الهمشهری – سعیده مرادی: در پایتخت، خیمه های سوزان در مناطق و محله های مختلف برپا می شود و در کنار این خیمه ها عاشقان سید و سالار شهیدان و خانواده مطهر او عزاداری می کنند.
میدان ابوذر
میدان ابوذر یکی از میادین واقع در جنوب پایتخت است که هر ساله جشن خیمه سوزان با حضور خیل مردم در آن برگزار می شود.
بقایای یک تکه پارچه سوخته
تجمع گسترده هیئت های مذهبی در روز عاشورای حسینی در میدان ابوذر به یک سنت قدیمی تبدیل شده است و هر ساله جمعیت زیادی برای تماشای مراسم خیمه سوزی که ظهر و قبل از آن در اینجا برگزار می شود به این میدان می آیند. روز نماز. رسم بر این است که پس از آتش زدن خیمه ها، هرکس تکه ای از پارچه سوخته را به عنوان یادگاری از مراسم عزاداری حسینی به خانه می برد. همچنین در این روز حرم امام زاده الحسن (علیه السلام) در همان محله پذیرایی از عزاداران حسینی قرار دارد.
آدرس: خیابان ابوذر، خیابان ابوذر شرقی
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: 18 متر
نزدیکترین ایستگاه مترو: شهرک شریعتی
مناسب برای: خانواده
قبر سه دختر
هیئت کربلایی یکی از هیئت های تهران باستان مسئولیت برگزاری مراسم خیمه زنی بر سر مزار سه دختر شهر ری را بر عهده دارد.
کاروانی از کلون ها
در این مراسم کاروان بزرگی از مراجع تقلید برخی با لباس سپاه امام حسین(ع) و برخی با لباس لشکر یزیدی به ارائه گوشه ای از مراسم روز عاشورا پرداختند. مردم در کنار این گروه غمگین هستند. پخش طبل در این مراسم یادآور طبل زدن دشمن در حمله لشکر یزید و ابن زیاد به خیمه اهل بیت امام حسین علیه السلام و اهل حرم است. پس از شنیدن صدای طبل، چادرهای برپا شده در این منطقه توسط جعلان گروه یزدی سوزانده می شود.
آدرس: خیابان قمی، میدان سلمانان فارسی، منطقه هاشم آباد
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: پمپ بنزین
نزدیکترین ایستگاه مترو: ایستگاه مترو حضرت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) الحرام
مناسب برای: خانواده
تقاطع گلوبندک
بزرگترین و معروف ترین مراسم خیمه سوزی تهران که هر ساله گردشگران خارجی زیادی برای تماشای آن می آیند در چهارراه گلوبندک برگزار می شود.
اصالت آیین
آیین های عزاداری به سبک کربلایی های ساکن تهران در چهارراه گلوبندک روز عاشورا عزاداران حسینی را از تهران دور و نزدیک به سوی خود می کشاند. در روز عاشورا بعد از اذان ظهر انبوه عزاداران بازار در چهارراه گلوبندک جمع می شوند. صدای شیپور و طبل که از حسینیه کربلا بلند می شد همه رهگذران را به سمت چهارراه گلوبندیک سوق داد. پیشکسوتان حسینیه کربلا با پیراهن های مشکی بلند و سوتین های سبز رنگ با صدای طبل و عود و ترازو و شیپور جلوی حسینیه می روند. این کلاسها با کلاسهای عزاداری که در سایر نقاط شهر وجود دارد، متفاوت است. به عنوان مثال در این مراسم از طبل و شیپور چرمی استفاده می شود که نسبت به طبل های وارداتی صداهای کر کننده ای تولید نمی کند و ظاهر سنتی عزاداری را در این نقطه از شهر حفظ می کند.
خیمه ها در آتش
در این روز جمعی از قاریان و عزاداران از جمله سربازان عمر بن سعد و برخی از بازماندگان امام حسین (علیه السلام) دور خیمه بزرگی که در وسط چهارراه برپا شده جمع می شوند. همان گونه که سرایندگان لشکر عمر بن سعد، ابتدا به بزرگ ترین خیمه امام حسین (علیه السلام) می روند و در آن آتش روشن می کنند و مشعل هایی در دست می چرخانند. سرانجام لشکریان شام و عراق همه خیمه ها را آتش زدند و مردم گریه می کردند و فریاد می زدند: یا حسین (علیه السلام). بعد از مراسم خیمه سوزی، نماز ظهر عاشورا با شکوه اقامه می شود.
آدرس: حسینیه کربلا، چهارراه گلوبندک، خیابان پانزده خرداد
hamshahrionline به نقل از تینو