به گزارش تینو، فارما به معنای دارو و ژنتیک به معنای ژنتیک است و با کمک این علم می توان ژن عامل بیماری را شناسایی کرد و داروی موثری برای درمان آن تولید کرد. همانطور که آنتی بیوتیکی برای تشخیص آنتی بیوتیک موثر در درمان عفونت ها انجام می شود و آنتی بیوتیک مناسب تجویز می شود، به کمک این علم داروی موثری با توجه به ژن بیماری یا به عبارتی دیگر به فرد داده می شود. ، درمان شخصی است.
پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران و رئیس اولین کنفرانس بین المللی فارماکوژنتیک در ایران، اظهار داشت که با کمک این علم می توان برای هر بیماری داروی مناسب و اختصاصی تولید کرد و درمان هر بیماری را سفارشی کرد. بیماری. مردم گفتند: اکنون در ایران برای زنان مبتلا به سرطان، ژن سرطان سینه با کمک نمونه های بافت و خون با استفاده از دستگاه MGS شناسایی و داروی مناسب به بیمار داده می شود.
وی با بیان اینکه از این علم برای درمان بیماری های ژنتیکی استفاده می شود، تاکید کرد: در حال حاضر ایران پیشرو در این علم در منطقه محسوب می شود و تعدادی از ایرانیان مقیم خارج از کشور به این روش درمان شده اند.
بیشترین بودجه بهداشتی برای چهار گروه بیماری
فرهود با بیان اینکه 4 گروه بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، بیماری های متابولیک (چاقی و دیابت) و بیماری های روانی 80 درصد از بودجه دولت را تشکیل می دهند، گفت: استرس و خشونت موتور فعال کننده ژن این بیماری ها هستند. با کمک فارماکوژنتیک می توان درمان موثر، ارزان و بسیار کارآمدی را برای بیماران به دست آورد. در حال حاضر بیمارستان های زیادی در کشور متقاضی استفاده از فارماکوژنتیک برای درمان برخی بیماری ها هستند و به همین دلیل چشم انداز این رشته علمی را امیدوارکننده می دانم.
این پزشک اخلاق را سرچشمه همه مشکلات و موضوع همه ادیان دانست و مابقی شعائر و جشن های دینی است و گفت: در حال حاضر کمیته اخلاق در ژنتیک در سازمان جهانی بهداشت وجود دارد و دارای 4 اصل استقلال، فایده است. نازیسم و عدالت.
وی در تشریح این اصول گفت: بر این اساس هر بیمار حق دارد پزشک خود را بپذیرد و او را معالجه کند. مشاوره پزشکی نباید جهت دار باشد، بیمار باید از تمام گزینه های درمانی مطلع شود و خود بیمار آنها را انتخاب کند. طبق اصل دوم، هر روش یا دارویی که در اختیار بیمار قرار می گیرد باید مزایای مادی و اجتماعی جاری و بلندمدت را به همراه داشته باشد. در اصل سوم، هر دارویی دارای مزایا و معایبی است و فواید دارو باید بیشتر از مضرات آن در درمان باشد.
فرهود در خصوص اصل چهارم بر برخورد عادلانه با بیماران تاکید کرد و افزود: البته این اصل در مطب صدق می کند اما به طور کلی ثروتمندان خدمات درمانی بهتری دارند.
ادامه مطلب
سن عمل جراحی قلب به کمتر از 40 سال رسید!
موسس عمل جراحی کشور جدید کیست؟
دکتری بالاترین حقوق را در آمریکا رها کرد و به ایران بازگشت
ماجرای تلاش پزشکیان شرکت آمریکایی برای انتقال فناوری پیشرفته به ایران
اولین باتری بی سیم در قلب یک بیمار 72 ساله کاشته شد
لازم به ذکر است اولین کنفرانس بین المللی فارماکوژنتیک در ایران از 25 تا 28 آبان ماه 1403 به صورت حضوری و با حضور کارشناسان مجرب و از طرف کشور در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود. این همایش 10 پنل گفت و گو شامل کودکان، غدد، متابولیسم، زنان و غیره و با حضور 60 استاد از رشته های مختلف برگزار می کند.
hamshahrionline به نقل از تینو