تینو: در تمام روزهایی که گمانه زنی های رسانه ای درباره اعضای دولت پزشکی زیاد بود، نام آقای عباس صالحی به عنوان گزینه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح بود. در نهایت نخست وزیر دولت چهاردهم نام آقای عباس صالحی را در لیست دولت پیشنهادی خود برای تصدی سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جلب اعتماد شورای اسلامی قرار داد. او که شخصیتی فرهنگی و معتدل است، توانایی ارتباط با طیف های مختلف فکری را دارد و با اصلاح طلبان و اصولگرایان ارتباط خوبی دارد. آیا باید دید که این سیاستمدار و مدیر فرهنگی که به اعتدال شهرت دارد و از اعتماد بالاترین سطوح نظام برخوردار است، بالاخره بتواند اعتماد نمایندگان مجلس را جلب کند؟
🔹آقای عباس صالحی در سال 1343 در مشهد متولد شد و فرزند مرحوم آیت الله میرزا حسن صالحی است. آقای عباس صالحی در رشته علوم حوزوی تحصیل کرد و در دانشگاه نیز در رشته فلسفه تحصیل کرد. وی در حوزه های علمیه مشهد و قم در محضر آیات العظم وحید خراسانی، جواد تبریزی، سید عزالدین زنجانی، میرزا علی آقا فلسفه و دیگران تحصیل کرد، اما با همه اینها نمی خواند. لباس روحانیت بپوشند. . صالحی همچنین از محضر اساتید ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی، جوادی آملی و حسن زاده آملی در مباحث فلسفی بهره برد. از سال 1370 هجری شمسی به تدریس دروس فقه و فلسفه و کلام اسلامی در حوزه و دانشگاه پرداخت و از سال 1401 پس از درگذشت محمود دایی به عنوان رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی مشغول به کار شد. جامعه شناسی. نماینده رهبر انقلاب در موسسه اطلاعات. وی همچنین از سال 1355 عضو هیأت مدیره و هیأت امنای دفتر دعوت اسلامی است. / (5 دوره) از سال 85 عضو شورای «مهندسی فرهنگی» (شورای عالی انقلاب فرهنگی) بوده است. تا 87 و عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیر مسئول و سردبیر برخی از نشریات علمی و فرهنگی.
🔹عباس صالحی در دولت یازدهم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و معارف اسلامی شد. عملکرد او در دوران معاونت فرهنگی از نظر فرهنگیان راضی کننده بود. در ۷ مهر ۱۳۹۵ علی جنتی از سمت وزیر ارشاد استعفا داد. حسن روحانی پس از استعفای علی جنتی، سید عباس صالحی را به عنوان سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد منصوب کرد. صالحی تا زمان کسب اعتماد از مجلس در راس این وزارتخانه باقی ماند. با آغاز به کار دولت دوم حسن روحانی، حسن روحانی وی را به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی کرد و وی توانست با اکثریت ۲۴۲ رای در مقابل ۲۵ رای، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم شود. . وی به این قطعنامه رای منفی داد و ۲۱ نماینده از مجموع ۲۸۸ رای ممتنع. صالحی تا پایان ماموریت دولت دوازدهم در این سمت باقی ماند.
با درگذشت آقای محمود دایی در خرداد 1401 هجری قمری، موسسه اطلاعات مدیری را از دست داد که بیش از 4 دهه با حکم بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری رهبری قدیمی ترین رسانه های کشور را بر عهده داشت. از انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه و رئیس موسسه. مرحوم دعایی به عنوان یک سیاستمدار معتدل و با گرایش اصلاح طلبی شناخته می شد و رهبر معظم انقلاب فردی با ویژگی های مشابه را به عنوان نماینده ولی فقیه و رئیس موسسه اطلاعات انتخاب کردند و آقای عباس صالحی عازم این موسسه شد. موسسه اطلاعات با حکم رهبری. در حکم رهبر انقلاب اسلامی آمده است: بسمه تعالی الرحمن الرحیم / جناب سید عباس صالحی دامت توفگانه / روزنامه کنسال مدیا در دوران حکومت جمهوری اسلامی همیشه نماینده بود. و ویترین یکی از احزاب نظام و انقلاب و سخنگوی مردم عزیز که بیشتر از هرجای دیگر سخنانش در این روزنامه منعکس شده است انقلاب و نظام اسلامی وجود روزنامه ای را در این زمینه مفید و شاید لازم دانست و تا به امروز نیز برادر انقلابی و مورد تحسین مرحوم حجت الاسلام دوایی بود افتخار نمایندگی امام بزرگوار در آن روزنامه که سالیان متمادی این مأموریت را برعهده داشت، می تواند جهت فوق الذکر را به نحو شایسته رعایت کند و اینک پس از رحلت تاسف بار جناب عالی رئیس جمهور با سوابق علمی، انقلابی و مبارزاتی فوق العاده جنابعالی. و مسئولیت های مهم شما در جمهوری اسلامی ایران، شما در راس لیست افراد مناسب برای انجام این ماموریت هستید، لذا شما را به عنوان نماینده خود در موسسه و روزنامه اطلاعات و مدیر مسئول آن منصوب می نمایم روزنامه و توفیق جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.» صالحی طی بیش از دو سال حضور در موسسه اطلاعات سعی کرد با حفظ لحن معتدل روزنامه، تغییراتی در جهت ارتقای کیفیت اطلاعات ایجاد کند.
