تعاملی که هنوز باز است، نداشت.
واکنش ایران به قطعنامه احتمالی
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ممکن است صدور قطعنامه جدید ضدایرانی از سوی شورای حاکمیت منجر به تغییر موضع تعاملی ایران شود، گفت: با توجه به این موضوع، منطق حکم نمی کند که غرب باید مداخله کند طرف به دنبال تصویب قطعنامه ای علیه ایران است.
زهراوند درباره واکنش ایران به تصمیم احتمالی شورای حکام علیه ایران گفت: صدور قطعنامه جدید ضدایرانی از سوی این نهاد بین المللی می تواند مانع از تعامل بیشتر تهران با آژانس شود. در این صورت جمهوری اسلامی فقط در چارچوب حراست پیشروی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در صورت تداوم رویکرد خصمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران و تصویب قطعنامه، ایران مسیری را که طی کرد با قدرت بیشتری طی خواهد کرد، افزود: به عنوان مثال تولید اورانیوم با غنی سازی 60 درصد در مقررات آژانس منع نشده است، اما استفاده از آن مهم است زیرا ایران از آن برای مصارف صلح آمیز خود در صنعت هسته ای استفاده می کند و فعلاً این مسیر غنی سازی را دنبال خواهد کرد.
hamshahrionline به نقل از تینو