صالحی جدا از تغییرات رسمی روزنامه، بخش اطلاع رسانی آنلاین را نیز تقویت کرد.
نکته جالب در مورد آقای عباس صالحی این است که ایشان در صورت اخذ رای اعتماد از مجلس، علاوه بر تصدی سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان نماینده ولی فقیه و ریاست مجلس را نیز حفظ خواهند کرد. اداره اطلاعات موسسه در واقع صالحی نمی خواهد ماموریت خود در سازمان اطلاعات را ناتمام بگذارد.
رضایت بازرگان نویسنده
وزیری که حفره ها و شکاف های ادبیات و هنر را خوب می شناسد
آقای عباس صالحی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، فردی که امتحان خود را پس داده و پیش از این و در دوره های قبل در این سمت خدمت کرده و به نظر می رسد اشراف کاملی در وی وجود دارد. صالحی همه گشایش ها و شکاف ها و گردنه های سخت مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر و ادب را به خوبی می شناسد. در آن زمان به خاطر دارم که از وزارت ایشان رضایت وجود داشت و حالا که بعد از مدتی با تجربه زیاد وارد این سمت شده اند، قطعاً انتظار داریم قویتر از گذشته بیرون بیایند و مشکلات را تا حد امکان حل کنند.
یکی از خواسته های اهالی فرهنگ و ادب ایجاد تعامل است، تعاملی روان که در آن به راحتی بتوان کار کرد. حقیقت این است که نویسندگان و شاعران همیشه در حاشیه کار می کنند، اهل ظاهر نیستند، اما همیشه این توقع وجود دارد که حداقل در عرصه نشر و نویسندگی فضای امنی برایشان ایجاد شود. آنها می خواهند کار را در حوزه کتاب و ادبیات آسان کنند تا نویسندگان و شاعران بدون دغدغه کار کنند و ناشران بتوانند با حمایت آثاری را منتشر کنند.
موضوع مهم در حوزه ادبیات و نشر، احیاء و احیای جشنواره های ادبی است، جشنواره هایی که می توانند روح در کالبد این حوزه باشند. نویسندگان جوان دیده و معرفی می شوند. شاعران اشعار خود را ارائه می کنند. جایی برای رویدادهای ادبی نیست. امیدوارم آقای صالحی بتواند مشکلات مالی را که تا حد زیادی گریبانگیر این منطقه شده را حل کند.
چند سالی است که مشکل کاغذ تا حدودی حل شده است اما مشکلات همچنان پابرجاست. اگر بتوانیم مشکلات این حوزه را حل کنیم، قطعاً دوباره شاهد شکوفایی نویسندگان خواهیم بود. اهمیت دادن به نویسندگان و شاعران کودک، نوجوان و بزرگسال و حمایت از آنها به عنوان یک ورزشکار برنده در ترویج فرهنگ و هنر ایرانی حائز اهمیت است. به نظر من آقای صالحی به مشکلاتی که پیش از این با آن مواجه بوده واقف است و می تواند در این وزارتخانه موفق باشد.
محمود آموزگار; ناشر
همکاری و تعامل با کلاس های هنری و ادبی
آقای عباس صالحی در دولت یازدهم طولانی ترین دوره معاونت فرهنگی وزارت ارشاد را بر عهده داشت، سپس به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد. به نظر من زمانی که این وزارتخانه در سال 65 هجری شمسی شروع به اجرای قانون و اهداف خود کرد، آقای عباس صالحی در دوران معاونت و وزارت خود توانست کارهای شگفت انگیزی در حوزه نشر انجام دهد که بدون اغراق بی نظیر بود. در آن زمان بیشترین تمرکز نشر (75 درصد) در پایتخت بود و شهرستان ها و شهرستان ها کمترین سهم را از انتشار داشتند. الصالحی توانست فعالیت شهرهای دیگر را افزایش دهد. یکی از وظایف مهم او همکاری با جامعه صنفی بود. تعداد کتابخانه ها و ناشران یکی از کارهایی بود که او انجام داد.
در سال 1391 که آقای عباس صالحی شروع به کار در ارشاد کرد، مشکلات زیادی در حوزه نشر وجود داشت و ایشان متخصصان زیادی در این زمینه نداشتند، اما متوجه همه مشکلات و ناهنجاری ها شدند و انصافاً به آن برخورد کردند. راهکارهای مناسبی را ارائه داد و توانستم وضعیت نشر و کتاب را بهبود بخشم و آن را تعمیر کنم و به مسیر اصلی برگردانم.
آقای عباس صالحی در عین حال متفکر و مشاور است، اما این مشورت برای ایشان سنجیده بود، زیرا صالحی با یک سری شرایط و ضوابط، مشاوره را می سنجد و به همه اجازه می دهد در همه زمینه های هنری و فرهنگی با او تعامل داشته باشند. شاخه ها این تعامل سازنده و مفید است و باید بگویم همکاری با اصناف و تشکل ها بزرگترین موضوعی است که می توان به آن اشاره کرد. در وزارتخانه همه مشاغل اعم از خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی و انجمن ناشران با یکدیگر تعامل داشتند و بسیاری از فعالیت ها و وظایف مربوط به حرفه ها به آنها محول شد. یادم هست که قرار بود راه حل بدهند و کار کنند و نقشه راه برایشان وجود داشت اما این اقدامات فقط در پایتخت کتاب ادامه پیدا کرد. حضور مجدد الصالحی در ارشاد می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
hamshahrionline به نقل از تینو